Има разлика между това да си изказваш мнението по темата и това да си изказваш мнението по мненията на другите форумници, които - формално и по правило в едно такова място - са ти равни. И паралелизъм няма, понеже за теб и твоите мнения в тази тема никой нищо не беше казал преди да се включиш устремно.
Коментарът като такъв има два компонента - въпроси и аргументация. Би могъл да се състои и от двата или само от един. Дем е задал въпрос. Валидно включване в темата.
А доколко е аргументация, примерно, бакалският списък с фантасти + тук-таме някакво коментарче със смисъла на "не, не става" или "става, ама донякъде", който г-н Гачев предложи в блога си в отговор на Симеон, това е доста спорен въпрос. Може би трябва да се впечатля от някакви количествени фактори, затрупан с имена, или да разчитам на репутацията на г-н Гачев като достатъчна за приемането на преценката му като четящ литература. Не става. Най-малкото показва, че г-н Гачев никак не ме е чел внимателно, понеже основната ми теза беше, че слагането на Стърджин в контекста на някаква количественост, било то като сравнение или контраст или оприличаване, просто не работи. Изтъркано е, повърхностно е и МИ е безинтересно.
А честно казано, дадох един стабилен текст, но не очаквах от него да получа едно изречение отговор, при това цитат на Стърджин, който всички ние знаем. По-подробно - по-късно, в съответния блог.