Buffy the Vampire Slayer & Angel - SPOILERS

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 05, 2009 5:02 pm

Чета си скрипт бука на мюзикъл епизода. Мега добро. Има интервюта, мейкинг част, сценарий, партитури на всички песни... и брутална интродукция от Уидън!
And you can't dance with a devil on your back...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Mar 06, 2009 12:07 am

Не е за тая тема баш, ама не мога да се сдържа да не се възхитя от неистово разкошния вид на Ейнджъл и Спайк новите комикси след пети сезон. Хардкавъри с комбинация от лак и мат, великолепно нарисувани корици, един тон екстри... на батко комерсиалния продукт!

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Mar 06, 2009 5:47 pm

Свърших Бъфито. За седми сезон какво да кажа - или добро, или нищо, затова ще си замълча. И за разведряване на настроението ще постна някои от любимите ми цитати от сериала:
Giles: We'll get our memory back, and it'll all be right as rain.
Spike: Oh, listen to Mary Poppins. He's got his crust all stiff and upper with that nancy boy accent. You Englishmen are always so... bloody hell.
Spike: [Counting on his fingers] Sodding, blimey, shagging, knickers, bollocks. Oh, God. I'm English.
Giles: Welcome to the nancy tribe.
Spike: You don't suppose you and I... we're not related, are we?
Anya: There is a ruggedly handsome resemblance.
Giles: A-And you do inspire a, um, particular feeling of familiarity and... disappointment.
[gestures to indicate himself]
Giles: Older brother?
Spike: [snorts; with certainty] Father. Oh, God, how I must hate you.
Giles: [Surprised] What did *I* do?

---------------

Giles: Alright. I'll just jump into my time machine, go back to the 12th century and ask the vampires to postpone their ancient prophecy for a few days while you take in dinner and a show.

--------------------------------------

Giles: I believe the subtext here is rapidly becoming, uh... text.
-----------------------------------------------------------------------------------

Anya: [re: Buffybot] Well I just think that the concept of chi might be a little hard for her to grasp. She's not the descendant of a long line of mystical warriors, she's the descendant of a toaster oven.
--------------------------------------------------------

Bot [to Anya]: How's your money?
Anya: Fine. Thanks for asking!
--------------------------------------------------------

Buffy: What are you doing here, Spike? Five words or less!
Spike: (counting on fingers) Out... for... a... walk... bitch.
--------------------------------------------------------------------

Snyder: There are some things I can just smell. It's like a 6th sense.
Giles: Actually, that'd be one of the five.
---------------------------------------

Anya: Money. Did you hurt the money? (Opens the cash register and coughs as more smoke comes out) Money good? She endangered the money!
Willow: Of course, that's what she cares about. (imitates Anya) "I like money better than people. People can so rarely be exchanged for goods and/or services."
------------------

Willow: Come on, it'll be fun. We could show you how to do some stuff. Y-You could be floating pencils by the end of the day.
Anya: Sometimes I miss having powers... Oh. Oh! I know what this is. This is peer pressure! Any second now you're gonna make me smoke tobacco and-and have drugs.
------------------------

Anya: How can I help?
Willow: Uh, distract him from Buffy. Uh, piss him off.
Anya: I don't know how.
Willow: Anya, I have faith in you. There is no one you cannot piss off.

---------------------------
Cordelia: I don't know what to say, it was really, I mean, one minute you're in your normal life, and then who's in the fridge? It really gets to you, a thing like that. It was... let's just say I haven't been able to eat a thing since yesterday. I think I lost, like, seven and a half ounces? Way swifter than that so-called diet that quack put me on. Oh, I'm not saying that we should kill a teacher every day just so I can lose weight, I'm just saying when tragedy strikes, we have to look on the bright side. You know? Like, how even used Mercedes still have leather seats!
----------------------------
Willow: "Great, I'll give Xander a call. What's his number? Oh yeah, 1-800-IM-DATING-A-SKANKY-HO"
---------------------------------

Ford: Yes! See, this is the best! I wanna be like you. A vampire.
Spike: I've known you for two minutes, and I can't stand you. I don't really feature you livin' forever. Can I eat him now, love?

----------------------------------

Cordelia: How many times have you been knocked out, anyway? I swear, one of these times, you're gonna wake up in a coma.

