Мммммдааа, не се бях сетил да продължа разглеждането на Уикипедия, а това, което Мор писа в последния си пост на предишната страница, наистина е много добро обяснение.
А с тази графика - тази графика много прилича точно на съответствието "нещо на квадрат е равно на това", което обаче не само че не е биекция, то дори не е инекция! И не е функция! Грррхм.
Ако наистина това ви е обяснила, това влиза в противоречие с "истинските" дефиниции за инекция и биекция. Склонен съм да мисля, че тя просто се е объркала и е искала да каже "инекция" навсякъде, където е казвала "биекция". Погледни предишната страница и виж това, което пише в Уикипедия - и картинките по-надолу - за инекция (за всеки елемент има най-много по една стойност), сюрекция (за всяка стойност има поне по един елемент) и биекция (едновременно инекция и сюрекция - за всеки елемент има точно по една стойност
добавено: и всяка стойност се получава от точно един елемент).
Ма цялото това наистина стана малко отвлечено. Може ли някой да го избие в отделна тема? Да видим дали там ще мога да обяснявам малко по-ясно
Така де, то и Мор е казал, че спираме

Ако RAT400 иска, можем да продължим в друга тема, иначе стига

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.