Случи ми се нещо интересно, Part II

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

thunder
Forsaken

Post by thunder » Sun Feb 01, 2009 7:57 pm

Мистерията с липсата на пенсионери и за нас беше Мистерия, но двама българи живеещи там и няколко пъхащи монети по разни игрални автомати баби ни разясниха нещата :)

Back in BG - бях на курс по лавинна безопасност уикенда. В момента темата е доста нашумяла и дано хората разберат, че такива курсове има, такава техника има и не може да се разчита на Планинската служба да те спаси, ако си затрупан... Понеже ще те намерят, ама след 20 часа. Или, ако имаш предавател - по-бързо, но докато дойдат пак ще е твърде късно. Аз имам собствена лавинна екипировка (предавател, сонда и лопата), интересувал съм се от темата и горе-долу си знаех какво трябва да се прави ако някой го затрупат, но не съм използвал екипировката си освен няколко тренировки за търсене с предавателя.

Курсът е доста практически, два дни пиукахме, сондирахме и копахме около х.Мальовица, ако някой е гледал новините по Btv вчера - нас снимаха :) Беше доста образователно - установихме на практика, че един човек може сам да намери затрупан в лавина по-бързо от 4-ма ;) За съжаление ще му трябват и другите 3-ма да го изкопаят. В практическото занятие ни скриха зад една скала да не гледаме и заровиха 2 раници с работещи предаватели и едно одеяло без. После - ето ви това малко склонче тука, квадратче със страна 20-30 метра е, имаме данни за 3-ма затрупани. Намерихме и изкопахме раниците за по-малко от 10 мин, обаче одеялото... Търсихме го над половин час. Подреждате се в редица и дупчите със сондата... Първото сондиране беше грубо и го пропуснахме, после "дойде помощ" и с повече хора и по-фино търсене го изкопахме вече. Ако беше човек - дано да е бил от тези щастливи 20-25%, които още щяха да са живи след толкова време и дано е имал наблизо 10-на човека да го търсят. Тези 300-400 лева, които дадох за предавател, и да е имало съмнения за това как са били похарчени вече в миналото... И това беше само тестово малко склонче, спасителите на Банско не знам как са успели и за 24 часа да го намерят човека, евала на такива хора.

За да не помислите, че сме банда самоубийци, каквото май е в момента преобладаващото обществено мнение, половината курс беше посветен на различните тестове показващи каква е всъщност лавинната опасност, как да избираме маршрут за придвижване и т.н.

Покарахме и малко ски (който си носеше, т.е повечето хора :)). По необработен, но безопасен склон ;)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Feb 02, 2009 5:40 am

В момента жена ми нагледно демонстрира защо не е геймърка, а аз започвам да си мисля, че най-добре за семейното ни благоденствие ще е да подкрепям тази тенденция.
Свидетел съм на следната ситуация: вместо да използва бутоните с някакъв намек за координация, клати ПСП-то като същинско кормило. Когато не може да направи определена маневра с локорокотата изпада в истерия, започва да гледа с плашещо съсредоточение и посреща опитите ми да й помогна с бягство в съседното помещение. В последствие започва да псува като селянка на равни интервали, въздиша, говори си сама и се провиква на висок глас всеки път, като попадне на секретче.

Image
Spoiler: show
Help me.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Feb 02, 2009 8:59 am

Туй коте забележително прилича на мойта овца Анджела! :shock:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Feb 02, 2009 2:02 pm

Go, Go, Amelia, Loco Roco си струва отвсякъде опитите. И аз бях така с PsP-то в началото - въртя го, въртя се и аз с него ^^. Това и с джойстици го правя :).
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Feb 02, 2009 2:11 pm

В момента жена ми нагледно демонстрира защо не е геймърка, а аз започвам да си мисля, че най-добре за семейното ни благоденствие ще е да подкрепям тази тенденция.
Свидетел съм на следната ситуация: вместо да използва бутоните с някакъв намек за координация, клати ПСП-то като същинско кормило. Когато не може да направи определена маневра с локорокотата изпада в истерия, започва да гледа с плашещо съсредоточение и посреща опитите ми да й помогна с бягство в съседното помещение. В последствие започва да псува като селянка на равни интервали, въздиша, говори си сама и се провиква на висок глас всеки път, като попадне на секретче.
Абсолютно култово описание. Те наистина са точно такива, когато се докосват до тези неща и аз го намирам за много хубаво и умилително!

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Feb 02, 2009 2:35 pm

Muad_Dib wrote:Абсолютно култово описание.
И абсолютно вярно :) Бтв единственият подход, който работи при мен е да ги оставиш на мира и да не предлагаш помощ, освен ако не я поискат сами. Иначе - съскане и бягат в съседната стая ;)

И да, по-добре да не стане геймърка, че ще стане по-лошо
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Mon Feb 02, 2009 2:39 pm

Абе има и изключения.... преди седем-осем години майка ни размазваше с Шулце на Стрийт файтър на нинтендото..... при все, че за щастие на джуниър не прояви интерес към компютъра....

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Mon Feb 02, 2009 3:44 pm

Сефтосах зимните спортове тази събота. На Витоша времето беше разкошно, а поради някаква причина влековете не работеха, в резултат на което си намерихме една писта малко над Алеко, на която нямаше никой. Това пък даде възможност да ми е достатъчно широко за първото ми каране на сноуборд, което означаваше, че има много място, на което да падам като чувал :lol: Много, много кефещ спорт, ако не стане някой гърч с работа, другата седмица пак съм там.
Elves dig rocket launchers.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Mon Feb 02, 2009 6:59 pm

От миналата събота ми върви на някакви нечовешки съвпадения, които изглежда имат за цел да продължават... :shock: Дали мога да направя така, че неща да се сбъдват?!!! :twisted:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Clio
Moderator

Post by Clio » Mon Feb 02, 2009 7:26 pm

Ако установиш, че можеш - обади ми се, моля... Имам няколко спешни желания и съм готова да си платя :twisted: :twisted:
Beauty is a luster which love bestows to guile the eye. Therefore it may be said that only when the brain is without love will the eye look and see no beauty.

The meaning of life is 'bucket'

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Feb 02, 2009 7:27 pm

Clio wrote:Ако установиш, че можеш - обади ми се, моля... Имам няколко спешни желания и съм готова да си платя :twisted: :twisted:
И аз и аз! :)
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Mon Feb 02, 2009 9:21 pm

Еми, ако се потвърди, първи ще узнаете. А и за първите трима има бонус -отстъпка с 50% и третото желание е безплатен бонус. :D
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Feb 02, 2009 9:28 pm

Брей, много меркантилни станали днешните златни рибки! :mrgreen:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Mon Feb 02, 2009 10:40 pm

Все пак сме във времена на световна криза... :mrgreen:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Feb 02, 2009 11:45 pm

Да де, пък и с това замърсяване на водоемите сигурно са скочили и здравно-пенсионните осигуровки... :mrgreen:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)