За/Из/По-губени във WoW (място за nubs, дето още я играят)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Mar 24, 2009 12:32 pm

И гледаш как малкия Боби довършва Таис с тоягата по главата - бой, бой! :) Това дете трябва да играе уориър. :mrgreen:

Едит: Опа, да драсна и аз нещо. Еми събирам пари за епична космата летялка. На половината съм ^^.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Mar 24, 2009 12:39 pm

това дете си ИМА гном уориърка - 16 лвл, ама на баща си на акаунта, дето в момента е спрян... естествено майка му се грижи за инвестициите му и последно бе успял да спести 200 голд, което за скромния му левъл си е сума... от време на време се присеща за неговата Мели, но не е от децата, дето ще се затръшкат, че в момента не може да играе с нея...

има си също и паладин блъд елф, дето май последно го докара до 9 лвл, преди да свърши на баща му акаунта... и дори се самоопредели като орда...

иначе, аз много обичам моментите, в които ме отменя - да направи дейли куукинг куеста с трите ми кокони, или да полови риба, докато мама мие чинии, примерно :P
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Mar 24, 2009 12:40 pm

Гном уориър и всичко що е меле и е гном е най-сладкото нещо в играта. След на Ланис рогатия пиянски заек ^^. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Edit: Пропуснах и войдуокъра на лоците ^^. Съответно и гигантския войдуокър бос ;) в Мана-томбс ^^.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue Mar 24, 2009 1:09 pm

Wolpy е не просто най-сладкият заек в играта - той е един от най-големите герои в нея. Носят се легенди за него. Блек темпъл се тресе из основи, щом някой спомене името му, или ако случайно заек пробяга край него. Единствено Калег-дракона успя да се отърве от Wolpy, но защото играеше нечестно и се криеше между измеренията - горката ми животинка и без това е постоянно в делириум, та подскоците през порталите бяха свърх силите му и се запиляваше да пие някъде.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Mar 24, 2009 1:36 pm

аз много не си падам по петове и имам доста скромна менажерия - една сиамска котка, 2 бебета-крокита в различен цвят, мечето на Близард и пингвинчето от екзалтед с шалашките... май последното ми е любимец, но само сиамката е участвала в битки... пингвина ми единствено Малигос видя, щото тогава бе станал някакъв панаир на петовете - всеки бе наизмъквал кой каквото има + опънати чадъри и кошници за пикник, драенеят Бийл в традиционната му розова рокля (бтв, тя с гол гръб ли е? :roll: ), както и 2 подземни ракети (едната на рогето Зентай, ама другата идея нямам на кого бе), дето те водят директно към БРД... народа много обича площадката на Мали :lol:

а аз в момента съм в дилема...
подготвям друида си да хийлва в рейд и съответно се колебая Грид ли да ползвам за това или Х-Пърл... :?
знам, че Ланис ползва Грид и очаквам да ми изтъкне някои предимства пред Х-Пърла... обаче пък най-добрия ни хилър-друид ползва Х-Пърл - ще я питам и нея защо него предпочита... аз ги имам и 2-та аддона инсталирани (макар да трябва да обогатя Грида с аддони за Хот-овете ми) и може да се наложи да ги пробвам в рейд и 2-та, че да реша окончателно кой ми е по-удобен... и все пак - Ланис? впечатления?

бтв, за да пробвам аддоните ще ми е нужен рейд, който да получава дмж, та викам някой от вас да се жертва да ми го достави, доброволци? :twisted:

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Tue Mar 24, 2009 2:14 pm

В моите хардкор времена (то аз други не съм и имал в ВОВ-а :) аз НИКОГА не съм ползвал нито грид, нито Х-Пърл :oops:
Само рейдфреймс да мога да виждам всичките групи, босс модовете за таймерите и дмс/хйилинг метер ама много рядко.
Хийлването става с активирано "V", за да се виждат баровете с живот над главите на народа наоколо (малко е претрупано и хаотично докато се свикне) + следенето на всичките групи на рейда (а бяха 8 навремето) + повечко внимание на танковете специално.
Какви ти специални хийлинг аддони, какви глезотии?!
А сега рейдовете не са 40 човека, 25 играча или само 5 рейд групи се следят лесно.

