The Official George R. R. R. R. Mar.r.r.r.tin Topic
Позволи ми да те поправя:
Относно първа точка - твое мнение, което се споделя от изключително малко хора.
Искам да поговоря относно третото, което е абсолютно грешно и без основание. Точно HBO си финансират сериалите подобаващо и самият Рим е доказателство за това. На този сериал "скромният" му бюджет е колкото на всеки един от игралните филми - за справка близо два пъти по- голям от на "Здрач". И впрочем точно толкова са отделили за РИМ, колкото са отделили за Задругата на Пръстена без ПР-ра. Ако се беше замислил и беше погледнал преди да говориш на изуст, щеше да разбереш впрочем, че затова сериалът беше спрян, поради не толкова висока гледаемост спрямо големият бюджет.
И последно: За песента ще се отделят доста пари, ако се вярва на HBO, точно колко все още не е ясно, но няма да са в никой случай по- малко от на РИМ.
Искам да поговоря относно третото, което е абсолютно грешно и без основание. Точно HBO си финансират сериалите подобаващо и самият Рим е доказателство за това. На този сериал "скромният" му бюджет е колкото на всеки един от игралните филми - за справка близо два пъти по- голям от на "Здрач". И впрочем точно толкова са отделили за РИМ, колкото са отделили за Задругата на Пръстена без ПР-ра. Ако се беше замислил и беше погледнал преди да говориш на изуст, щеше да разбереш впрочем, че затова сериалът беше спрян, поради не толкова висока гледаемост спрямо големият бюджет.
И последно: За песента ще се отделят доста пари, ако се вярва на HBO, точно колко все още не е ясно, но няма да са в никой случай по- малко от на РИМ.
novembre
la città si accende in un istante
il mio corpo non si veste più di voglie
e tu non sembri neanche più così forte
come ti credevo un anno fa
novembre.
novembre.
- Maledictus
- Warmage
Пък аз съм по-скоро съгласен с минувача и любимеца.
От една страна защото да започнеш нещо, дето не се знае кога ще му се види края..... Да, Мартин може и да пусне скоро следваща книга, може и да не, може да пусне и две една след друга (и честно казано много се съмнявам той лично да си води блога, твърде..... знам ли, твърде неестествено ми седят отделни мнения). Това обаче така или иначе оставя поредицата незавършена и твърде разточена във времето. Което определено поставя проблеми със актьорския състав. Тъпо ще е поредицата да приключи след.... хъммм, шест години и , ей, още година за филмче, и, джийзъс, ти тооолкова ли остаря, бе, Торос?!?!
Отделно, че както каза Ицо е трудно да задържиш основните актьори за толкова дълго време.
Ще стане каквото ще стане така или иначе.
От една страна защото да започнеш нещо, дето не се знае кога ще му се види края..... Да, Мартин може и да пусне скоро следваща книга, може и да не, може да пусне и две една след друга (и честно казано много се съмнявам той лично да си води блога, твърде..... знам ли, твърде неестествено ми седят отделни мнения). Това обаче така или иначе оставя поредицата незавършена и твърде разточена във времето. Което определено поставя проблеми със актьорския състав. Тъпо ще е поредицата да приключи след.... хъммм, шест години и , ей, още година за филмче, и, джийзъс, ти тооолкова ли остаря, бе, Торос?!?!
Отделно, че както каза Ицо е трудно да задържиш основните актьори за толкова дълго време.
Ще стане каквото ще стане така или иначе.
- Lubimetz13
- Mistborn
Да, първа точка е мое мнение, с което не си длъжен да се съгласяваш.Позволи ми да те поправя:
За другото - изрично помолих финансовите фетишисти да не си пипат калкулаторите в случая, но карай да върви.
Сега. Демонстрирам логическа верига:
Продукцията на дванайсет едночасови епизода на "Рим" струва сто милиона американски долара. Продукцията на първата част на "Властелинът на пръстените", която в пълния си вариант трае 208 минути, струва между 94 и 109 милиона американски долара, което усреднено прави 101,5 милиона долара.
12 х 60 = 720 минути
100 000 000 / 720 = 138 000, 89 долара на минута
От друга страна обаче,
101 500 000 / 208 = 487 980, 77 долара на минута
С други думи, заснемането на една минута от "Задругата на пръстена" е струвало (487 980, 77 / 138 000, 89 =) около 3,5 пъти повече от заснемането на една минута от сериала "Рим" (като тук дори не използвам бюджетите на следващите филми и втория сезон на сериала, защото това съотношение щеше да стане още по-небалансирано).
Ерго, Властелинът е по-скъп от "Рим". Което ти по някаква неведома за мен причина се опита да оспориш.
Следиш ли нишката на мисълта ми?
