QIP?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Dec 09, 2008 5:43 pm

Инсталирах проклетия infium, защото qip-ът, с който бях, отказа да работи (бтв не ми даде никакво съобщение за грешка, просто всички ми бяха офлайн). Това новото нещо е много грозно и тъпо. Някой има ли идея дали има надежда да ми проработи стария qip или съвсем е хвърлил топа?
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Dec 09, 2008 5:51 pm

Е не е грозно и тъпо бе. Пък и не е задължително да имаш джабър и други такива, тях човек ги скипва. А за надежда... Деанам. Само да допълня, че ICQ са долни жалки нещастници, които трябва да бъдат давени в собствената си кръв. Бавно! :evil:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Dec 09, 2008 5:52 pm

Той скайп смуче по абсолютно всички параграфи, освен дето позволява говорене и видео. Но най-добре да се използва само за това (а пък аз не съм особен радетел на говоренето по интернет).

Основният му безкрайно абсурден недъг Морви го е изтъкнала вече де - липсата на офлайн съобщения.
This is it. Ground zero.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue Dec 09, 2008 5:55 pm

Нека ви, QIP-a го зарязах след като така и не успях да го накарам да общува на кирилица със стара версия на ICQ. :lol:
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Dec 09, 2008 5:57 pm

This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Dec 09, 2008 6:24 pm

Morwen wrote:Ми като минимум това, че можеш да изпращаш офлайн съобщения и човекът да ги получи без и двамата да трябва да сте онлайн. Освен това не ти натоварва толкова рам-а и няма опасност като пуснеш и филмче и още две приложения уиндоусът ти да вдигне ръце от теб. А и скайп просто е правена повече за говорене, а не за чатене, дори като интерфейс.
Бтв, нали ти е ясно, че кип-ът е просто ай си кю клиент, т.е. не е някаква друга мрежа?

Едит : Инфиумът подло слага автоматично статус съобщение, гласящо "I'm happy. Got the new QIP Infium, found it at www.qip.ru".
ясно е но въпроса е че реално не виждам кой знае каква полза от спестяването на 10 мегабайта рам или печалба от офлайн съобщенията.
Ако искам офлай- имам си Outlook Express за имейли ако искам да чатя искам да това да е актуален разговор, не да пиша и да ми получават съобщенията след 5 дена а аз да се радвам че има офлайн :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Dec 09, 2008 7:29 pm

ааа идеалка. не че днеска съм имал време да го ползвам. скайпеца ми е задължителен и служебен, личен нема си праим докато не го направят да се му свива джама както си иска човек. Че тоя билборд дет си мислят че е интерфейс съкс!
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Dec 09, 2008 7:31 pm

Марфе, жива да си! Огромни благодарности за линка :yay:

RRS,
1. Положението с рама е достатъчно зле, за да пречи на работата на някои хора, така че... (примерно ние ползваме скайп като играем заедно Гилд Уорс, така че нещастната ми машина с 512 рамец си издъхва съвсем като се пусне конферентен разговор)
2. Сравни "цъкам два пъти в менюто на вече отворената програма, пиша си соъбщението и забравям" с "отварям си имейла, цъкам за написване на ново писмо, попълвам адреса, попълвам събджект, попълвам съобщението, изпращам, чакам да се изпрати, затварям си имейла" :Р Освен това много хора всъщност не си гледат пощите всеки ден (или ги поглеждат веднъж дневно), а влизат много по-често в кю-то и там шансът да ти видят съобщението и да ти отговорят бързо е доста по-голям.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Dec 09, 2008 9:21 pm

Ghibli wrote:Марфе, жива да си! Огромни благодарности за линка :yay:

RRS,
1. Положението с рама е достатъчно зле, за да пречи на работата на някои хора, така че... (примерно ние ползваме скайп като играем заедно Гилд Уорс, така че нещастната ми машина с 512 рамец си издъхва съвсем като се пусне конферентен разговор)
2. Сравни "цъкам два пъти в менюто на вече отворената програма, пиша си соъбщението и забравям" с "отварям си имейла, цъкам за написване на ново писмо, попълвам адреса, попълвам събджект, попълвам съобщението, изпращам, чакам да се изпрати, затварям си имейла" :Р Освен това много хора всъщност не си гледат пощите всеки ден (или ги поглеждат веднъж дневно), а влизат много по-често в кю-то и там шансът да ти видят съобщението и да ти отговорят бързо е доста по-голям.
Всъщност и аз изтеглих QIP , дано да тръгне - главно защото колеги го ползват.

