Всичко е въпрос на дефиниция, лична, и до там. И аз смятам, че няма атеисти в пълния смисъл на думата, или ако има ги съжалявам, защото човек без вяра в нищо е много тъжен човек. Няма смисъл да хабя време да навлизам в дебрите на темата, обяснявайки колко религията е пропита в психологията на хората, така или иначе няма да променим нищо.
Колкото до доказателствата.... Когато някой ми ДОКАЖЕ съществуването на "големите лъжи" - любов, милост, справедливост, добро, тогава и аз ще докажа съществуването на Бог. И пак, говорим само и единствено за частни светоусещания, отнесени до един единствен човек и неговия вътрешен свят (ако изобщо има наличие на такъв, защото много малко хора познавам, които си имат

Ъм, Onslaught, между другото Е напълно нормално да има хора, които вярват в тях. И няма нищо лошо в което. ТИ в какво вярваш? И не си ли твърде затворен в себе си? Аз например съм гледал на живо шаолинските монаси какви способности имат. Ако не ги видиш на живо, а някой ти каже че го могат, няма да повярваш и ще поискаш доказателства, а? А ако попрекараш известно време в компанията на опитен йога оставаш изумен от други неща, че примерно вдишва по два пъти на минута, м? Още не съм налитал на негър с кокал през носа, и не вярвам особено много и във въпросните такива негри, но няма нищо странно други хора да вярват в тях. Когато човек сам не знае на КАКВО всъщност са способни организмът и психиката му....
БГспейс, бтв ще съм ти много благодарен (без грам сарказъм) ако ми посочиш астрологията в Библията, щото аз не я отричам, при все че съм християнин, ама ми е много любопитно как съм минал покрай нея в Св. Писание, при все че бая съм работил с въпросното....