За/Из/По-губени във WoW (място за nubs, дето още я играят)
Moderator: Moridin
това макро ти вади фокус-таргета на отделно прозорче с големината на основния ти таргет... но наистина не зная как ще изглежда без адони, защото аз с Х-Пърл-а мога да го местя навсякъде из екрана си, да му активирам и таргет на таргета, както и да го намалявам по размер... не зная как ще е без действието на Х-Пърл... но пък ти може да пробваш и да видиш как ще действа при теб и дали ще ти е удобно... можеш да попиташ и в гилд-форума в темите на мелее-класовете какви макроси ползват...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar
като се замисля - непременно си направи тези макроси и то - в общите, а не в специфичните макросиза героя, защото не се знае кога ще ти потрябва...
сега се сетих, че не само за заовцяване го ползвах, а и на Консила в Блек Темпъла... нали биехме основно мелее-керъктъра от 4-те моба, но се налагаше да Кантърспелвам дамата-кастър, когато тръгнеше да каства Съркъл ъф Хийлинг... та нея я държах на фокус-таргет и така имах не само предупреждението от ДБМ-адона, че тя тръгва да хийлва, но виждах и каста й, а макрото ми бе, вместо да полиморфвам - да я кантърспелвам... и бе адски удобно, защото не си губех таргета за дпс... само гледах да съм в рейнджа й за КС...
сега се сетих, че не само за заовцяване го ползвах, а и на Консила в Блек Темпъла... нали биехме основно мелее-керъктъра от 4-те моба, но се налагаше да Кантърспелвам дамата-кастър, когато тръгнеше да каства Съркъл ъф Хийлинг... та нея я държах на фокус-таргет и така имах не само предупреждението от ДБМ-адона, че тя тръгва да хийлва, но виждах и каста й, а макрото ми бе, вместо да полиморфвам - да я кантърспелвам... и бе адски удобно, защото не си губех таргета за дпс... само гледах да съм в рейнджа й за КС...
х-пърл наистина ми дава таргетите на хората в партито, но това ми е в лявата част на екрана. Обикновено разполагам всичко, което има нужда от "клик" на него в дясно или долу, но пак дясно. Това ми е по-активната зона на екрана - другата иска повече движение на мишката. Това затормозява движението на самия герой, чистенето на някакви harmful ефекти и селектването на таргет за heal (ако съм healer в този момент). Но в крайна сметка в случая май точно фокус няма да ми върши толкова работа, а ще ми трябва да ползвам стандартните F (2-5) бутони за селект на танка и асист, както каза Тишо. И да се науча да се придвижвам по-бързо. Като кастър общо взето имаш по-малко движение заради големия рейндж. В мелето край танка се вижда по-трудно и на моменти махаш на празни обороти. Особено ако танкът почне да танцува наоколо, а ти си недообучено роге, дето ползва умения, изискващи да си зад гърба на таргета (
). Направо ти иде да зарежеш всичко и да ходиш да гриндиш тихо някъде. Но си иска практика де.. а аз съм несериозен играч, защото моите меле-герои ги бутам кротко нагоре и не ги вкарвам в нормални групи, където да имат различна роля от събирач на луут.