По останалия спор две бързи и спирам
1. Гилд Уорс + Скайп- едно на ръка че Windows засмуква 250 минимум, две че самия Гилд Уорс засмуква останалото и почва да ползва виртуалната. Едва ли точно до 10 -те рам на скайпа е опряла работата. По скоро до лоши настройки на Уиндолс.
2. Конферетния разговор засмуква не рам а гледа скороста на връзката (поне с такова впечатление съм останал)
3. За пощата - всъщност пак се касае за непознаване на възможностите на програмите- при мен няма писане на име (осве ако не искам ) - няма събджект , само се пише и с едно кликане се изпраща.
Всъщност пощата и клиента за чат са еквиваленстни по брой действия -
първа стъпка:програмата трябва да се стартира (стартира се автоматично с пускането на Уиндолс)
втора стъпка - трябва да се избере абонат на който да пишем ( и при двете избирам от меню с двоен клик)
трета стъпка- пишем и изпращаме с enter при чатовете и бърз клавиш или кликане при пощата)
четвърта стъпка- получаване - пак еквивалентно - получаваме известие за получено съобщение чрез иконка или звук и кликаме върху иконката за бърз достъп.

Предимството на ICQ- ами просто много повече хора имат достъп до него отколкото до програми като Outlook
:)

P.S. Рамта е най евтиния възможен компонент и практически без рам има далеч повече проблеми от това някаква програмка за чат да ми заема 10-20 рам.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Dec 09, 2008 10:13 pm

Без скайп играя нормално, със скайп сече - което според мен не е от връзката, а точно от рама. Както и да е де.

Само искам да добавя, че мейл клиентите са изобретение на сатаната, аз говорех за нормалната уеб базирана поща, която нормалните хора ползват :bigtongue:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Dec 09, 2008 11:39 pm

P.S. Рамта е най евтиния възможен компонент и практически без рам има далеч повече проблеми от това някаква програмка за чат да ми заема 10-20 рам.
Първо, и ти не си наясно дали е 10-20. Второ, в декадата на лаптопите и служебните компютри, рамта не е толкова просто нещо. И трето на доста служебни компютри е отрязано инсталирането на програми, така че скайпът не бачка.
Всъщност пощата и клиента за чат са еквиваленстни по брой действия -
първа стъпка:програмата трябва да се стартира (стартира се автоматично с пускането на Уиндолс)
втора стъпка - трябва да се избере абонат на който да пишем ( и при двете избирам от меню с двоен клик)
трета стъпка- пишем и изпращаме с enter при чатовете и бърз клавиш или кликане при пощата)
четвърта стъпка- получаване - пак еквивалентно - получаваме известие за получено съобщение чрез иконка или звук и кликаме върху иконката за бърз достъп.
Да, обаче няма как да знам дали човекът наистина е онлайн, дали и той ползва такова нещо, та да го види веднага и освен това за да проведа един разговор ще имам примерно 50 писма, като или трябва да ги оставя да ми задръстят пощата или да ги чистя поетапно. Неслучайно има чат програми и мейл клиенти отделно.

Ся, алтернатива винаги има. Но не ме убеждавай, че е равностойна.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Dec 10, 2008 12:04 am

Първо - току що проверих скайпа ми заема точно 17 рам на нормален режим , ако скрийншот от таск менижъра на Уиндолс - няма проблеми да направя :wink:
Второ- в декадата на служебните компютри и лаптопите едва ли се играе Гилд Уорс за който ставаше дума
Трето - рамта е доста просто нещо дори и за служебни компютри. Пак повтарям - 17 рам са прекалено малко за да се считат за натоварващи. Че то само от процеси на Уиндолс мога да спестя 120 рам за служебни компютри.
Четвърто- е пък на мен скайпа ми е служебен , и да ти кажа върши по- добра работа от ICQ за изпращане на файлове и ествествено за разговор .

by the way- pравихме едни компютри за библиотеката в Габрово - ами след малко настройки си вървят като пушки с 512 рам с Windows XP. Преди настройките разбира се всичко залагваше злостно. Но това зависи и от харда и от дъното.

