Поздрав за всички, които си мислят, че знаят какво е науката, как работи и какви абсолютни истини ни дава.

Не се засягай, моля. Видях как си си формирал убежденията и те не ми пречат.RRSunknown wrote:Аз гледам да не се намесвам днес но моля те не намесвай "вкоренено" в една дума с мен. Нито един мой роднина не е религиозен, нито някога изобщо съм ходил по църкви, нито разни обреди и празници съм спазвал. Нито някой ме е зарибявал или някога съм участвал в секта от какъвто и да е вид.Религиозните убеждения са нещо дълбоко вкоренено, знам го от личен опит. Smile
просто съм чел по темата, извадил съм някакви изводи за мене си и съм решил да се самоопределя като християнин спазващ моя си логика като убеждения.
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Точно това имам предвид. Науката е готова да признае, че греши в дадена теория и да приеме друго обяснение, ако го счете за по-подходящо. При религията дали е така?Amelia wrote:Аз го обожавам научния подход и даже се занимавам професионално с него както знаеш, но винаги имам едно на ум и не приемам нищо на 100%. (...) Така че като чуя как науката е доказала категорично тва и онова направо ме напушва смях. Науката обяснява неща. Те могат да са верни, може и да не са. По-скоро са верни - ако има достатъчно насъбрани (макар и biased) "доказателства" към тях.
Част от задълженията ми е да ровя в материята си и да оспорвам вече налични теории на разни други хора. Дребни нещица, но все пак показват какво е наука в действие и как ври и кипи и вечно се мени.
Понеже ме пита какво би било изкуството без религията, нека и аз те питам нещо.Trip wrote:Ами предпочитай. Аз пък предпочитам да съм отворен и към двете. Някак никога не ми се е струвало въпрос на или/или...
Users browsing this forum: No registered users and 37 guests