Държава, държавност и некои граждански размисли по въпроса

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Tue Oct 26, 2004 8:57 pm

Конкретния случай ?
Я се конкретизирай ...
Изцепил се е типа. Не му е за пръв път.
Питам се понякога, обаче, дали друг би се справил по- добре? Или просто щяхме да плюем накой друг.
И има ли смисъл цялото плюене ....
Edit: Всъщност имах предвид, че не би трябвало да оценяваме политиците си по такива изцепки. По- скоро по неща като икономическо развитие. И дали друг би се справил по- добре...
Last edited by JaimeLannister on Tue Oct 26, 2004 9:01 pm, edited 1 time in total.
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Oct 26, 2004 8:59 pm

В неговия случай по-добре би се справил всеки с коефициент на интелигентност малко над неговата. Което не е особено трудно, предвид, че и фикусът ми отговаря на горепосоченото условие. Човекът е дебил и за мен е обидно просто някой да ме пита дали друг би се справил по-добре от него. В ролята на дебил - с голяма сигурност отговорът е "не".
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Tue Oct 26, 2004 9:25 pm

Ми лично аз съм предоволен от факта, че нямам премиер! А тъй! Анархията е майка на реда, както се зовеше нейде из софийските улични летописи. Даже във вдъхновението си от великодушната царска постъпка ( освобождението ми от държавно иго, демек ) стигнах до решението, позовавайки се на доста бъдещото си електорално задължение и право, че още на първите избори, които успея да сгащя натясно, ще гласувам за ВМРО, унищожавайки в зародиш всяка възможност да ми бъде прикачен министър-председател!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Oct 26, 2004 9:28 pm

Съгласен съм, че с политиците не трябва да се обобщата, нито да се изхвърляме в критикарстване за неща, от които, бас ловя, никой от нас не разбира достатъчно, дори тези, на които им е специалност. Не съм съгласен и с Марфа, че Монюшко е дебил. Обаче пък той още с встъпването си в длъжност показа ясно и недвусмислено, че няма да е политик и няма да води политика. Защо, аджеба, да не го плюем тогава?
And you can't dance with a devil on your back...

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Tue Oct 26, 2004 9:49 pm

Ебаси. Не че въпроса "Имам ли министър прецедател, след като не съм гласувал за него" ме вълнува повече от въпроса "Кой е минустур-председател въобще" но това на г-н Сакскобурготски е направо ... престъпно. Вместо да си седне на задника и да свърши нещо, той ми тръгнал да дава малоумни интервиеу-та или квот там е правел г-на, когато е направил това "дъбокомислено" изказване, щот не ми стана особено ясно при какви обстоятелства е било направено.
Anyway, ако му "верваме", а пък ние го правим, тогава аз не съм българин, не трябва да плащам данъци/здравни осигуровки и тем подобни, и понеже и така и така съм в постоянно живящ в чужбина, мога съвсем съвестно да подам молба за немско гражданство още сега, вместо да се тормозя догодина дали ще ми пуснат още година - две удължение на визата.
ПС - напълно одобрявам намерението на Любимец да гласува за ВМРО. На последните избори, когато някои от нас нямаха възможността да НЕ си изберат г-н Сакскобурготски за премиер, ако имах навършени 18 години и аз имах намерението да гласувам за тях.

Dilvish the Damned
Paragon

Post by Dilvish the Damned » Tue Oct 26, 2004 10:05 pm

Абе, съгласен съм с Марфа, че и фикусът й отговаря на условията, въпреки че се чувствам длъжен да попитам: Марф, а не си ли го водила на психолог? Че с такъв интелект може и да е бавноразвиващ се... пу-пу-пу, да не му е уроки!!!

Така или иначе, аз съм естествено рус, и датова ще питам пак, с надеждата някой да ми отговори на въпроса. След като нямам премиер, защо плащам данъци? И трябва ли въобще, ама изобщо, или пък може и не, не съвсем?

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Oct 26, 2004 11:12 pm

Дил, т'ва го попитах още предната страница:Р
Рол, всеки човек, който с разфокусиран поглед казва неща като "требва се отърси от не... негивизма защото магнифицирането е това дето требва да се гледа положително, не бива така..." е дебил. Куку. Психо. Умственонедоразвит. Т'ва е то.

