Кът на програмиста...
Moderator: Moridin
- Daggerstab
- Arcanist
Някой да ме светне за свястна програма за сравняване на разлики и сливане на файлове за Ubuntu? Всъщност, не е нужно да е отделна програма, може и да е текстов редактор, позволяващ показване на разлики (нещо от рода на PSPad). Тук се мъча с Meld Diff Viewer, който иначе не е зле, обаче има ебаси измъчения workflow. Искам нещо, което да е интегрирано с GNOME и да мога като селектирам два файла в една директория да си цъкна с десния бутон и да избера "сравни", а не да ги търся всеки поотделно по цялото дърво на директориите.
Дагърстаб. Точка.
Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.
Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Хм, Дагър, sowwy, не знам... аз diff-ове си гледам на ръка, с Vim, и си ги сливам пак почти на ръка - така съм сигурен във всичко, което правя. Добре де, или просто ме мррррзи да се науча да ползвам някое по-добро инструментче, и това е възможност!
Та ще гледам тук, току виж някой предложи нещо хубаво и аз реша също да го ползвам.
А иначе за историята с Google от последните няколко поста на миналата страница - ето едно интересно изложение по темата. Материалът е интересен, обяснението е интересно (никой не е "флагнал Гугъл", отбелязали са направо целия уеб
), случката е интересна - но най-интересни на мен ми се видяха изводите на автора:

А иначе за историята с Google от последните няколко поста на миналата страница - ето едно интересно изложение по темата. Материалът е интересен, обяснението е интересно (никой не е "флагнал Гугъл", отбелязали са направо целия уеб

Om Malik wrote:I have two thoughts about this problem. First, it shows that Google has become the single point of failure in our digital lives, whether we like it or not. These problems — human errors as Marissa calls them — are not going to go away, as the company becomes bigger, offers more services and extends control on our digital lives.
Secondly (and more importantly), if all of us are going to be obsessing about Google’s epic fail on a Saturday Morning, then maybe the message should have said “this computer may harm your life.” OK people, go and enjoy the weekend. I am about to do the same!
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- Daggerstab
- Arcanist
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Буах! 
Човек, който учи ECE (Electrical and Computer Engineering) и човек, който си учи чисто CSE (Computer Science and Engineering) нещо май влизат в спор...
http://bash.org/?870063=

Човек, който учи ECE (Electrical and Computer Engineering) и човек, който си учи чисто CSE (Computer Science and Engineering) нещо май влизат в спор...

http://bash.org/?870063=
- Spoiler: show
Нищо не разбирам!
Не си бях влизал на сайта (който е уърпрески тип ъъъ... блог - и да, можете да се смеете на липсата ми на познания за терминологията
) от няколко дни. В сряда всичко му беше наред. Днес, обаче, всички фуутноти (бележки под линия) във всички статии, в които има такива, не бяха линкнати нормално, ами водеха директно към админската ми директория.
Опитах да ги линкна повторно - не стана. Гледах ги под html - не забелязах абсолютно никаква разлика с онзи ден и нищо, което да не си е на място (да уточня, че познанията ми по html хич ги няма - знам само това, което ми трябва за качването на материали - но то включва таговете за бележките под линия). Опитах да кача нов материал с footnotes - на теория уърдпрес-а би трябвало да си ги оправи автоматично. Новите бележки отново водеха към админската директория.
Както и да е - накрая ми писна и ги разлинкнах. Но нищо не разбирам. На какво може да се дължи това? Бъг? Вирус? И... ъъъ някой знае ли как мога да го оправя?
Не си бях влизал на сайта (който е уърпрески тип ъъъ... блог - и да, можете да се смеете на липсата ми на познания за терминологията

Опитах да ги линкна повторно - не стана. Гледах ги под html - не забелязах абсолютно никаква разлика с онзи ден и нищо, което да не си е на място (да уточня, че познанията ми по html хич ги няма - знам само това, което ми трябва за качването на материали - но то включва таговете за бележките под линия). Опитах да кача нов материал с footnotes - на теория уърдпрес-а би трябвало да си ги оправи автоматично. Новите бележки отново водеха към админската директория.
Както и да е - накрая ми писна и ги разлинкнах. Но нищо не разбирам. На какво може да се дължи това? Бъг? Вирус? И... ъъъ някой знае ли как мога да го оправя?
- Roamer
- Ascendent
Тук всъщност има три варианта
Ако това е някой от блоговете, които не просто ползват WordPress, ами направо си се намират на wordpress.com, тогава съветът на Морви е идеален - пишеш на съпорта на wordpress.com, те би трябвало да оправят нещата - дори нищо чудно да попаднеш и на някой, който да се разбере с теб на български 
Ако това е WordPress върху твой си сайт, ама пак си го инсталирал кажи-речи автоматично, демек хостинг-доставчикът ти предлага просто да кликнеш тук и тук и те да ти инсталират WordPress, тогава пишеш на техния съпорт - те са го омазали, те да си го оправят
Ако обаче това е WordPress върху твой си сайт, но си си го изтеглил и инсталирал ти, сам, тогава правиш две неща паралелно - и двете, пък което първо помогне:
- пишеш все пак на съпорта на хостинг-доставчика ти, току виж решат да направят нещо - има хостинг-доставчици, които се стараят да решават и не-съвсем-техни проблеми, ако от това ще спечелят/запазят клиент
- пишеш в някой от форумите или мейлинг-листите на WordPress - само че тук вече сме на wordpress.org, не .com - там е поддръжката на самия софтуер на блога
http://wordpress.org/support/ май има нещо общо.
С две думи - почти винаги има смисъл да пишеш на съпорта, те общо-взето затова са там

Ако това е WordPress върху твой си сайт, ама пак си го инсталирал кажи-речи автоматично, демек хостинг-доставчикът ти предлага просто да кликнеш тук и тук и те да ти инсталират WordPress, тогава пишеш на техния съпорт - те са го омазали, те да си го оправят

Ако обаче това е WordPress върху твой си сайт, но си си го изтеглил и инсталирал ти, сам, тогава правиш две неща паралелно - и двете, пък което първо помогне:
- пишеш все пак на съпорта на хостинг-доставчика ти, току виж решат да направят нещо - има хостинг-доставчици, които се стараят да решават и не-съвсем-техни проблеми, ако от това ще спечелят/запазят клиент

- пишеш в някой от форумите или мейлинг-листите на WordPress - само че тук вече сме на wordpress.org, не .com - там е поддръжката на самия софтуер на блога

С две думи - почти винаги има смисъл да пишеш на съпорта, те общо-взето затова са там