Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)
Moderator: Moridin
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Ма май не сме само ние с абсурдите...
BBC - Russian hopes to cash in on ;-)
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7778767.stm
;-) вече е запазена марка
http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1259389
BBC - Russian hopes to cash in on ;-)
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7778767.stm
A series of punctuation marks used to convey a wink in text messages - known as an emoticon - has been trademarked in Russia, says a local businessman.
- Spoiler: show
;-) вече е запазена марка
http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1259389
Руски бизнесмен направи запазена марка знака “;-)”. Олег Тетерин притежава вече правата над популярната емотикона. Придобити са в Руската федерална патентна агенция. Тетерин е президент на Superfone – рекламна агенция специализирана в рекламирането в мобилни телефони. Той е обещал, че няма да съди лица използващи емотиконата за лична употреба – например в текстови съобщения.
Компаниите използващи символ с цел извличане на печалба ще им бъде потърсена отговорност е заявил Олег Третин. Дори и символите :-) и :) вероятно ще попаднат в търговската марка.
„Представете си следващия проницателен човек, да регистрира 33-те букви от руската азбука и после да заяви всеки, който я използва трябва да му изпраща пари. Това е абсурд“, коментира пред NTV.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
то кой ли не се пробва на тва. 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Хм, аз поне не се сещам досега някой да е успял да го пробута пред патентно ведомство. Олег Тетерин е успял. Е, разбира се, оттук нататък може купчина адвокати да му оспорят тако'ата, и най-вероятно така и ще стане де.
- Interpreter
- Forsaken
Знам, че повечето хора тук недолюбват Сл. Трифонов. Аз също не изпадам чак в овчи възторг пред шоуто му, но ми се срува, че хитчето е актуално
(пък и се връзва някак с темата).
http://www.vbox7.com/play:21453fcd

http://www.vbox7.com/play:21453fcd
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
http://netinfo.bg/txtphoto.phtml?iid=299929
Ето какво е спечелило конкурса "Сграда на годината". Въпросното нещо наистина е толкова грозно, само дето няма никакви открити площи около него.
Ето какво е спечелило конкурса "Сграда на годината". Въпросното нещо наистина е толкова грозно, само дето няма никакви открити площи около него.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
-
- Sorcerer
Като се изключи, че има някаква оригинална мисъл в тази сграда, а не просто опит за оригиналничене, всъщност има доста недомислици, като една от най-големиете е - жилищна сграда точно на бул. България? Не искам да знам какво става като си отвориш прозореца...
Също така, не беше ли това сградата, където загина един от строителите? Може и да се бъркам де, то в нашия квартал що сгради се изпонастроиха, не е за разправяне, а още по-малко е за разправяне колко ги почнаха...
Също така, не беше ли това сградата, където загина един от строителите? Може и да се бъркам де, то в нашия квартал що сгради се изпонастроиха, не е за разправяне, а още по-малко е за разправяне колко ги почнаха...
Хъм. Определено не е по моя вкус. Обаче този търговски комплекс във Велико Търново е. Похвално е, че:

Това е съвсем друго нещоПо време на демонтажните работи по уличната фасада под варовиковата облицовка от времето на социализма се разкриха арки и елементи от първоначалния вид на сградата – най-модерното кино на Балканите, открито 1917г. Сграда в стил сецесион, с театрално излъчване на фасадата. Инвеститорите без колебание приеха идеята архитектурният образ на новата сграда да бъде препратка към оригиналния проект от 1913г.

Жоро, това може да са няколко неща, но не и красива жилищна сграда. В интерес на истината, в конкурса са взели и куп още по-грозни тип "хотел родина" жилищни сгради. Обаче това само прави нещата още по-жалки.
Иначе търговският комплекс на Зи и мен най ме кефи външно (въпреки, че реаслно е най-дребният).
Иначе търговският комплекс на Зи и мен най ме кефи външно (въпреки, че реаслно е най-дребният).
I don't wanna die
- Roamer
- Ascendent
Мдаааа, покрай тая идиотщина на бул. България минаваме от време на време сутрин с майка ми и баща ми и всеки път това изведнъж повлиява на темата на разговора - кога за да се зачудим за пореден път кой би искал да живее в такова нещо, кога тъкмо обратно - ако дотогава сме говорили за строителство и планиране и т.н., изведнъж спираме, защото пък не искаме да употребяваме думи като "планиране" в близост до тая несуразица 

- Moridin
- Global Moderator
Не твърдя, че е функционално, това е инженерен въпрос, по който не бих бил особено компетентен, говоря единствено от естетическа гледна точка - сградата е идейна и изпълнението не е никак лошо, нито откъм цветове, нито откъм форми. Смело твърдя, че става даже за споменаване в туристически гайд.
Против съм модерни сгради да се мешат със старинната и класическата архитектура в центъра, но бул. България минава през старинно ГОЛО ПОЛЕ. Тъй че подобни сгради само вдигат имиджа на кварталите там, които от лявата страна и без това са доста недолюбвани поради никаквата си инфраструктура, макар и пълни с новия елит.
Това, че е на самия булевард, няма нищо общо с архитектурата на сградата, айде да не мешаме нещата. Който е купил мястото, той е искал там жилищна сграда, а не архитектът. Да построи 50м изолационна стена отпред ли, кво ли...
Против съм модерни сгради да се мешат със старинната и класическата архитектура в центъра, но бул. България минава през старинно ГОЛО ПОЛЕ. Тъй че подобни сгради само вдигат имиджа на кварталите там, които от лявата страна и без това са доста недолюбвани поради никаквата си инфраструктура, макар и пълни с новия елит.
Това, че е на самия булевард, няма нищо общо с архитектурата на сградата, айде да не мешаме нещата. Който е купил мястото, той е искал там жилищна сграда, а не архитектът. Да построи 50м изолационна стена отпред ли, кво ли...

This is it. Ground zero.
http://life.dir.bg/2008/12/16/news3745345.htmlИзбраха най-красивите българи за 2008
16 декември 2008 /
Графа е най-красивият българин, а Диляна Попова - най-хубавата жена в България, установи читателското допитване-анкета на View Sofia.
Най-красивата българка за 2008 година е Диляна Попова, следвана на много малко разстояние от Аксиния и Белослава. Най-красивият мъж в България, според гласовете на читателите, е Влади Ампов - Графа, а веднага след него се нареждат актьорът и водещ на Сървайвър Владо Карамазов и Мъжът на годината Пламен Константинов. Гласуването на читателите в сайта продължи 2 седмици. Победителите бяха избрани от общо 50 предложения за най-красиви българи.

Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
- herairness
- Jaghut Tyrant