Това имах предвид. Телевизионните сериали не могат да бъдат по-скъпи от пълнометражните филми. Това им личи. На "Рим" му личи. На Песента ще й личи. На мен няма да ми хареса.
Защо? Епическо фентъзи > специални ефекти. Древен Рим > по-малко специални ефекти. Епическо фентъзи с лоши специални ефекти > провал. Епическо фентъзи на сериалче > двоен провал.
Не е толкова трудно да се разберем, когато използваме прости изречения и графични символи.
Марфе, не знам защо имам репутацията на жесток човек.
- Interpreter
- Forsaken
Мартин няма нищо общо с "ескейпизма", освен ако моите понятия за "ескейпизъм" са тотално объркани.Lubimetz13 wrote:...Колкото и смешно да звучи това, фентъзито е ескейпизъм, а ескейпизмът трябва да е убедителен.
Освен това само в първата му книга има достатъчно драматургия, за да се получи доста як филм, дори и без да е довършена историята.
Тука за ефектите песента няма кой знае какви ефекти, освен и най- вече драконите на Денерис, което пък не е предизвикателство за нашият век.
Ти изобщо имаш ли представа за къде са отишли парите на Властелинътна Пръстените, само Гандалфа е отнесъл 3милиона паунда,което заонова време са 10 милиона лева. Респективно логиката, която сочи е, че Песента няма да има актьори от този ранг, което ти прави 10 милиона бонус. Второто: Мартин ще е сценариста и това респективно ще намали разходите откъм консултанти и сценаристи. Трето, както се каза HBO ще ползват вече готови макети, което отново сваля от цената, за ефектите казах, нали казах!?! Да, та за финал, погледнато много реално песента с нищо няма да е кой знае колко по- скъпа от РИМ. Дори напротив, а колкото до завършването, Мартин спокойно може и без книги откъм сценария да го откара, което за него със сигурност е в пъти по- добре по три елементарно прости причинки:
а.) Рейтингче - ами да, ще чакаш новите сезони и така държиш рейтинга на сериала, харесва или не
Няма отде да знаеш иначе как продължава историята.
б.) Печалбата ще е по- голяма, от кино се печели повече отколкото от литература, освен ако не си Роулинг, Кристофър Толкин или Стефани Майър.
ПП: Едно обаче му признавам на Мартин, изобщо не му дреме кой какво мисли, евала за което! Ще пише, когато му се пише
Много го уважавам за това.
Ти изобщо имаш ли представа за къде са отишли парите на Властелинътна Пръстените, само Гандалфа е отнесъл 3милиона паунда,което заонова време са 10 милиона лева. Респективно логиката, която сочи е, че Песента няма да има актьори от този ранг, което ти прави 10 милиона бонус. Второто: Мартин ще е сценариста и това респективно ще намали разходите откъм консултанти и сценаристи. Трето, както се каза HBO ще ползват вече готови макети, което отново сваля от цената, за ефектите казах, нали казах!?! Да, та за финал, погледнато много реално песента с нищо няма да е кой знае колко по- скъпа от РИМ. Дори напротив, а колкото до завършването, Мартин спокойно може и без книги откъм сценария да го откара, което за него със сигурност е в пъти по- добре по три елементарно прости причинки:
а.) Рейтингче - ами да, ще чакаш новите сезони и така държиш рейтинга на сериала, харесва или не

б.) Печалбата ще е по- голяма, от кино се печели повече отколкото от литература, освен ако не си Роулинг, Кристофър Толкин или Стефани Майър.
ПП: Едно обаче му признавам на Мартин, изобщо не му дреме кой какво мисли, евала за което! Ще пише, когато му се пише

novembre
novembre.
novembre.
Мартин няма да е сценарист на сериала. Може би на едно епизодче за сезон 

Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com
Аз не мога да повярвам, че този човек успява да събере в едно (немалко, де) тяло толкова много интереси. И понеже това и качеството на Песента изчерпват положителното ми мнение за него, държа да споделя мислите си:
Не е истина за каква дребна душичка говорим. Не може да пишеш книги в милионни тиражи и да рекламираш пред същата таа милионна аудитория смешни фигурки, календарчета, най-вече да пускаш постове от сорта на "ами наводни се тука мазето, дето държим подписаните книжки, но има някои не много съсипани - ще ви ги продам на половин цена". Стига бе, Джордж, някакси не е подходящо! Знам че иска да му се продава целия франчайз, но 21 век сме - когато продаваш календари не работиш с някакви неизпробвани аматьори, които да измамят хиляди фенове на поредицата. Има още и още, знам че е не-блог, ама аз вече от две години гледам на сайта му като на някои от комик стриповете в интернет - просто тук се разправя за формър мегаписателят, превърнал се в изкуфяла бабичка
Дано не съм обидил някой
Не е истина за каква дребна душичка говорим. Не може да пишеш книги в милионни тиражи и да рекламираш пред същата таа милионна аудитория смешни фигурки, календарчета, най-вече да пускаш постове от сорта на "ами наводни се тука мазето, дето държим подписаните книжки, но има някои не много съсипани - ще ви ги продам на половин цена". Стига бе, Джордж, някакси не е подходящо! Знам че иска да му се продава целия франчайз, но 21 век сме - когато продаваш календари не работиш с някакви неизпробвани аматьори, които да измамят хиляди фенове на поредицата. Има още и още, знам че е не-блог, ама аз вече от две години гледам на сайта му като на някои от комик стриповете в интернет - просто тук се разправя за формър мегаписателят, превърнал се в изкуфяла бабичка
Дано не съм обидил някой

Did Neil Armstrong say the moon was too far away! NO! He built himself a fucking rocketship is what he did!
