За еволюцията (не бе, сериозно)
Moderator: Moridin
Какъв е проблемът с анкетата, не разбрах? Това че Дарвин не е получил 100%?
Теорията на Дарвин бтв отговаря на въпроса "как?", а не на въпроса "защо?".
За защо-то никой няма доказателства за нито една от теориите, следователно засега не можем да отхвърлим категорично нито една от тях. Може да има интелигентен дизайн. Може да няма. Никой не знае. Така че последните 33% можем да ги приемем за неразбрали въпроса, не за сгрешили по принцип.
Теорията на Дарвин бтв отговаря на въпроса "как?", а не на въпроса "защо?".
За защо-то никой няма доказателства за нито една от теориите, следователно засега не можем да отхвърлим категорично нито една от тях. Може да има интелигентен дизайн. Може да няма. Никой не знае. Така че последните 33% можем да ги приемем за неразбрали въпроса, не за сгрешили по принцип.
Това, че много хора са гласували "Както твърди Библията" не означава, че са чели Библията. Дори и аз не съм я изчел цялата. Ако трябва да си призная, нямам и особено желание, защото е пълна с насилие и ми е скучна.
Познавам хора, които вярват в Библията буквално - дори в това, че говореща змия е провела диалог с Ева... А, и още нещо - някой от вас да е чел Left Behind или да е гледал филма? Е... аз познавам хора, които вярват, че събитията в книгата/филма ще се случат точно така, както са описани там.
Жалка картина...
Познавам хора, които вярват в Библията буквално - дори в това, че говореща змия е провела диалог с Ева... А, и още нещо - някой от вас да е чел Left Behind или да е гледал филма? Е... аз познавам хора, които вярват, че събитията в книгата/филма ще се случат точно така, както са описани там.
Жалка картина...
- RRSunknown
- Elder God
и аз ги познавам но това не значи че им се водя по акълаbgspace wrote:Това, че много хора са гласували "Както твърди Библията" не означава, че са чели Библията. Дори и аз не съм я изчел цялата. Ако трябва да си призная, нямам и особено желание, защото е пълна с насилие и ми е скучна.
Жалка картина...

А иначе като завършил биология, чел книги , чел и библията имам виждане че библейската теория не противоречи на Дарвин по никой начин.
Всъщност, то и човечецът с блеснали очи и с гол в ръката нож, който нашепва съжалително "Аз нямам избор, Те ми казаха да ти го отрежа, защото иначе от теб ще се зачене Антихриста", не превръща автоматично останалото човечество в стадо, съставено от параноидни шизофреници, нали? Това, че някой си е предразположен генетично да схваща нещо си буквално, означава буквално, че той ще схваща каквото и да е буквално, ако то се набута първо в главата му.
С думи прости, ако познатият ти, Звездичко, беше закърмен с идеите на некреационистите (да ги наречем така условно), то той щеше да си седи на ушите при всеки опит някой да му покаже и някаква алтернатива.
А за протокола, и аз не виждам нищо ужасяващо в бегемамите, ако се изключи фактът, че някои от дамите явно са пропуснали уроците по правопис в първи клас.
С думи прости, ако познатият ти, Звездичко, беше закърмен с идеите на некреационистите (да ги наречем така условно), то той щеше да си седи на ушите при всеки опит някой да му покаже и някаква алтернатива.
А за протокола, и аз не виждам нищо ужасяващо в бегемамите, ако се изключи фактът, че някои от дамите явно са пропуснали уроците по правопис в първи клас.
- Interpreter
- Forsaken
Аз пък вярвам в Google
Много интересно звучи форумът на литовски:
http://translate.google.lt/translate?hl ... 385#176525

