Хммм, Самаил, тъй като не съм гледам този филм, единственото, което мога да кажа за момента, е, че ако ще препоръчваш документални материали в подкрепа на тезата си, трябва да бъдеш готов да разгледаш и документалните материали, препоръчвани от другата страна

Благодаря, не бях чул за този филм, ще го видя по някое време. Просто ми се иска да обърнеш малко внимание и на това, което вече беше споменато - Майкъл Крайтън, "Състояние на страх". Книгата е донякъде приключенски трилър, но основната й идея е да покаже нуждата от това човек да подлага на съмнение нещата, които "всички знаят", да се замисля малко за това откъде всъщност "всички" ги "знаят" и да се интересува дали пък няма и други "всички", които да "знаят' нещо съвсем различно. И на всичкото отгоре това е подкрепено с цитати и препратки към доклади, статии и други видове материали за изследвания, които поставят под съмнение "всеизвестните факти" за глобалното затопляне.
И с риск да разваля на някого съвсем малка част от удоволствието от книгата - но действително е съвсем малка, няма да издам почти нищо

Просто ще кажа, че позицията на Майкъл Крайтън е, че научната хипотеза за глобалното затопляне не просто не може да бъде смятана за доказана, а е още доста далеч от това да обясни много от наблюдаваните явления, резултати и измервания. Позицията НЕ е "стига глупости, няма глобално затопляне!", а по-скоро "не е ясно, трябва още много мислене, измервания и експерименти, за да може изобщо някой да каже с висока степен на категоричност има ли или няма глобално затопляне".
Както казах, ще гледам по някое време филма. Просто те моля да не отхвърляш с лека ръка и тази книга
Добавено: А по темата: "Часът на Земята" всъщност е прекрасна идея! И каквото и да е положението конкретно с глобалното затопляне, на мен поне ми изглежда изключително глупава една гледна точка като "ми то така и така вече не можем да направим всичко съвсем идеално и перфектно, що тогава да се хабим изобщо да правим каквото и да е". Аз ще си спомня на 28-ми март.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.