Giles: Wake up in a... Oh, never mind. We need to save Buffy from Hansel and Gretel.
Cordelia: Now, let's be clear. The brain damage happened *before* I hit you.

----------------------------------------------

Tara: There's a Santa Claus?
Anya: Mm-hmm. Been around since, like, the 1500s. He wasn't always called Santa, but you know, Christmas night, flying reindeer, coming down the chimney -- all true.
Dawn: All true?
Anya: Well, he doesn't traditionally bring presents so much as, you know, disemboweled children, but otherwise...
Tara: The reindeer part was nice.

----------------------------
Anya (to customer): "Leave now."
Xander: "Anya, the Shopkeeper's Union of America just called, they wanted to let you know that 'leave now' has been replaced with 'have a nice day.'"
Anya: "I have her money. Why should I care what kind of day she has?"
Xander: "It's all part of a cultural tradition of raging insincerity. Embrace it!"

-----------------
Giles: Yes, I must admit I, I am intrigued. Werewolves, it's... it's one of the classics. I, I'm sure my books and I are in for a fascinating afternoon.
Buffy: He needs to get a pet.

----------------------
Giles: Uh, uh, look, it's-it's classic battle strategy to throw one's opponent off his game. He-he-he's just trying to provoke you. Uh, to taunt you, to, to goad you into, uh, some mishap of some sort.
Xander: The nah-nah-nah-nah-nah-nah approach to battle?
Giles: Yes, Xander, once more you've managed to boil a complex thought down to its simplest possible form.
--------------------------------
Buffy: See, this is a school. And we have students and they check out books and then they learn things.
Giles: I was beginning to suspect that was a myth.
--------------------------------
Willow: Well, why don't we experiment? Press some buttons, see what happens.
Giles: Well, I'd like to veto that.
Xander: Second. It's called a blaster, Will. A word that tends to discourage experimentation. Now, if it were called the Orgasmator, I'd be the first to try your basic button press approach.
Като гледам явно Джайлс и Аня са ми най-любими по отношение на култови цитати. Спайк преди шести сезон също беше много добър в това.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Mar 06, 2009 6:17 pm

Хмм, сега като се замисля, комай единствената причина да не се кефя на Ангела толкова, колкото на Убийцата, е че неговите герои така и не ми станаха истински близки. Няма и един, който да не ме кефи, разбира се, освен Конър, който е мазно лайно, но и към никой не се привързах колкото към... ъм... ВСИЧКИ от Бъфи...

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Mar 06, 2009 6:40 pm

Абе в целия сериал Angel ли ще има гнусния звук и монтаж при смяна от една сцена към друга? Защото ми бърка в здравето, честно.
Иначе вече изгледах осем епизода и що-годе съм се зарибил. Осмият (с идването на Бъфи) беше супер до момента, в който Ейнджъл не реши да се изжвивява като Райли от Бъфи сезон пет и стана пак вампир. Шести епизод пък беше много забавен, но като цяло досега доста ми липства хумора, една Корделия пролет не прави.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Mar 06, 2009 7:00 pm

Сериалът е различен, ще свикнеш. Още не си е намерил гласа, това става към края на сезона нейде. И да, до края си остават монтажите, но се свиква :)

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Mar 06, 2009 7:08 pm

Аз с триста зора добутах до края на 1-вия сезон на Ейнджъл. Не ми допадна като цяло. Около 11-12 епизод спрях и просто не можех да се насиля да продължа. След голямо прекъсване най-после успях да го изгледам - по епизод през 2-3 дни.

Положителните неща бяха, че самият Ейнджъл, който не понасям във всякаква форма от Бъфи сериала, започна да ми харесва мъничко. Корделия е ПИЧ, дори Уесли кефи. Имахме малко Фейт - това е плюс. Оупънингът ми харесва. Лошковците :) също са идейни и ми харесват.

Продължавам напред... бавничко ^^.