Юда, егоист, луда и wow-холик 

И аз ще си бучна някой адон за таргет + атака, защото в мелето, сред всичките експлозии и особено ако мобовете са повече от 2-ма, да таргетна и атакувам си е истински ад. А на 1 на клавиатурата имам скил, а не ауто атака. Атаката ми е с мишка десен бутон. Кой адон казахте, че върши работа?
А и имало адон за торбите, че вечно си загубвам нещата вътре и докато ги намеря минава минута поне
.
Изключително щастлива сън, междувпрочем, че бяхте навити да правим Каразан и Зул'Аман
онзи ден. Използвах Honor badges за един епичен тотем, който купих от Шатрат. Зазяпах се в друг епичен гиър за шаман, който обаче е към 100 значки парчето, т.е. няма да мога да
докопам, но пак с кеф си го зяпах. Shoulder-ките от Зул'Аман са страшно интересни като вид. Много трайбъл го раздават ^^.
Иначе бууствам Сливовицата на Ники както мога. Вчера правихме Улдаман, но явно му беше над левъла още, защото не можа да вземе куестите за вътре. Хубаво е, че са махнали изискването да има трима съмънващи на олтара при файнъл боса и той си се появява и така. Красота, обичам файнъл босове
. Винаги са големи и 'страшни'. Е дотук нищо не може да бие по кютнес Пандемониум в Мана-Томбс и Мюрмюр
в Лабиринта. Правихме и Скарлет манастира, като пътьом бяхме наплюти от нисък левъл ъндед прийст ^^. Много мило. Уви, вчера беше mail day. О, защо, защо в събота беше casters day, а вчера по Улдаман и СМ и на почти всички други места, където отидохме, беше mail day
. Започвам да усещам, че на тоя етап епичния гиър за шамани ВИНАГИ има и статистика за мана или spell power/hit или там както се нарича. Мисля, че гиъра за шамана е смесен - статистики за меле + статистики за spell crit или интелект. Което май си е съвсем удачно като се има предвид, че с меле билда маната ми бързо свършва и трябва да ползвам 1-2 скила, за да понаваксам донякъде.
Установих и че не ползвам единия вид елементал щит, за който съм бутнала 2 точки в талантите, та май ще трябва да ги махна оттам и сложа на друго място. Не съм сигурна обаче дали като отида при трейнъра той автоматично маха всички точки или ще ми даде да си пипна билда само минимално, без да го счита за респек изцяло. Т.е. ще ръсна ли 10 голд (което нищо не е) или само там колкото да махна 2-те точки от единия талант и да ги наредя на друг?
Сега е на дневен ред Honored с Ша'тар. Ама в Нетерсторм още не ми дават куести за тази репутация. Поне Ники ме ориентира снощи къде са гаргите в тази зона. Има бая куести.
Като стана дума за куести, ще се изям. Остават ми точно 2 в Терокар до ачийвмънта за направени всички куести в гората! Е, бога ми, нямам идея къде са НПС-тата чиито куести ми липсват и сега ще трябва куест по куест да ровичкам в УоУуикипедиа >.< ...
А и имало адон за торбите, че вечно си загубвам нещата вътре и докато ги намеря минава минута поне

Изключително щастлива сън, междувпрочем, че бяхте навити да правим Каразан и Зул'Аман

Иначе бууствам Сливовицата на Ники както мога. Вчера правихме Улдаман, но явно му беше над левъла още, защото не можа да вземе куестите за вътре. Хубаво е, че са махнали изискването да има трима съмънващи на олтара при файнъл боса и той си се появява и така. Красота, обичам файнъл босове

Установих и че не ползвам единия вид елементал щит, за който съм бутнала 2 точки в талантите, та май ще трябва да ги махна оттам и сложа на друго място. Не съм сигурна обаче дали като отида при трейнъра той автоматично маха всички точки или ще ми даде да си пипна билда само минимално, без да го счита за респек изцяло. Т.е. ще ръсна ли 10 голд (което нищо не е) или само там колкото да махна 2-те точки от единия талант и да ги наредя на друг?
Сега е на дневен ред Honored с Ша'тар. Ама в Нетерсторм още не ми дават куести за тази репутация. Поне Ники ме ориентира снощи къде са гаргите в тази зона. Има бая куести.
Като стана дума за куести, ще се изям. Остават ми точно 2 в Терокар до ачийвмънта за направени всички куести в гората! Е, бога ми, нямам идея къде са НПС-тата чиито куести ми липсват и сега ще трябва куест по куест да ровичкам в УоУуикипедиа >.< ...
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
Дима, почна ли да правиш куестите за Shattered Sun Offensive? Има портал до острова от Шатрат. И начален куест. Той ти дава и куест за Магистърската тераса. Струва си да се направи, а на острова имаш маса дейли куести, които хем са приятни, хем сега няма да има толкова ганкване, а са и прилично количество пари. Ние по едно време редовно висяхме там. Репутацията се трупа бързо и си спомням, че на екзалтид дават приличен и епичен медальон... или каквото там е. Разгледай фракцията
http://www.wowhead.com/?faction=1077
Освен това, като минеш на нормал веднъж Магистърската тераса, ще можем да направим хероик - още значки, а за луута ще трябва да видиш:).
ето какво пада от магистърската тераса на нормал (на хероик има и епична брадва и други хубавини)
http://www.wowhead.com/?item=34799
http://www.wowhead.com/?item=34699
http://www.wowhead.com/?item=34708
http://www.wowhead.com/?item=34698
http://www.wowhead.com/?faction=1077
Освен това, като минеш на нормал веднъж Магистърската тераса, ще можем да направим хероик - още значки, а за луута ще трябва да видиш:).
ето какво пада от магистърската тераса на нормал (на хероик има и епична брадва и други хубавини)
http://www.wowhead.com/?item=34799
http://www.wowhead.com/?item=34699
http://www.wowhead.com/?item=34708
http://www.wowhead.com/?item=34698
Last edited by Lannis on Mon Mar 23, 2009 2:39 pm, edited 2 times in total.

