Хроники на древния мрак
-
- Smallfolk
Хроники на древния мрак
Здравейте на всички любители на фентъзито! :lol: не знам дали е имало такава тема досега, но ми се искаше да намеря и други фенове на серийката "Хроники на древния мрак". Тези дни мисля, че ще излезе и третата книжка и нямам търпение да я прочета. Ако сте чели предните две каквомислите за тях? Аз наистина бях много впечатлена, изключително увлекателно четиво, прочетох ги буквално за няколко часа. Ще се радвам ако успеем да завържем разговор с някой друг фен :)
Поздрави на всички ! :D
Поздрави на всички ! :D
-
- Smallfolk
значи действието в книгата се развива в прапра историческо време... има си мъгии, тук там битки, лукави същества, тъмни създания на света и т.н .... или направо казано всичко си има. Хубавото на книгата е че докатто я четеш те праща не в странно пространнство, а в миналото... Четеш редовете и чуваш стъпките на дивите животни, разбираш как се оцелява....абе всеки (или почти всеки) е бил сред дивата природа и би требвало да е имал това усещане че е част от света.. точно това те кара да чувстваш тая книга. Другото забелижително за мен е главният герой или по-точно вълчето...което всъщност си нема име просто е Вълк. всяка страница е пропита от случки около животни...Roland wrote:Здрасти, добре дошла във форума :)
Аз обаче нямам идея за каква поредица става дума. Можеш ли с няколко приказки да напишеш? :)
някак и ти стааш див....
абе увлича ...четеш я бързо почти за два-три часа .... грабва ...
само че бързо я прочиташ и продълженията... като всичко в нашата страна се протакат с месеци. типично за всички бг издателства... но тук трябва да се поправя не месеци, а направо година :(
Аз съм прочела досега издадените на български и много ги харесвам. Доколкото знам последно на английски бяха излезли 6, но не съм проверявала скоро. Наистина много бавно ги издават, дори бях решила, че няма да излизат повече, затова се радвам, че сега излиза третата.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
-
- Smallfolk
5 са излезли
Oath Breaker е последната.
6-тата се чака септември тази година.
Oath Breaker е последната.
6-тата се чака септември тази година.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
-
- Smallfolk
Е няма как да не са поне малко детски с десетгодишен герой
Има обаче някои наистина смразяващи моменти, както и някои много весели, всичко е добре описано, особено гората (тая жена веднъж не е написала "дървета" – букове, брястове, дъбове...). Стилът като цяло си е прост, без много епика, и въпреки това на места адски въздействащ –
А са и малки, с много екшън, така че се четат бързо. Изобщо, минус не мога да им намеря, освен ако човек не очаква от тях да бъдат това, което не са (НЕ СА дълбоки въпреки гореспоменатите въздействащи места и не се налага да се мисли толкова много, докато ги чете човек).
Има обаче някои наистина смразяващи моменти, както и някои много весели, всичко е добре описано, особено гората (тая жена веднъж не е написала "дървета" – букове, брястове, дъбове...). Стилът като цяло си е прост, без много епика, и въпреки това на места адски въздействащ –
- Spoiler: show
А са и малки, с много екшън, така че се четат бързо. Изобщо, минус не мога да им намеря, освен ако човек не очаква от тях да бъдат това, което не са (НЕ СА дълбоки въпреки гореспоменатите въздействащи места и не се налага да се мисли толкова много, докато ги чете човек).
-
- Smallfolk
Няма да е лошо да кажете заглавие и име на автор, за предпочитане на английски Не че не могат да се изровят, но по-добре да си ги има тук на видно място
Beauty is a luster which love bestows to guile the eye. Therefore it may be said that only when the brain is without love will the eye look and see no beauty.
The meaning of life is 'bucket'
The meaning of life is 'bucket'
Авторката е Мишел Пейвър, иначе казано Michelle Paver - Chronicles of Ancient Darkness
Официален сайт: http://www.michellepaver.com/
уикипедия за поредицата: http://en.wikipedia.org/wiki/Chronicles ... t_Darkness
Официален сайт: http://www.michellepaver.com/
уикипедия за поредицата: http://en.wikipedia.org/wiki/Chronicles ... t_Darkness
Прочетох третата, "Душеядците". Леееко съм разочарована, стори ми се по-зле от първите две. Героите все едно ги нямаше през голяма част от книгата, с изключение на няколко момента, което беше много странно предвид доста емоционалните събития. Липсваше ми нещо спрямо първите две книги Историята се тътри, което ме дразни.
- Spoiler: show