Иначе похвално за употребата на домочадието като фарм ботове:) Навремето имах познати в играта, които си ползваха децата за фарм ботове и аз доста им завиждах. Абсолютно неуловими от Близзард, а и бая трябваше да се фарми

Дима, Юнитфреймса доколкото се сещам бече да показва живота на мобовете. Полезен е... ама колкото по-малко аддони - толокова по-добре.
Не мое да мъмриш, брат!

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue Mar 24, 2009 2:22 pm

Проблемът е, че трудно бих могла да изтъкна предимства спрямо х-пърл - по простата причина, че не ползвам пърл-а за това. Изглежда ми като да заема прекалено много място, а и вече бях навикнала на грид. Трябва да отбележа, че с х-пърл не съм си играла да опитам да го конфигурирам в по-приемлив за интерфейса вид - нямам и идея съответно как да го направя.

По отношение на грид.
Компактен - можеш лесно да подредиш баровете си. При мен рейд групите са подредени вертикално. Сменям на хоризонтална подредба на 10ман рейд и на нормално парти. Имаш възможност да определиш формата на барчетата. Преди ползвах квадратчета с вертикална индикация на промяната в hp. от доста време насам съм сменила на по-продълговати с хоризонтална - по подобие на нормалните барове. Но това са някакви подробности. Като цяло хубавото е, че като погледнеш скупчените хелт-барчета, получаваш бърза картина за цялото положение на рейда - кой е в обхват, кой играч на какво полжение е, кой има някакъв ефект, който можеш да изчистиш, кой държи агро в този момент и евентално има нужда от бърз щит и хийл. Преди имаше един неприятен момент, че може без да искаш да изместиш цялата грид таблица по екрана в неподходящ момент. Сега и това са го разрешили и този проблем изчезна. Местенето все още е изключително лесно, което позволява да правиш размествания според това каква видимост ти е необходима, но случайните премествания са сведени до минимум (май от промяната насам не е имало такъв случай).

Друго голямо удобство. ако правилно съм видяла, при х-пърла просто имаш множество пръснати зелени барчета, като за нормалните hpbars. Общо взето самите опции на играта позволяват подобно разпределение. При грид барчетата на играчите са оцветяване според класа и няколко букви за индикация на името. Не го отбелязвам за предимство, защото е шареничко (направила съм го прозрачно, за да не ми е шарения). Има много голямо значение, когато е носи масов демидж, да се погрижиш първо за тези, за които обикновено знаеш, че са с по-малко hp. Защото баровете дават процентна индикация, а 20 процента от животаа на паладин не е 20 от живота на прийст. А и като играеш с познат тийм, обикновено знаеш кой горе долу колко носи, колко добре се справя в стресови ситуации, колко живот има като цяло. Общо взето за секунди се ориентираш кой играч, къде е и на какво положение. Предполагам, че подобни екстри си има и х-пърл, но не съм сигурна дали са толкова ясно разпознаваеми, като при грид.

Имам и проблемът, за който ти споменах - с таргетването. Но наистина мисля, че това е повече проблем на моите си рефлекси, плюс лаг. Мисля, че съм имала подобни проблеми и преди изобщо да инсталирам подобен ад-он (Спелка вероятно още помни как го оставих да умре като куче в БРД, докато в това време хийлвах едно роге, което си беше на максимум xp).

Други неща, които на мен сами много полезни - ад-она за скролинг комбат текста. Ужасно е удобен и много лесно ми помага да следя овърхийлинга си, както и какъв точно демидж понасям (дава ми името или иконка на източника на демидж). Общо взето по него се ориентирам често дали не съм на грешен таргет. Обмисляла съм да взема разпределение на таргет някъде другаде по екрана, но истината е, че тогава долната част на интерфейса ще се задръсти тотално. Кварц е другият хубав адон за кастър - показва ти лаг, какъв каст имаш и името на таргета върху самия бар. Още един начин да следиш да не си объркал нещо.