дам... обичам си Каразан аз - много е истински един такъв - атмосферен и призрачен, и макар да съм го минавала десетки пъти, ми бе приятно и уютно да го направим пак... като тръгнахме се чудех как ще направим някои от босовете, но те много послушно си умираха и не създадоха проблеми
много идейно са сложили урната за викане на Найтбейн, а битката с него, хем 5 човека, я направихме като по учебник
още ми става смещно като се сетя как най-много ни затрудни шаха
ама така е то - уж, книжки четохме по пътя, уж и Аран навестихме, а недоучени си останахме, та на един шах с демони и орки се запънахме
а когато двама измряха още в началото на битката с Принц Малчезар, се вкара и нотка адреналин за това ще ли го убием в толкоз камерен състав или не...
е, умря си като пич, ама наистина не бе ден за Елейн
не можахме да екипираме шамана й... и токените дори за Т4 дето паднаха, не бяха за шаман...
а после в Зул`Аман Танче е виновно, че народа го претича като в мъгла, щото ви напънах за таймед рън
и съответно - нищо не усетихте от инстанса... та обещавам следващия път да караме по кротко... нищо, че ще загубим един-два епика...
да видим кога ще ходим пак... щото те ще се резетнат след срядата май... а сряда и четвъртък ние с Ланис и Илия рейдваме... а в събота ще водим детето на Пловдив и не зная как ще съм с програмата си, но съм навита пак да идем...

още ми става смещно като се сетя как най-много ни затрудни шаха

а после в Зул`Аман Танче е виновно, че народа го претича като в мъгла, щото ви напънах за таймед рън

да видим кога ще ходим пак... щото те ще се резетнат след срядата май... а сряда и четвъртък ние с Ланис и Илия рейдваме... а в събота ще водим детето на Пловдив и не зная как ще съм с програмата си, но съм навита пак да идем...

X-pearl UnitFrames ли е адонът за таргетването?
Ланис, в КуелДанас бях само да репортна куеста (първия). Други куести не съм взимала. В момента съм се съсредоточила в изчистване на куестите в Нетерсторм.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
При респек ти се резетват всички точки и ги редиш отначало. Така че си ги преподреждаш както си искашElayne wrote:Т.е. ще ръсна ли 10 голд (което нищо не е) или само там колкото да махна 2-те точки от единия талант и да ги наредя на друг?

А за куестите в Терокар виж този линк, там хората коментират какво евентуално може да си пропуснала
http://www.wowhead.com/?achievement=1191#comments
Елейн, идея нямам кой ти е казал за аддон за таргетването и кой е той...
аз не играя с мелее-герои (не ме питайте как избутах на ферал друида си до 80 лвл, но пък се наложи само един Окулус и то - непълен да играя с него в парти като ферал) и съответно проблем с таргетването нямам... в смисъл - ползвам си табулатора, когато ми е по-удобно с него, а в парти - кликам на таргета на танка (като ползвам Х-Пърл-а)...
Х-Пърл е много удобен адон за маса неща, но си иска време да се свикне с него, щото ти променя интерфейса на някои неща и може да те дразни (Ланис бая време го ме низвергнала, та чак ме удиви тука, че все пак си го е сложила
)... ако искаш го инсталирай и го ползвай ден-два дена, разгледай му възможностите и прецени дали да го оставиш... аз, честно казано, вече не мога без него...

Х-Пърл е много удобен адон за маса неща, но си иска време да се свикне с него, щото ти променя интерфейса на някои неща и може да те дразни (Ланис бая време го ме низвергнала, та чак ме удиви тука, че все пак си го е сложила

