Обсада на Народното събрание

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Dec 19, 2008 11:34 am

Защо? Ако един депутат, който би трябвало да е наясно с националната програма за ин витро се държи като селски пич, това е доста тъжно. Какво ще е следващото - да предложат клоунски перуки на онкоболните с химиотерапия?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Dec 19, 2008 11:39 am

3 v 1 отпреде ония ги нема :neutral: Ебаси.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

kalein
Arcanist

Post by kalein » Fri Dec 19, 2008 11:40 am

Morwen wrote:Бтв, в статията се споменава само за протест на студентите и зърнопроизводителите. Това би трябвало да ви тревожи повече, защото така протестът става доста по-безсмислен за вашата кауза.
А?
Аз съм мазохист. От грубостта и агресивната глупост ме боли ужасно, но нещо ме кара да продължавам...

Ако не харесваш думите ми, спомни си: винаги можеш да ми спретнеш бан.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Dec 19, 2008 11:42 am

Според мен пък няма такова значение. Парламентът е по-скоро символ на държавната власт, а не е съдържащите се в него депутати. Важното е не на депутатите да им се налага да ползват задния вход - те така или иначе ще си излязат, а да се демонстрира ангажираност с определен проблем.
I don't wanna die

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Fri Dec 19, 2008 11:45 am

Morwen wrote:Защо? Ако един депутат, който би трябвало да е наясно с националната програма за ин витро се държи като селски пич, това е доста тъжно. Какво ще е следващото - да предложат клоунски перуки на онкоболните с химиотерапия?
Оказва се, че били повече от един. Вкл. и председателят на комисията. Пошегували се хората, какво толкова...
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Dec 19, 2008 11:45 am

kalein wrote:
Morwen wrote:Бтв, в статията се споменава само за протест на студентите и зърнопроизводителите. Това би трябвало да ви тревожи повече, защото така протестът става доста по-безсмислен за вашата кауза.
А?
Калине, аз мога да си направя сайт и да протестирам с вас за маслеността на киселото мляко. Ако обаче Пешо и Гошо от Горна Оряховица (както и почти всички освен съседите ми по протест) не могат да разберат това, ще е все едно че съм протестирала със зърнопроизводителите.

Валери, май е бил един, но всички са се извинили солидарно, за да не стане ясно кой и защото негласно са го одобрили.
I don't wanna die

kalein
Arcanist

Post by kalein » Fri Dec 19, 2008 12:03 pm

Морви, не разбрах конструктивното ти предложение...

Но пък си сменям подписа. ;)
Аз съм мазохист. От грубостта и агресивната глупост ме боли ужасно, но нещо ме кара да продължавам...

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Dec 19, 2008 12:16 pm

Имах по-скоро конструктивна критика:) Но конструктивно предложение би могло да е и вие да си взимате разрешително за демонстрацията, така че като от вестника попитат общината кой ще протестира, от там да им кажат и за вас.
I don't wanna die

kalein
Arcanist

Post by kalein » Fri Dec 19, 2008 12:20 pm

Ние (= пазителите на бг гори) не протестираме днес.

Днес протестираме ние (= студентите, хората, които симпатизират на зърнопроизводителите, активните граждани, ...).

А и май излишно цепим нецепимото...

До!
К)

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Fri Dec 19, 2008 1:17 pm

Калине, будиш носталгика в мен :oops: - 90-та, 96-та... Жалко, че не съм в София.
Милена, в ефира се носи, че са повече от един шегаджиите, воглаве с председателя на самата комисия :) (спор. "Дарик")
Разбирам насмешката на Драгън, само че имаме ситуация все пак. Колкото и да си прост, нали се пишеш за политик уж, депутат.
Дни след като Барозу заяви, (цитирам по памет): Трябва вътрешен натиск, за да се променят нещата в България, да изтърсиш подобна шегичка си е пълна идиотия.
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Dec 19, 2008 2:04 pm

Бе, аз не мога да разбера насмешката на Драгън. Да ставаше дума за подхвърлена реплика в кварталната бакалница - да, няма кво да се потрисат, макар че е грубо. Но когато човекът от който на практика зависи живота (или поне създаването му) на бъдещото ти дете и би трябвало да се отнася много сериозно към проблема, ти предложи да те мине набързо, това е направо жестоко. Да не говорим, че все пак става дума за подигравка с болен човек, който страда от болестта си.
I don't wanna die

Ghanima
Commoner

Post by Ghanima » Fri Dec 19, 2008 3:14 pm

Искрено се надявам да се е смял на нещо друго, а не на самата случка или на реакцията на засегнатите..

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Dec 19, 2008 3:57 pm

Мииии цялата ситуация е абсурдно смешна. От цялото произнасяне на репликата, през това кой я е казал, през липсата на записи и най-накрая шефката на асоциацията обясняваше по нова колко е обидена и засегната и потресена и как студентите я подкрепяли и т.н., с един такъв равнудушен и безразличен тон все едно чете резултатите от спорт който не я интересува.

Едит: И никъде никой не разбра какво точно е казано.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Dec 19, 2008 4:06 pm

Това, че не е ясно как точно е станало, не го прави по-малко сериозно.
Не е чак толкова странно, че не се е разбрало кой го е казал, защото като стоиш и обясняваш нещо на десетина не особено познати човека и някой от тях някъде до теб пусне реплика, съвсем спокойно може да не си гледал в него и да не му познаеш гласа.
Съжалявам, но наистина мисля, че сравнението с онкоболните и клоунските перуки е сравнително адекватно, та не е смешно. Това, че става дума за секс не прави нещата автоматично смешни.
I don't wanna die

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Dec 19, 2008 4:20 pm

Морви смешно е, целия фарс около парламента, около бюджета и какво ли не. Когато някой отрича, че е казал нещо, пък след това го бил казал ма не разбрал какво, ма то казаното било лошо, ама ние не сме го казали, но то е лошо. Ама то не сме го казали ама се извиняваме щото медиите вдигат много шум с престорено възмущение. Ама и шефките на фондациите и те възмутени много. И те медийно времевдигат. И организации всякакви събрани от колко и въже и учредени преди два три дни - и те възмутени. И те потресени...

Единствените които не се възмущават са обикновенните жени които никой не пита и ебава за нищо, защото всъщност на никой не му пука дали могат да имат деца от пратньора който са си избрали. Съжелявам - идва един момент в който единственото което остава е смеха, колкото и да е горчив ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.