Да, обаче няма как да знам дали човекът наистина е онлайн, дали и той ползва такова нещо, та да го види веднага и освен това за да проведа един разговор ще имам примерно 50 писма, като или трябва да ги оставя да ми задръстят пощата или да ги чистя поетапно. Неслучайно има чат програми и мейл клиенти отделно.

Ся, алтернатива винаги има. Но не ме убеждавай, че е равностойна
:) говорех само за фукнцията с четене офлайн . Естествено че за разговор си трябва клиент за чат. А с пощенска програма спокойно си поддържам архив с над 1000 писма и филтри към всеки от контактите ми поотделно.

но да не превръщам темата във война кой е по по- най
пощата е за офлайн съобщения
скайп за разговор
QIP за бърз чат като лека програмка

обикновеното ICQ- посмуква и става все по зле с новите версии.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Dec 10, 2008 12:43 am

За мен QIP е пълен шит, който създава далеч повече ядове, отколкото оправя. Краткото ми прекарване с него беше далеч, далеч по-негативно от това със самото ICQ, което освен някой-друг бъг си е съвсем OK.

Skype е малко дървен, но върши работа. Офлайн съобщения има и с тях проблеми не съм имал.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Dec 10, 2008 1:07 am

Сашо, офки при скайпа няма. Ти можеш да изпратиш съобщение, докато другият е офлайн, но той ще го получи едва когато и двамата се окажете онлайн едновременно. Проверено е.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Dec 10, 2008 2:01 am

Ghibli wrote: Само искам да добавя, че мейл клиентите са изобретение на сатаната, аз говорех за нормалната уеб базирана поща, която нормалните хора ползват :bigtongue:
Quoted for tremendously insightful truth

Сигурно е въпрос по-скоро на навици. За мен Скайп е наистина безумно осакатен от липсата си на офлайн съобщения (комуникацията да се пренесе до друга програма когато единият се оффне? стига бре! ми по-добре да му напиша смс май..), да не говорим, че както каза Морви по-рано изобщо няма много клиенти (ако въобще има), които да го поддържат, което ни ти оставя избор, освен да работиш с техния собствен клиент (принципна тъпотия, макар че виждаме че и айсикю правят същото).

И все пак наистина е въпрос на навици. Аз лично не виждам с какво Скайп е по-добър за чат от айсикю и тъй като не мога да приема, че хората седят по цял ден и си говорят с микрофона докато готвят, перат и четат учебници, нещо не ми се връзва какво му е толкова ценното. Говоренето с микрофон е за супер редки случаи като примерно аз и семейството ми в момента. Това си е лично мнение разбира се, но всеки случай не виждам що трябва говоренето да се смесва с чатенето.

И точно защото не виждам с какво Скайп е по-добър от айсикю, се дразня на възхода му, който за мен се дължи основно на мода. Предполагам по същия начин ако бях фен на MySpace щях да се чувствам относно Фейсбук, който дори има много повече разлики и смислени нововъведения (макар все още да е сатанинско изобретение и той). Същото е и с браузърите :mrgreen:

Аз бъгове в QIP досега не съм срещал, веднъж дваж е крашвал, което се случва на всяка програма ениуей, и остава единствено (доста дразнещият наистина) проблем с кирилицата, но той си е дебел наистина. Поради това не го харесвах отначалото и още мисля, че беше грешка всички тук да минаваме на него точно от всички клиенти :mrgreen: Въпреки всичко, като айсикю офшорка (а вече поддържащ и повече мрежи) е на светлинни години пред Скайп дори просто ей така от инат :))
This is it. Ground zero.