Бавно и славно се придвижва Йоа по новите земи. Искам да отбележа, че имам желание да вдигна още един герой до 70 ниво, само за да мога да направя пак куеста със сърфирането на огнения харпун. Ама трябва да го направят дейли това - толкова е забавно да можеш да се пускаш отново и отново.
И така, съвсем неусетно успях да прекося 69 ниво и даже мислех да се отправя устремно към 70, но едно другарче от гилдията скучаеше и реших да внеса разнообразие. Хванах го за дългите уши и го замъкнах из Хелфайър. Но понеже вече бях голямо момиче, предложих да пробваме хероик на Рампартс. Ей... голяма веселба беше. Първо очаквах, че пак ще имам обичайната функция да тичам и събирам луута. Тази идея се разби, когато видях с какъв хъс още първите орки се опитаха да съдерат ламарините от гърба на другарчето. Даже бях на път да се откажа, но решихме, че при всяко положение с повече предизвикателство е по-забавно. И така беше
Младежът извади от торбите щита и май още някой танкинг айтем, обърса праха от тях и ги екипира, а аз направих пълен преглед на моето инвентори за каквото там има с малко интелект по него, че без хийлинг нямаше да минем.
Първата кастърска група ни поразтърси (един вид - прегази - фиър, пулване на нови групи) и решихме да я караме по-организирано.
И се почна пълна програма - репентанс, пулове зад ъгъла, бърз нюк на каквото може, мятане на чукове по бягащи почти умрели орки, спам хийл и от време на време тичаш да удариш по един джаджмънт, че да задейства репленишмънт, а и по още няколко удара, за да понапълниш мана... балончета, ЛоХ, когато трябва... Ужасно се забавлявах.
Репутация тече, на моменти се заливам от смях и се чувствам доволна и полезна след всеки пул:) А на моменти кротко и лежерно спамиш флаш хийл (да има), докато другарчето-уориър се върти като пумпал
)))). На дракона стана още по-голяма веселба... Уориърът биеше ездача, а аз в това време бягах хаотично по площадката, докато драконът плюе огън по мен. За да не съм капо, имам три значки и една каска, за която трябва да порасна един левъл:) Че ми е големичка и ще ми се нахлупва на ушите.
Толкоз се ентусиазирах, че повлякох елфа към Шатерд холс - ама реших тоя път по-лежерно на нормал. В крайна сметка исках да намаля хийлинга в полза на дпс:). Е, малко се получи неудобно на боса-лок (гътнах се най-безобразно), но пък гробището ей го де е:). Даже успях да направя два куеста:).
И така - много забавление за сметка на хр, но си струваше:). Днес имам малко повече от половин левъл и ще пипна 70-ката. Даже може да си купя умението за летене (срам - Лунел още не може да лети
... горкото ми уорлоче е най-низвергнато и онеправдано от всичките ми герои)
И така, съвсем неусетно успях да прекося 69 ниво и даже мислех да се отправя устремно към 70, но едно другарче от гилдията скучаеше и реших да внеса разнообразие. Хванах го за дългите уши и го замъкнах из Хелфайър. Но понеже вече бях голямо момиче, предложих да пробваме хероик на Рампартс. Ей... голяма веселба беше. Първо очаквах, че пак ще имам обичайната функция да тичам и събирам луута. Тази идея се разби, когато видях с какъв хъс още първите орки се опитаха да съдерат ламарините от гърба на другарчето. Даже бях на път да се откажа, но решихме, че при всяко положение с повече предизвикателство е по-забавно. И така беше

Първата кастърска група ни поразтърси (един вид - прегази - фиър, пулване на нови групи) и решихме да я караме по-организирано.
И се почна пълна програма - репентанс, пулове зад ъгъла, бърз нюк на каквото може, мятане на чукове по бягащи почти умрели орки, спам хийл и от време на време тичаш да удариш по един джаджмънт, че да задейства репленишмънт, а и по още няколко удара, за да понапълниш мана... балончета, ЛоХ, когато трябва... Ужасно се забавлявах.

Толкоз се ентусиазирах, че повлякох елфа към Шатерд холс - ама реших тоя път по-лежерно на нормал. В крайна сметка исках да намаля хийлинга в полза на дпс:). Е, малко се получи неудобно на боса-лок (гътнах се най-безобразно), но пък гробището ей го де е:). Даже успях да направя два куеста:).
И така - много забавление за сметка на хр, но си струваше:). Днес имам малко повече от половин левъл и ще пипна 70-ката. Даже може да си купя умението за летене (срам - Лунел още не може да лети

Ако е за онзи харпун дето те изстрелва обратно в базата - можеш да го правиш отново когато си поискаш. Не куеста, а возенетоLannis wrote:само за да мога да направя пак куеста със сърфирането на огнения харпун. Ама трябва да го направят дейли това - толкова е забавно да можеш да се пускаш отново и отново.

А вчера отидох да наритам мобовете в МолтенКор. Ритах ги малко, че бях тръгнал с 3 водици само (разглезил съм се с тоз мамут

браво на вас, позабавлявали сте се
за съжаление напоследък мене ме изцеждат здраво в работата, а мъж ми е все така в командировка извън страната и съответно съм сама с детето, та то ме довършва вечер и просто нямам сили за игра...
затова тази седмица ще мина със задължителната гилд-рейд програма и най-много - левълване на Лиан в допълнение... в неделя обаче ще съм от сутринта свободна за каквото решите, та е добре да предлагате дестинации отсега...

за съжаление напоследък мене ме изцеждат здраво в работата, а мъж ми е все така в командировка извън страната и съответно съм сама с детето, та то ме довършва вечер и просто нямам сили за игра...