Моите крака (и стомах, пък и вкусови рецептори...;р)

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Oct 14, 2004 10:55 am

Ксел, нищо лошо не искам да кажа за чубрицата... ма все пак.. с моркови... :? Мушмулата също не я възприемам като добавка, Мор. Таис... ракийка? С моркови :?: :?: :?: Ма не... осъзнайте се бе, хора!!!

Ксел, морковите са изключително полезни... А сокът от моркови и ягоди е приказен. Плодовете придават невероятен аромат и сладост на морковения сок и на сетивата просто не им остава никакъв избор, освен да се наслаждават - вкус, аромат, че и този прекрасен летно-оранжев цвят!

И освен това ... не знам дали някой е опитвал carrot cake, обаче аз най-отговорно заявявам, че е много вкусно нещо...
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Oct 14, 2004 11:14 am

it figures eh ;p

Image

;p Подозирам, че има някаква тръпка в изстискването и поглъщането на сок от морков, обаче кхъм някак ще се въздържа ;р

П.С. Правителството знае всичко за морковите ма ги покрива малките перверзници!
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Oct 14, 2004 11:17 am

Ксел... Както е казано: "Понякога лулата е просто лула"... В случая - "Понякога морковът е просто морков" :P

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Oct 14, 2004 11:41 am

Морковите не са това което са ;р
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Oct 14, 2004 12:44 pm

eх, а какви моркови имаше навремето... :lol:

Ланис, осъзнай се - моркови с ягоди??? :shock: а за ракийката - мноооого върви със салатка от морковки... може салатката да е от моркови и зеле :wink:
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Oct 14, 2004 2:51 pm

А какви пюренца имаше от моркови....

Таис, нищо лошо няма да ме чуеш да кажа за салатка от моркови и зеле. Даже и само моркови - пак е прекрасна... е, малко така веднъж едва не минах и пръстите си на рендето, ма в името на морковената консумация - бива:). И ракийката наистина си върви добре с нея.

Обаче сокът от моркови и ягоди... няма какво да се осъзнавам. Пия го най-редовно. Освен когато го няма в магазина... Ей на, и в момента това пия... (бутилката почти свърши :cry: )

Обачееее... какво стана с лирическото отклонение на тема ириси?

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Oct 14, 2004 2:58 pm

Рее се Някъде Там ;)

Ще ми дадеш да пробвам пък тогава - и ягодите, и кейка :) А салатата от моркови и зеле е върла тривия пред значително по-одухотворената салата от настъргани моркови, майонеза, чесън, лимон и орехи - изключая класическата краставицо-доматена, това ми е най-любимата салата :)))
This is it. Ground zero.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Oct 14, 2004 3:03 pm

Със сока ще е лесно.... Обачеееее... кейкът не умея да го приготвям... не съм опитала де... Добри хора ме нахраниха с него и оттам знам, че е вкусен.

Колкото до Одухотворената салата - аз бих пропуснала майонезата... Но и с нея звучи много добре, признавам:).

И чакам лирическото отклонение... или и за твоята муза трябва да залагаме примки и капани, като за тази на Кселос :wink:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Oct 14, 2004 3:08 pm

Виж сега, обаче както и да го въртим и да го сучем, остава фактът, че морковите имат едно агрегатно състояние - варени - което абсолютно ги компрометира отвсякъде. С една краставица подобно нещо никога не би могло да се случи...
This is it. Ground zero.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Oct 14, 2004 3:16 pm

Хайде сега - компрометира ги!!!

Няма такова нещо. Зависи как и с какво ги ядеш (виж това не може да се каже за чушките).

Мисля, че в кейка слагат просто рендосани моркови... без да са варени... но не зная наистина, не съм присъствала на процеса на приготовление... но независимо от технологията - прекрасно нещо се получава накрая като резултат. Зайо просто нищо не разбира, това мога да кажа:)

Краставиците... е, нищо лошо за тях... Яла съм и панирани краставици - пак бяха хубави... Е.. със захар някак си мисля, че няма да мога да ги понеса... Ма знае ли човек:)

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Oct 14, 2004 3:17 pm

Допускам, че може, но за разлика от морковите не се е намерила извратена секта, която да иска да ги вари. Въобще единственият зеленчук, който има смисъл да се готви е картофът. За останалите това си e обикновено убийство.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Oct 14, 2004 3:21 pm

Съгласен съм - не може да се каже за чушките, защото чушките са прекрасни във всякакъв вид, освен като въглени ;) Така че Морвининя, не си права!
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Oct 14, 2004 3:38 pm

Вижте какво, чушките са онова изключение, което само доказва правилото. Освен това са много по-яки сурови. Печеното им (признавам, поносимо) състояние е продукт главно на нуждата да се сготви пълнежа в тях, като заедно с това пропада и чушката... В крайна сметка, салатаите с пресни чушки са толкова в пъти по-добри от тези с печени...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Oct 14, 2004 3:38 pm

Ей на! За чушките просто няма никакъв шанс да се разберем! Чак ме е срам, че ги споменах в контекста на морковите! Безобразие!

Чушките придобиват някакъв годен са консумация вид, когато са панирани... но пък това значи респективно и пържени, пък то пърженото не е чак толкова полезно.. Но все пак - вкусно е.. доколкото чушката не се усеща чак толкова много ... имам предвид същността й на чушка... като такава...

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Thu Oct 14, 2004 4:09 pm

единственият зеленчук, който има смисъл да се готви е картофът.
бах маму, чак ся разбрах, че картофа бил зеленчук... ;Р
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..