Чaсовете

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply
Koruin
E'lir

Чaсовете

Post by Koruin » Tue Oct 05, 2004 10:01 am

Оня ден го гледах по HBO, което беше разкодирано (на промоция). Много съм разочарован. След толкова "Оскар"-и, очаквах нещо повече. Да Н. Кидман играе добре, но и Д. Мур също. Как решиха че едното е главната роля, а другото не е...? Плюс това ми се стори някак повърхностен - започва много теми, а остават недовършени. На вас хареса ли ви?

Clio
Moderator

Post by Clio » Tue Oct 05, 2004 10:15 am

Честно казано мен този филм ме остави с доста противоречиви чувства. Не мога да кажа, че го разбрах, определено остави у мен много въпроси и неясноти, усещането за нещо недовършено... и въпреки това ми хареса. Мисля да го гледам пак, тогава се надявам да успея поне по-качествено да определя усещанията си, а не само да мънкам ;)
Beauty is a luster which love bestows to guile the eye. Therefore it may be said that only when the brain is without love will the eye look and see no beauty.

The meaning of life is 'bucket'

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Oct 05, 2004 3:09 pm

Ерм, не съм гледал филма, макар че се хубави неща съм чувал, но... Никол Кидман, Даян Мур? Хора, в тоя филм играе Мерил Стрийп, къде бутате момиченцата при истинските актриси?
And you can't dance with a devil on your back...

Clio
Moderator

Post by Clio » Tue Oct 05, 2004 7:27 pm

Хех, Рол, за М. Стрийп е ясно, няма какво да й се обсъжда ;) Виж, Никол ме изненадва все повече, признавам си - вече даже я харесвам :oops:
Beauty is a luster which love bestows to guile the eye. Therefore it may be said that only when the brain is without love will the eye look and see no beauty.

The meaning of life is 'bucket'

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue Oct 05, 2004 7:57 pm

Това е един от любимите ми филми, но с думи трудно мога да кажа защо ми харесва, то или се чувства като го гледаш или не. Невероятна музика, която изгражда една атмосфера, която хем е мрачна, хем е и някак животоутвърждаваща. Трите сюжетни линии се преплитат по просто перфектен начин, а финалната реплика "Always the hours' така ме впечатли, че все още настръхвам (не от страх) като си припомня сцената.
Как решиха че едното е главната роля, а другото не е...?
Някъде четох, че защото всичко във филма се въртяло около Вирджиния Улф и книгите й, затова ролята й трябвало да се води за главна. Малко малоумно, но какво да ги правиш - кажи им оскари и не ги обиждай повече. Хората сигурно са обърнали повече внимание на Кидман и Джулиан (не Даян, Рол :)) Мур, защото си смятат за нормално Стрийп да е на супер ниво, а и като че ли нейната роля е най-тривиална. Пък и много ясно кой ще вземе оскар - ама моля ви се, това да не приличаш на себе си с помощта на грим е супер-важно актьорско качество според академията. Ако може и на човек да не приличаш - още по-добре (*cough* Шарлиз Терон *cough*).
Колкото за Никол Кидман - направо ме е срам какви бози съм гледал само за да й се полюбувам (на играта, вие за друго ли си помислихте?:D). Утешавам се, че поне Батман 3 още не съм успял да се накарам да понеса. :) Очевидно този идиот Том Круз й е влияел зле, защото има гигантски напредък напоследък.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Oct 05, 2004 8:01 pm

Джулиън Мур, Рол, Даян не я знам коя е:) Наистина си игра добре жената, изобщо не отстъпи по нищо на Стрийп. Но и мен филмът някак... Не знам, остави ме с лош вкус в устата. Вдия ми се някак плосък, домакински, ако ме разбирате. Може би имаше някаква идея, по-различна от веднага набиващата се в очите, че човек никога не е доволен от това, което има и вечно си намира поводи за оплакване и хронична депресия, но аз не я видях. Мързеше ме и да я търся де. Не ми се разсъждаваше чак толкова, пък и просто не усетих подтик да го правя.
Като цяло, идеята беше, че човекът е едно вечно недоволно, мрънкащо и непонятно същество. Но не ефилмът, който пак ще изгледам, ако ми се удаде случай, просто не е.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Thu Oct 07, 2004 10:52 pm