А по отношение на хийлването с активирани над главите барове мога да кажа, "БРАВО" на тези хийлъри. Аз категоричо не мога да се оправя с това да гоня барчета по екрана. :lol: Но пък аз съм си некадърен-хийлър и ползвам ад-они:)

добавено
Има още един ефект на грид, който често пропускам да отбележа и докато играя, но може да е много полезен - има индикатор за идващи heals - т.е. върху барчетата се появява сянка, която показва, че някой (може да си ти:)) хийлва определен играч и колко ще му качи живота. Беше ми много полезно при преценка за prayer of healing - ако видя, че друг прийст е почнал, спестявам си маната и овърхийлинга. Но май не индикира хотовете. Или поне не съм успяла да забележа до момента, но аз и нямам свалени допълнителни профили на грид.
Last edited by Lannis on Tue Mar 24, 2009 3:00 pm, edited 1 time in total.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Mar 24, 2009 2:57 pm

Dzvero wrote:В моите хардкор времена (то аз други не съм и имал в ВОВ-а :) аз НИКОГА не съм ползвал нито грид, нито Х-Пърл :oops:

nub! :P
Dzvero wrote:Хийлването става с активирано "V", за да се виждат баровете с живот над главите на народа наоколо (малко е претрупано и хаотично докато се свикне)
:shock: :shock: :shock:
това не просто НИКОГА нямаше да ми хрумне, но и ако някой ми бе казал така да действам, щях да го пратя да си търси друг шаран :roll:

* * * * *

мерси, мило... ще го тествам и ако имам конкретни въпроси откъде кое може да се променя - ще те тормозя "в ефир" (демек през Войс чата да ми обясняваш)... аз видях в един указател за ползването му, че мога да си го дообогатя така, че да ми дава на кои играчи в рейда им текат мои хот-ове, както и колко време остава до изтичане на Лайфблуума, но него може и да не го активирам... мисля да сменя малко стила на игра с друида, за да ползвам оптимално талантите си, а и в рейд тече много повече дмж отколкото по хероици, все пак... ще си направя и отделен активен бар за рейд-хийлване, дето да включва и макро за използване на Нейчърс Суифтнест-а с Хийлинг тач на шорт-кът... обаче ще трябва и бая практика... :roll:

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed Mar 25, 2009 10:48 am

такаа... довечера с Ланис и Илия имаме рейд, но той е само за Сарт с 3 дрейка + Мали... обичайно ги правим за 1 час барабар с 20-те мин. почивка между тях за придвижване до Тундрата... след това е обявен Накс 10 за ачийвмънти и/или алтове и съм се записала с Лийд...

АКО не ме вземат (има такава вероятност, ако решат да не е за алтове), предлагам следната програма:
- Hellfire Ramparts - на хероик;
- The Blood Furnace - на хероик и
- The Slave Pens - на хероик... ако междувременно Тишо дойде, ще идем и в:
- The Shattered Halls - на хероик, щото той е по-тегав, но може и сами да го пробваме да видим дали ще ни се опре.

Горната програма е за Ланис - с паладина й, Елейн - с шамана и Браги - че да танква/прави дмж. Аз ще съм с Таис, така че дмж няма да липсва... двете девойки да се разберат коя ще хийлва, АКО се наложи :P

възражения?

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Wed Mar 25, 2009 10:56 am

И така, вчера Йоа удари 70 ниво и бодро припна да вземе умения от Стормуинд, а после й купих и бяла гарга от Шадоумуун, преди на ламята Ланис да са й потрябвали пари и пак да изтараши кесиите на алтовете.

