И така, вчера нямаше рейд, но пък българската група се юрна по стари рейд инстанси.
и ето, дружинка начело с Пала-Паламурник, подкрепен (макар и да твърди, че всичко сам може да направи) от гномче Илияк и демон-сие, кака Таис в цялото й аркейн величие, Ланис (подвизаваща се вчера като "гномче в балонче"), една черна котка мискинска и нововъзкръсналият Страхил, следван от червейчетата си (подозирам, че същите те са го гризкали, преди да го съживят и затова сега са му почти роднини

)
Първо се понесохме към пещерата на Ониксия. Ами време беше да я видим драконицата. Помня как навремето се отнесе доста високомерно, когато се опитах да я заговоря в Стормуинд.
Изръсиме се ние в пещерата, следваха разяснения за фази и ... докато се усетим, Ониксия изпружи крилата. Чак неудобно да ти стане. Малко като в онази детска песничка "взех си пушката на рамо да убия мечка, но в гората срещнах само малка буболечка". Ние срещнахме и няколко летящи гущерчета... и бубите на Страхил.
А за мен нямаше никаква работа. Лошото е, че на хийлиг бара ми няма никакви offensive spells, та не можех и да помагам. Пусках по някой heal от време на време, да похарча поне малко мана и мятах балончета. То само балончетата стигаха.
След като резнахме рогатата тиква на Ониксия, решихме да посетим древен Египет... ъъъъм... не точно. Силитус, така се наричаше една земя с пясъци и много буби. А като влезеш в AQ 20, има още повече буби... и някакви странни зверове, сякаш излезли от древен египетски папирус. Общо взето газехме. Е, по едно време Танче се спомина - така и не разбрах как. На едния от босовете рандъм герой заминаваше на жертвената маса. Първо там попадна гномче Ланис с все щита, дето си беше вдигнала преди секунда. Ами не понесох грам демидж. Реших, че щитът ми стига за оцеляване. След малко Таис беше запратена на жертвеника и аз самодоволно слагам щит и даже решавам да пусна хийл. И изведнъж за секунда Танче се оказа малко поумряла. Не знам лаг ли беше при мен, какво ли - дори не я видях на половин живот при мен, сякаш беше one-shot. А не е било.
На някоя от битките и Страхил малко поумря, ама това не се брои, защото той си е умрял принципно.