The Kingkiller trilogy by Pathrick Rothfuss

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Post Reply
ivonski
Farmer

The Kingkiller trilogy by Pathrick Rothfuss

Post by ivonski » Wed Feb 04, 2009 12:47 pm

Какво мислите за първата книга от трилогията на Ротфъс? Аз я бях пропуснал (добре, че е списанието :) ), но току що я свърших и съм с малко смесено впечатление. Страашно начало и концепция, но малко я разводни към края:
Spoiler: show
в университета реално нищо не стана, това, което стана, можеше да бъде доста по сбито описано
Много доволен останах от стила, странно е точно реципрочен на Ериксоновия откъм дължина на изречения и речниково многообразие, но също толкова едновременно динамичен и потапящ те в атмосферата на непознатия свят.
Spoiler: show
Много харесах описанията на любовните трепети на Kvothe. Накара ме да си припомня как се чувствах и аз на онези години (даже ми даде известен романтичен импулс, честно :) )
Did Neil Armstrong say the moon was too far away! NO! He built himself a fucking rocketship is what he did!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Feb 04, 2009 1:14 pm

Ами аз съм си писал в непреведеното какво мисля. Като цяло ме кефи много и нямам търпение за следващата, но има потенциала да е и голяма боза. Ще зависи как ще продължи.
And you can't dance with a devil on your back...