Да, трябва да се говори - подчертавам - да се говори а не да се угасят крушки.
Да, обаче от едното ще се разболея, а от другото - не.
Първо няма да се разболееш- дядо и баба ти не са се разболели нали? Това че съвременния човек е свикнал да си угажда по всякъкъв начин не значи че е задължително да ползва всички удобства които му се предлагат. А не са само бойлери. А климатиците? А автомобилите?
И за теб 100 вата може да са малко, но ако ги умножиш по хиляди домакинства престават да са толков малко
.
Ами нека ги умножим.
знаеш ли колко харчи един промишлен струг ? Не знаеш нали? Да ти кажа ли че само един по- сериозен завод харчи повече от крушките в къщите на цяла България взети заедно?
И сигурно има причина енергоспестяващите крушки да стават задължителни, а?
за пръв път ти ми казваш че са задължителни. И това трябва да е ме успокоява така ли? Значи хората си вземат енергоспестяваща и се кефят че пестят пускайки я за цел и цяла нощ да върви.
b.t.w. Сещам се един пич като беше призовал покрай Коледа на няма коледна украса в града от лампи за да не се хабял тока и в името на природата и как всички скочиха против него че разваля духа на Коледа.
100% съм сигурен много хора които са защитавали духа на коледа сега призовават към гасене на крушките.
А хората защо не си купуват енергоспестяващи уреди ? Много просто - нямат пари- енергоспестяващите са много по скъпи от нормалните и повечето хора просто не могат да си позволят да дадат 1000+ лева за печка например.
ето една табличка за харченето на енергия по домакинствата:
- Spoiler: show