Една молба за информация за оръжие. Общо взето първото по-сериозно и дълго ползвано оръжие беше секирата, която е куест награда от елиминирането на 4 боса от Скарлет манастира. Общо взето успях да я взема много рано и дълго време се радвах на комбинацията на стр. и стамина плюс приличния демидж. Последва кратко колебание с какво да я заменя и накрая обрулих значките на Ланис за това

http://www.wowhead.com/?item=42943

Идеята беше да го ползвам до 80 ниво, като в случай че падне нещо по-прилично, да го сменям докато се износи, а после пак да връщам секирата. Само дето така и не съм я сменила вече близо 30 левъла. За момента на 70 левъл статсовете й са 47стр., 70 ста. и 47 крит - може да я видите тук (крит информацията в армори е неточна - дава максимума, който стига на 80 ниво - по принцип крит стойността на оръжието е равна на srtength показателя).

http://eu.wowarmory.com/character-sheet ... edar&n=Yoa

Вероятно ще избутам нагоре с нея, въпреки енчант ограничението (все пак и крусейдърът проква достатъчно често и си става за левълване). Но така и не можах да видя някъде информация конкретно за добро оръжие за ретри пала - интересува ме главно скоростта. По принцип гледах да по-бавно оръжие, но неотдавна видях мимоходом споменато ползването на по-бързо във връзка с прилагането на един от seals. Та дали някой може да даде информация или линк към такава, че да зная какво да търся (сайта на elitistsjerks го прегледах - или поне секцията за ретри паладини, но там се спират на всичко друго, но не и на оръжие)

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Wed Mar 25, 2009 11:50 am

Tais wrote:ако междувременно Тишо дойде, ще идем и в:
- The Shattered Halls - на хероик, щото той е по-тегав, но може и сами да го пробваме да видим дали ще ни се опре.
възражения?
Възразявам :P Що не отидем в Криптата хероик? :P Хем го нямаш, хем LowerCity реп тече 8-) Плюс това е един важен инстанс в обучителния период на всяко ДПС ("АЗ КАЗАХ ЛИ ДА СТОИТЕ ЗАД ГЪРБА МИ?!?!?!"), няма друг инстанс дето да уайпваш още на входа :lol: :lol: И то да уайпваш неколкократно :lol: :lol:

Мдаа, а вчера се логнах с идеята да фармя кротичко нещо... Фармих... Орда :oops: Ама какво съм виновен, че 2 80-тки бяха решили да тормозят крехкото малко шаманче на Елейн на Острова :roll: Забавно се получи, бяха роге и прийст, пребих ги насред гардовете (рогето ми беше точно на 3 удара :shock: явно съвсем пресни 80-тки), гардовете ме убиха, аз се рес-нах, ордата и тя и пак същата схема :lol: На третия път рогето изчезна някъде, а прийстът побягна с мръсна газ върху дръгливия си вълк в неизвестна посока :lol: Наложи се да направя един от куестите, че да се порт-на обратно до Шатра и тръгнах към МолтенКор, ама в последния момент отидох в ЗулГуруб. Идеята беше да фармя крокодили, та затова не каних никой с мен :oops: Ама нещо се увлякох да бия едни змии и без да искам пул-нах и боса-змия :roll: За разлика от предния път го пребих като куче, друго си е ПвП гиър 8-) После се ентусиазирах и отидох на боса-раптор. Той... а бе той удря като парен чук :( Едвам смогнах да убия раптора, взех да налагам боса, ЛоХ едно-друго, свалих го на 40%, останах без мана и на 5к живот :cry: "Ще се мре", мисля си, ама се заинатих :lol: :lol: Пуснах си абсорбиращия шилд, сложих си мана-блесинг и взех да рипам насам-натам и да чакам ЦД-тата на туй Плеа ли се викаша (дето на 2 мин ти връща мана). Босът ме млати, аз от време на време си пускам по някой хийл и подскачам ли подскачам край него :lol: :lol: Реално го биех само с ретри-аурата и спайкс на шилда ми :lol: :lol: Отне ми около 15 минути подскоци, ама го гътнах :lol: :lol: После излезе предупреждение, че инстансът ще се резетва и аз си бих камшика в посока Даларан 8-)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Mar 25, 2009 11:53 am

Такаа - дъжиш си секирата до 80-то ниво. След това си взимаш Титанстийл Дистройър, Spiked хелм и ботуши и останалата част от savage saronite сет-а. караш jewelcrafter-a на гилдията да ти направи сините ринг и огърлица и де що има гем слот набиваш хит - трябват ти 273 ако не се лъжа.