Много интересно звучи форумът на литовски:
http://translate.google.lt/translate?hl ... 385#176525
Аз виждам много ужасяващи неща в тях - все пак и лично ми се е налагало да комуникирам с много такива покрай магазина на нашите. В общи линии, теорията ми е, че нещо става с повечето женски мозъци при забременяването и жените остават умствени инвалиди до края на живота си. От нормални хора изведнъж се превръщат в нещо, което не смее да купи на момченцето си розови клечки за уши, щото може би ще му падне пишката от тях. Не смее да купи на 3-годишното си момиченце пикаеща кукла-бебе момченце, щото да не вземе да се обърка сексуално, нещо. В същото време правят с децата си разни ужасяващи неща, противоречащи на логика, инстинкт и шибан комън сенс, най-често потикнати от баби, ненормални педиатри или други овце като тях от въпросния форум. Щото мисленето става АДСКИ овчо - те са едно стадо гледащо реклами и вярващо на реклами, прегръщащо и проповядващо бабини деветини. БГМАМА е шибана секта. Тъжно е, плашещо е, задавала съм си неведнъж въпроса как сме оцелели като вид като ги гледам.
- Moridin
- Global Moderator
Всъщност в бгмама има ТОЛКОВА много юзъри, че изобщо не може да се говори дори за общо кратно (да, дори много от тях не са мами), камо ли за стадо или секта....
А нещата които Амелия изброи и аз не бих ги купил. Розови клечки за момченцето ми - втф?!? Малко естетика баси
Пикаеща кукла-момченце не бих пипнал с триметров прът, камо ли да я давам на хлапето...
може да ме е треснал окситоцинът де не знам
А нещата които Амелия изброи и аз не бих ги купил. Розови клечки за момченцето ми - втф?!? Малко естетика баси

може да ме е треснал окситоцинът де не знам

This is it. Ground zero.
Ха, тая тема за какво е почнала, пък докъде е стигнала
Аз лекичко се позасегнах от поставянето на всички БГ мами под общ знаменател, като такава естествено. Има супер яки мацки във форума, има и супер отвратителни, има и такива, които са точно овчици. Общо взето всеки си общува със себеподобни. А това за правописа и аз преди време го бях отбелязала, просто се изумявам все още на моменти.
Кх-кх, колкото и да ми е неприятно, за съжаление трябва да призная, че оглупяването наистина съпровожда забременяването/раждането и т.н.
Единствената ми утеха е, че явно мозъчното ми вещество не се е изпарило, ами се е прехвърлило в челядта - синчето ще те купи и продаде, а няма кинта и двайсе, баси 

Кх-кх, колкото и да ми е неприятно, за съжаление трябва да призная, че оглупяването наистина съпровожда забременяването/раждането и т.н.

- Moridin
- Global Moderator
А освен всичко друго, форумът на БгМама е ценен с това, че каквото и да търсиш, било то магазин за мъниста, добър лекар за сърце, рецепта за грах, адресът на топлофикация София - там винаги ще намериш информация за него. Във всякакви сфери на живота. С това супер много ме радват.
Изобщо ако не беше инцидентът с Първа Инвестиционна, щях да съм на изцяло положително мнение за въпросния форум хехе
Изобщо ако не беше инцидентът с Първа Инвестиционна, щях да съм на изцяло положително мнение за въпросния форум хехе

This is it. Ground zero.
Мда... Слава Богу, мен като малък не са ме закърмяли с никакви идеи, а са ме оставили сам да си направя изводите. Помня, че когато бях в първи курс, още на втория ден в София се сблъсках с поредните сновящи евангелисти, за които е важно да привлекат колкото се може повече хора към себе си, че да не попаднат в адаMarfa wrote: С думи прости, ако познатият ти, Звездичко, беше закърмен с идеите на некреационистите (да ги наречем така условно), то той щеше да си седи на ушите при всеки опит някой да му покаже и някаква алтернатива.

Въпросните евангелисти най-учтиво ме поканиха на филм, и аз се съгласих. Първата ми реакция - "О-о-о-да, ама той светът е толкова сложен, не може да се е пръкнал от нищото".
Минаха се няколко година, записах втори, трети, а накрая и четвърти курс. Понаучих някои неща по-добре... И сега пак ходя на такива сбирки при евангелисти, само че си взимам листче, химикалче, водя си записки и доста умело оборвам всичките им аргументи...
...Лошото е, че така постепенно започнах да гледам критически не само на креационизма, но и на Библията, че и на вярата. Вече започнах да си мисля, че от мен ще излезе някакъв хардкоре атеист, дето нивга не съм бил.
Аз не намирам в това нещо толкова плашещо. БГМАМА е голям форум, събира всякакви. А 90% от обществото, дори минаващи за атеисти, всъщност са суеверни баби. Ами че това, че се окачват мартеници за здраве, не е ли суеверие? Или това, че сутрин, с още гурлите под очите, си гледаш хороскопа в сутрешния вестник?БГМАМА е шибана секта. Тъжно е, плашещо е, задавала съм си неведнъж въпроса как сме оцелели като вид като ги гледам.