Buffy the Vampire Slayer & Angel - SPOILERS

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Nov 24, 2008 2:40 am

Изгледахме The Body. Прекалено насилен беше, за да ми хареса, но имаше няколко много истински моменти, които съм преживявала и аз. Ерго, доста ревах.

И все пак можеше да й затворят очите по някое време. Това беше толкова евтино и ненужно. И тялото - това, тялото - онова... Хората, които съм погребала имаха имена и никога не станаха "тела" за мен.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Nov 24, 2008 9:19 am

Кое му е насиленото на The Body според теб?
And you can't dance with a devil on your back...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Nov 24, 2008 7:17 pm

За Тялото:
Spoiler: show
Ококорените очи. Едно от първите неща, които близките или лекарите правят е да ги затворят. Така Джойс седеше оцъклена през целия епизод, което беше доста изродско, но супер безсмислено. Ок, смъртта ни прави да изглеждаме чужди и страшни и с немигащи очи сме още повече такива. Ма мое ли да не е толкова евтино все пак?

Както казах - това за тялото. Разбирам идеята - искат да покажат, че тя е умряла и че това, което е останало след нея е един объркващ и плашещ счупен биохимичен апарат. И как хората подсъзнателно схващат това, почвайки да наричат нещото "тялото". Обаче това е пълна тъпотия - същността на един човек е в комплекта тяло + душа. Както казах, за никой от близките ми мъртви хора не съм мислила като "тяло". Дядо си беше дядо. Баба си беше баба. Иво си беше Иво. хората около мен също ги наричаха така. Изкъпаха дядо/татко/Христо. Облякоха дядо/татко/Христо. Отнесоха дядо/татко/Христо. Баба/майка/Слава е в хола. И т.н.

Уилоу с дрехите, Зандър с юмрука в стената и изблика на Аня. Прекалено дълга, писваща и ненаситена с особено много смисъл сцена в момент, в който искам да гледам нещо друго. Окей, смъртта наранява и обърква. Всеки реагира различно на нея - едни с плач и безумни действия, други с гняв и т.н. Нау фък оф енд просийд то дъ некст чаптър. Куикли, плийз.

Останалото беше много ударно и към него нямам критики. Направо усещаш цялото извън време/пространство преживяване, което те сполита в подобни случаи. Липсата на музика направи нещата доста въздействащи, а сцената, в която Бъфи намери Джойс и се паникьоса и повърна беше жестока.
Иначе изгледахме и пети сезон. Последните три епизода нещо не ми харесаха. Пак деменции, някви втф кататонични ступори... Финалът беше доста як, де. Засега това ми е любимият сезон. Спайк обаче нещо много неадекватен ми се вижда - предполага се да е много силен и боен, но поне засега от него няма никва файда по време на бой.

6ти почна обещаващо, дано обаче да не се наложи да гледаме емо-Бъфи до края. Чакам да почне Злият Секс. :twisted:

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Nov 24, 2008 7:21 pm

Сори, несериозна си ми с тия критики за Тялото. Дори не знам откъде да почна да ти споря, затова просто няма.

И сори, но да, цял сезон ще търпиш емо-Бъфи. До финалните 3 минути на последния епизод на сезона, за да сме точни.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Nov 24, 2008 7:31 pm

:lol:
Не че можеш да ми спориш ениуей. Джос Уидън ис йор мастър нау. Къткай си фенбойщинката.

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Nov 24, 2008 7:33 pm

Пръсни си черепа :oops:

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Nov 24, 2008 8:16 pm

Да си кажа и аз. The Body беше много добър и въздействащ епизод, но определено споделям казаното от Христина. На моменти нещата бяха малко попресилени, което вкарваше известна изкуственост. Никой не спори, че си е голямо постижение за сериала обаче.

Колкото до пети сезон като цяло, силата му беше, че значително засилиха основната история за сметка на филърите, а и, както каза Христина, персонажите получиха по-сериозен девелъпмент. Обаче сестрата на Бъфарата беше омфг ужасна и само като и й чуех врещящото и ревящо тийн гласче, ми се повдигаше. Звучи като нещо средно между пресипнала коза и ренде, баси. А и като персонаж ме дразнеше бая. Бяха се постарали да й вкарат всички най-гнусни характеристики на американско путе в начално-менструална възраст. Друго - Тара като цяло е приличен персонаж, обаче актрисата, която са избрали също е доста противна.