И се почва следния фарм - UK - за панталоните от Ингвар, Нексуса за колана с табард на ебаните рицари за ботушките. Също фармиш значки от улдуар за хубавите рамена от sons of hodir и шоулдър енчанта.

Минаваш през гъндрак за пръстена - то така и така се минава за 20 мин от парти от полуидиоти тая инстанция вече.

Първия бос в AN пуска много добри bracers. За жалост ръцете най добрите са със значки. Същото е и с честа - въпреки че и новос от ДТК и ек от гъндрак пускат хубави парчета. Поносими са и епичните панталони от wyrmrest. Може да си земеш и една брадва от локен - дава хейст обаче - не знам паладините как се разбират с него. Можеш да си вземеш и pendant of outcast hero ако имаш 20-на излишни значки.

За райд - държиш хит-а на 8%, експертайза на 6.5% (това се стига с 25 гиър така че не е фатално и да си по малко) и ако не ти трябва гемслот за да активираш мета - набиваш смело +16 стр рубин вътре.

За левълинга - изчистваш и фиорда и тундрата, драгомблайт, гризли, зулдрак, шолазар и след това по средата на чейна за Торим в стормпийкс удряш 80.

Едит - остро не ти трябва енчант на секирата след левъл 58.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Mar 25, 2009 12:13 pm

Jeez, Daniele, някой да можеше да драсне такова и за шамани ^^. Бтв аз снощи си повисях в Айрънфордж да зяпам парад на епиците и маунтовете. То не бяха Frostsaber tigers, маунта от Барона от Стратхолм се вясна веднъж, онази пухено-метална патка, която пада в Sethekk Halls.

На Quel'Danas беше забавно. За втори път стъпвах - човек накъдето и да се обърне - мобове. А явно преди и орда. Сега ме причакваха две 80-тки пред вратата :D, добре, е беше легендарния Паламурник да ме метне на мамута и беж към гаргите за летящия куест. Бтв докато се ориентирам, че въпросният куест е с летене и трябва да бомбя лошите отгоре, се поразходих пеша и влязох насред мелето и бой, бой, бой, убих на ръка един големец и няколко от по-малките, докато най-най-малките ми скачаха и се резъректваха на момента, в който се гътнеха. По кофти начин установих, че рипеър на гиъра ми струва 20 голд. Епичната летялка ще я видя през крив макарон ако продължавам да харча. А и ръснах 100 голд за gem-ове, защото си намерих СЛУЧАЙНО (баси колко ми е разхвърляна банката и торбите) епични ботушки, които се оказаха може би по-добри от тези, с които бях. Или поне само crit hit rating-а им беше по-лош с малко от предишните.

Репутацията с The shattered sun offensive върви бавно :(.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Mar 25, 2009 12:43 pm

Шаман - http://www.worldofwarcraft.com/info/cla ... lents.html

Тва ти е левелинг билда. До 30-лвл вместо на щитовете държиш 2 точки на imroved ghost wolf.

Левълването се прави най вече с heirloom оръжия - секирата на Ланис до 40 лвл, след това с два balanced heartseekers. с крусейдъри.

Държиш перманентно два windfury на двете ками. тотемите са windfury, soe за битка с много мобове - слагаш и магма и mana spring.

гиъринг като енчантмънт - бавни main и offhand оръжия - windfury на main flametongue на off, Титанстийл bonecrusher-a е добър а със значки си взимаш pride fist weapon. За жалост като раидинг билг в момента енч шамана е най счупен ... просто итемизацията е отвратителна.
А в гъндрак заради retaliationa ще умираш на богато.

По добре го давай на ele/resto - така и така са с почти един и същ гиър.

А демиджа на ele шаманите винаги ме е карал да се чудя дали рекаунта ми не е счупен.

@Ланис - задължителен тринкет е sphere of red dragon blood от нексус. Пуска го пак финалната драконка. По добър е от силно надценения mirror of truth.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Mar 25, 2009 1:28 pm

Мда доста уморително ми е тия дни в работата та скипвам вечерите ма тая може и да се мерна за по-дълго.

Аз вместо тон модове утре се сдобивай с ей това ;)

http://www.belkin-bg.com/product/9100
:twisted:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”