Едит: Ебаси бурята се вихри тука О_О.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Fri Mar 06, 2009 7:12 pm

Elayne wrote:
Едит: Ебаси бурята се вихри тука О_О.
Е, страхотно е. Злокобно енд стъф. :mrgreen:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Mar 06, 2009 7:13 pm

Като не понасяш Ейнджъл, защо изобщо си почнала сериала със същото име? В смисъл, аз много се кефя на сетинга, но ако направят спиноф с Андрю като главен герой не мисля, че ще се насиля да го гледам. :)

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Mar 06, 2009 7:17 pm

Защото :) Бъфи ми хареса и трябваше да дам шанс на Ейнджъл. Установих, че това, което ми вдигна точките при Ейнджъл са лафчетата и физиономията "ударен съм с мокър парцал по главата". Безценен е ^^.

А и покрай Ейнджъл ще мога да се насладя на някой и друг епизод със Спайк (аааа!!!), с Уилоу, Фейт и прочие.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Mar 06, 2009 7:23 pm

Ейнджъл с душа ми е много по-интересен от Спайк с душа. *тича да се скрие от доматите и развалените яйца*. Силно подозирам, че ще го окепазят и него в сериала му, но да видим.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Mar 06, 2009 9:04 pm

Е и аз не понасях Ейнджъл, но като захванах неговия сериал, главно заради Спайк, ми стана много любим. Персонажите от Ейнджъл са ми също толкова любими, колкото тея от Бъфи. Корди ме кефи повече от сичкото женско в Бъфи (включая Аня), Ейнджъл си е Ейнджъл и е като едно голямо плюшено мече понякога. Уесли е интересен, но не ме кефи колкото Джайлс примерно. За сметка на това пък Фред КЪРТИ. Обичам я повече от Зандър. Гън е пич, но ми е от по-безличните.

Не забравяйте все пак, че в Ейнджъл персонажите вече бяха големи и не сме ги видяли да израстват пред нас. За мен това има и плюсове и минуси - пубертетските тъпотии са сведени до минимум (има ги само около Конър), но наистина така остават по-далечни. Освен това сме ги гледали 2 сезона по-малко.

Елейн, дай му шанс. Сериалът става това, което е чак към края на първи сезон. Дотогава все още се търси сам себе си.

За Ейнджъл с душа и Спайк с душа - най-яката съпоставка може да се направи след като се изгледа целия Ейнджъл. На мен и двамата са ми супер интересни. Спайк е ужасно незрял в главата, но с душата вече почваше малко по малко да пораства. Ейнджъл е с душа от 100 години и е много по-бит от живота и съответно по-отговорен и по-зрял. Кефят по различен начин, но определено кефят и двамата. Мога само да съжаляват за ненавременния край на сериала. ДЕЕБА!
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Mar 06, 2009 11:05 pm

Корди и мен ме кефеше допреди безумното бекстори в края на четвърти сезон. Въобще, ако до края на пети не оправят МНОГО ДРАМАТИЧНО нещата, Корделия ще стане точно най-опропастеното нещо в Уидънвърса след потенциала на Файърфлай и брака на Зандър и Аня :roll:

Мен Фред не ми е особено особена обаче, честно казано. Много е сладка, ама общо взето дотам. От Зандър по никъв начин не ме кефи повече. Ейнджъл е мечо, ясно е, че кърти. Пак ше си повторя, че за мен бисерът (и изненадата) в тоя сериал беше Дарла. Разкошен персонаж се разви.

А в Америка в момента всичките списания са решили да правят ретро рубрики за Бъфи и/или Ейнджъл, но неясно що НИКЪДЕ няма НИЩО за Долхаус :roll:

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sat Mar 07, 2009 12:02 am

Roland wrote: Въобще, ако до края на пети не оправят МНОГО ДРАМАТИЧНО нещата, Корделия ще стане точно най-опропастеното нещо в Уидънвърса след потенциала на Файърфлай и брака на Зандър и Аня :roll:
Аз бих включил и Първото Зло от седми сезон на Бъфи, това същество направо обра точките в категорията слабоумен злодей, а в първите епизоди беше поне донякъде заплашителен.

Тъкмо гледах девети епизод на Ейнджъл.
Spoiler: show
Макар, че знаех, че в един момент знаете кой ще умре, доста бях шокиран, че стана толкова рано. Впечатляващ епизод като цяло.
. Малко ми е странно защо има толкова много полу-хора, полу-демони. В Бъфи освен вампирите има ли изобщо някакви такива екземпляри?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Mar 07, 2009 12:31 am

Не, точно това е концепцията в тоя сериал - размиване на границите, сива зона.