Уук.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Oct 27, 2004 12:36 am

JaimeLannister wrote:Изцепил се е типа. Не му е за пръв път.
Питам се понякога, обаче, дали друг би се справил по- добре? Или просто щяхме да плюем накой друг.
И има ли смисъл цялото плюене ....
Edit: Всъщност имах предвид, че не би трябвало да оценяваме политиците си по такива изцепки. По- скоро по неща като икономическо развитие. И дали друг би се справил по- добре...
Да, аз общо взето съм съгласна с Рол - не бива да се избива на самоцелно критикарстване и генерализиране, обаче Симеончо не го бива и толкова.
И, между другото, такова изказване означава, че си скаран с основните принципи на политиката и държавността, това е все едно някой историк да обясни влиянието на инките върху Римската империя примерно.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Oct 27, 2004 9:46 am

Че мое и да има, де да знаеш. Поне тия инки, които са гласували за римляните...
And you can't dance with a devil on your back...

Dilvish the Damned
Paragon

Post by Dilvish the Damned » Wed Oct 27, 2004 9:50 am

Тц-тц-тц... Не за римляни, бре, за троянски цар са гласували. Ама само тия, дето са внасяли л`ами, де, не всички...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Oct 27, 2004 9:54 am

ъх, бе чувам аз чат пат, че некаф дебил бил примиер тука, ма тва го чувам отдавна и за всеки... и навсякъде. Въщност, нали тука тва е България? Щото аз само минавам де, не ми се занимава с местните политически бананови проблеми. Туризъм да има. И Банананово дайкиро.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Regsa
Sorcerer

Post by Regsa » Wed Oct 27, 2004 7:50 pm

Какво искате от човека, че сте го нападнали така? Той си е монарх в изгнание и на отговорност към народа не е научен. И като всички монарси смята, че тука всичко си е негово и може да си прави каквото му се прииска и всички са длъжни да стоят мирно и да го гледат в очите. Нищо чудно и да живее с идеята, че сме го прибрали обратно с цел възстановяване на монархията.
К'во пък: "Да живее Велико царство България!"
Хубаво щеше да бъде все пак царя ни да е българин...
"Somewhere over the rainbow way up high
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Wed Oct 27, 2004 8:30 pm

Регса, след като има седем милиона души на разположение за целта, не виждам защо и аз трябва да нападам Негово Величество. Стига да не ми пречи, се старая да не се засичаме сутрин в кухнята, един вид. Така или иначе, скоро ще сме част от Европа, както се спекулира иззад всеки ъгъл напоследък ( Е, не е ли просто животно това българинът? Ние сме в Европа от средата на ІV век, направо не ми го побира умът как така и не се намери някой да го сподели с драскачите от "24 часа". ) и нито Симеон, нито Сергей, най-малко пък някой Станислав, Стоян или Стамен ще успее да помрачи този триумф на българската империя. Скоро след който, забележете, няма да има никакво значение кой олигофрен е премиер, защото, забележете отново, Европейският Съюз отдавна си е изготвил пъклен план за постепенно изземване на националния суверенитет на страните-членки в полза на централизацията на управлението, напълно одобрен от моя милост.
Всъщност, голямата трагедия на Симо е, че знае перфектно всички езици, освен българския. Като изключим това, той нищо не ми е направил. Та той дори не ми е министър-председател, както сам си призна. Ми не, нямаме връзка. Реално погледнато, аз не го нападам. Реално погледнато, хич не ми пука, ако ще да си проходи на ушите - той просто не може да се изразява на български ( но иначе английската, арабската, френската, испанската и не-знам-си-още-коята му граматика била безупречна, викат ), а тъй като не ми се удават много възможности да си общувам с него на други езици, комуникацията ни от известно време е под нулата.

Реално погледнато, това ме устройва :) Май наистина ме устройва.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Oct 28, 2004 10:50 am

Бе относно знаенето му на други езици... Имах възможност да послушам как се изразява на испански. С огромно прискърбие и с ръка на сърцето твърдя, щото го говори точно както и българския - с мънкане, хъмкане, паузи от по три минути между думите и несвързани изречения. Туй по испанската телевизия преди време, когато даваха документален филм за България и просто нямаше глас зад кадър, който на фона на отварящия устата си като шаранче премиер да казва: "Премиерът обясни, че...". Тъй че човечецът просто толкова ис може, какво да правим сега?

Уук.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Thu Oct 28, 2004 9:35 pm

В интерес на истината гледах едно негово интервю в студио по ВВС и ми направи впечатление колко добре говореше (на английски) - без никакви запъвания и даже смислено. Признавам, нямам обяснение, просто го изтъквам като факт.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.