Останалите кажи-речи без изключение нямат грешка, като потупване по рамото заслужават Спайк, Зандър, Аня и бруталните миниъни на Големото Зло. Онъръбъл меншън получава викингът-трол, от най-готините странични бедита беше.

Самата Бъфара продължава да е доста константно емо, даже още повече от преди. Прословутата й "нахаканост" дотук е в един от 5 епизода, общо взето. Останалото време или страда за Ейнджъл, или за Вежди-дюд, или за Райли, или за Джойс, или за козата... Нема празно.

За края на сезона - беше ужасно проточен и безумен на моменти, чак си мисля, че са се чудили с какви глупости да го запълнят до 22, че да не свършат пак с някой тъп филър като 4ти сезон. Мъдренето на планове и блокацията на Бъфи бяха много зле, а за смехориите с византийците направо не ми се говори. НО самият финал беше екстра.

Пети сезон също почна доста добре. Демоните-рокери бяха чудно попадение. Ма добре ще е Спайк да се оправи от обзелата го путьовщина. И така е ок, ма е прекалено кротък и добричък.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Nov 24, 2008 9:13 pm

Абе Тара поне в началото на 6ти сезон е доста добре - спря да гледа като конюнктивитно болна и усмивката й стана много по-приятна. И доста ми хареса в ролята на луда - добре се справи жената.

А Доун наистина има ужасно дразнещ глас, особено като вика...

Ужасно ми липсват презрителните физиономии на Спайк. :cry:

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Nov 24, 2008 9:15 pm

Тара мен ужасно ме радва. А Доун все пак успях да не я намразя, макар и да ми беше много трудно. А към края на сериала и тя има едно-две ценни попадения.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Nov 24, 2008 9:37 pm

Не, не казвам, че не се справя добре актрисата на Тара. Просто ми е противна от чисто естетична гледна точка.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Nov 25, 2008 10:33 am

Е са 6 сезон би трябвало да ви накефи доста повече :mrgreen: Или пък не :P Тара малко вакъл кравешки поглед и излъчване докарва, ма 6ти сезон си е ключова. аре стигайте по живо до 7 еп. :arrow:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Nov 25, 2008 4:49 pm

Стигнахме, стигнахме. Гениален беше, ще ходя да си сваля ОСТ-а от някъде. Доун и Зандър колко фалшиви бяха само! :lol:
Спайк също беше много зле в първата си песен, ма после се пооправи малко. Финалната песен беше ужасно яка. Това май ми е любимият епизод досега.

Как да е. ДЪ БИГ БЕД ИС БАК!!!
Злият секс почна и беше отвяващ. Мега!

Иначе, тоя сезон ми е по-тъп от 5-ти, може би щото не следва плътно някаква история (като изключим изпълненията на Уилоу), но се позасили от мюзикъла насам. И тия тримата гийкове са толкова сладки! :lol:

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Nov 25, 2008 5:40 pm

e x a c t l y :mrgreen: Е той си е малко трибют към уилоу сезона :roll:
Dawn: [excited] Oh my God. You will never believe what happened at school today.
Buffy: Everybody started singing and dancing?
Dawn: [pauses, deflating] I gave birth to a pterodactyl.
Anya: Oh my God, did it sing?
Приятни попадения има на
http://lolbuffy.blogspot.com/2007_05_01_archive.html
ама и спойлери :mrgreen:
Image
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Nov 25, 2008 8:43 pm

Mного як беше мюзикъл епизодът. По едно време доскучаха песните, но финалът си струваше.

Иначе 6-ти сезон не ме кефи особено. Има някои бая слаби епизоди (тоя с Доун и вамп тийновете примерно) и въобще отегчава прекалено често. Но пък си има и страхотни попадения като мюзикъла и епизода с loan shark-а :lol:

Преобладаващото присъствие на Уилоу не ме радва хич, защото и без това тя ми писна най-много от всички персонажи и ептен не ща да й гледам душевните драми. А и измества спотлайта от Бъфи + Спайк = ВНЛ, което е голямо ноу-ноу за мен.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Nov 25, 2008 10:44 pm

AlDim wrote:Бъфи + Спайк = ВНЛ
:lol: :lol: :lol:

Иначе, ние със Сашко се зарибихме да си превъртаме опънинга с х1,5 скорост и той така звучи мега яко. Ендингът също - и накрая това скоростно Грр...аргх на зомбито става просто брутално! :lol:

Oui. Je suis garbage.