Според мен не беше тази идеята. Не че мога да кажа каква беше, не напълно. Всеки си я сглобява сам.
Четох книгата преди време и онова, което бях разбрала от нея, го видях във филма. Липсваше нещо, разбира се, но и имаше нещо повече. Невероятните актьори, всичките - Никол Кидман, Джулиан Мур, Мерил Стрийп, Ед Харис, и второстепенните - Тони Колет ми направи страхотно впечатление. Никол Кидман за пръв път ме възхити с играта си и с гласа си, начинът, по който изговаряше думите - не с обичайния си фалцет, а с плътен одухотворен глас, дошъл незнайно откъде... Но основното, заради което го харесах, е онази реплика на финала,

(СПОЙЛЕР)
още преди "Always the hours", онова "да гледаш живота в лицето, и ...")
(КРАЙ НА СПОЙЛЕРА)

защото това е ключът към всичко, а аз го разбрах едва тогава. Може би защото не съм чела "Мисис Далалуей", а е задължително, за да се разбере както трябва.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Oct 07, 2004 11:57 pm

Между другото, какъв беше тоя мейк-ъп, дето и го бяха сложили на Никол? То бива човек хич да не прилича на себе си, ама с нея се бяха престарали:) Но си игра хубу жената де, не мога да се кривя сега!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Fri Oct 08, 2004 12:05 am

Да, аз не бих я познала никога...
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Oct 15, 2004 2:14 pm

И аз го гледах чак сега ...
В началото на човек му се вижда доста ... как да кажа ... труден за гледане. В последствие се настройваш да гледаш и възприемаш това, което ти е поднесено, по начина, по който режисьорът е решил да го представи. Спираш с опитите си да си наредиш прилежно пъзелчето на случващото се на екрана и започваш единствено да попиваш реплики, погледи и тишина. Направо е магнетично...
И аз като Гибли бях силно впечатлена от финала - май стоях със сироко отворени очи пред телевизора и не съм мигала докато не тръгнаха финалните надписи.
Колкото до cast-а. Всички бяха невероятни. Джулиан Мур ми е една от любимите актриси, да не кажа че ми е и любимата. Aly, Никол Кидман прави невероятни роли напоследък, как може въобще човек да не я харесва :)?! А в "Часовете" наистина е неузнаваема.
Колкото до М. Стрийп, етикетчето "голяма актриса" вероятно не би било подходящо...твърде е слабо :)
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Mon Apr 02, 2007 4:49 pm

Знам, че реагирам с около 2,5 години закъснение, но едва вчера гледах филма и реших да прегледам форума какво се е писало за него. Не е много :D , а на мен ми хареса доста и реших да ви предложа да го прегледате ако още не сте :D Даже обмислям да прочета книгата/гледам филма "Mrs. Dalloway", по вероятно ще чета, стига да я намеря :D

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Mon Apr 02, 2007 4:51 pm

Музиката към филма е супер депресарска :D
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Apr 02, 2007 7:41 pm

Matrim wrote:Утешавам се, че поне Батман 3 още не съм успял да се накарам да понеса. :)
Аз пък го гледах преди десет години на кино и се размазах от кеф. Наскоро пак го гледах, да си припомня на какво съм се радвал тогава и - каква изненада - разочаровах се... Ама там и г-ца/г-жа Кидман не ме кефи.

Celeborn
Adept

Post by Celeborn » Wed Apr 25, 2007 9:21 pm

Така, значи "Часовете" и Кънингам са една възхитителна история, имам книгата, имам и филма, който впрочем съм гледал доста пъти. Не съм съгласен, че Мерил засенчи останалите, те направо я забиха в земята! Не случайно от трите тя не беше номинирана за "Оскар". Гледал съм и старите филми и тогава беше, но сега не! Ако трябва да съм честен не знам с какво Никол взе куп награди а Мур не, тя не падаше по- долу, а сюжета... ах да толкова истински, толкова съвършен...