- Maledictus
- Warmage
Вероятно, ВЕРОЯТНО сайта не се движи изобщо лично от него, имеджин, а от някого, който взима пари, за да прави пари за Мартин. И така се и прави, съжалявам, че ще го кажа безочливо - имаш откъде да правиш пари - правиш ги значи. Плащаш на дадена фирма и тя започва да се занимава с франчайза ти. А ти си гледаш кротко старините и най-вече кефа. Маркетинг триковете и прочее работят при пуберите и те осигуряват. Това е възможност, която се съмнявам, че ако си заслужа бих изпуснал. И както казах, се съмнявам той лично да се занимава с това.
Наистина ми се струва ДЯВОЛСКИ невероятно Мартин сам да движи сайта си. А точно многото интереси му поглъщат времето, обаче хайде и да си помислим Толкин колко време е писал Воеводата? Причините може да са хиляда и една. Затова още след Игра на Тронове отписах поредицата. Така ако издаде всичко скоро ще бъда приятно изненадан, ако ли не..... Човекът сам си живее живота и не е роб никому.
Наистина ми се струва ДЯВОЛСКИ невероятно Мартин сам да движи сайта си. А точно многото интереси му поглъщат времето, обаче хайде и да си помислим Толкин колко време е писал Воеводата? Причините може да са хиляда и една. Затова още след Игра на Тронове отписах поредицата. Така ако издаде всичко скоро ще бъда приятно изненадан, ако ли не..... Човекът сам си живее живота и не е роб никому.
- Lubimetz13
- Mistborn
Ми според мен пък Мартин си е ескейпизъм на мах. Кръвта, сексът и насилието са неща, които хората търсят, не неща, от които бягат.Interpreter wrote:Мартин няма нищо общо с "ескейпизма", освен ако моите понятия за "ескейпизъм" са тотално объркани.Lubimetz13 wrote:...Колкото и смешно да звучи това, фентъзито е ескейпизъм, а ескейпизмът трябва да е убедителен.
Освен това само в първата му книга има достатъчно драматургия, за да се получи доста як филм, дори и без да е довършена историята.
Специално "Not a blog" колконката съм убеден, че сам си я води. Просто твърде много лични глупости има там - от коментари на любимите спортни събития, до политическите му възгледи и то доста твърди и ясни. Човек от висок обществен интерес и то писател трудно би поверил на някого да му пише за собствените лични възгледи.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
С казаното току що даваш твърде широка дефиниция на ескейпизма. Още повече, че допреди Мартин доста хора не търсеха кръв, секс (и насилие даже) във *фентъзито*. А тези трите неща са the stuff of life в епохата, която Мартин пресъздава.Ми според мен пък Мартин си е ескейпизъм на мах. Кръвта, сексът и насилието са неща, които хората търсят, не неща, от които бягат.
Ти го наричаш ескейпизъм, защото много хора търсели такива неща. Гледаш обаче от грешния край на бинокъла според мен.
Аз го наричам нужно и добро описание на социалните и психологическите обстоятелства, в които се развиват книгите от Песента. А това си е, ако и на по-абстрактно ниво, технически похват, а не същността на книгите.
А това, че хората ги търсят - търсят ги тези, чиито литературни предпочитания представляват буци, натъпкани със съответни архетипи - кръв, секс, дамзълс ин дистрес, ако може курва със златно сърце. Те виждат част от тия неща у Мартин и се юрват да го четат. В този смисъл Мартин е ескейпизъм. Както и поредицата за Заека Ангстрьом на Ъпдайк примерно.
Но според мен, в същността си, няма как да е. Книгата не бута гореспоменатите елементи по маркетингова формула (може да е някаква формула, но тя никак не е проста при Мартин и определено не е маркетингова, или поне не е била като е издал първата книга). И щом не ги бута, за да задоволява някакви щения на потребителя, а защото са нужни в някаква степен, няма как да е ескейпизъм.