Buffy the Vampire Slayer & Angel - SPOILERS
...or with you.
Самата Бъфи определено не е емо. Виж, Ейнджъл компенсира и за нея, и за още пет Слейърки. Обаче трябва просто да видиш ТОВА и вече ще гледаш на него от съвсем различен ъгъл

Самата Бъфи определено не е емо. Виж, Ейнджъл компенсира и за нея, и за още пет Слейърки. Обаче трябва просто да видиш ТОВА и вече ще гледаш на него от съвсем различен ъгъл

And you can't dance with a devil on your back...
Еми има си кусурите както всяко нещо в което земеш да ги потърсиш и това. Аз си го почвам втори път от начало на двд-та са и мисля, че кефа ше е двоен с екстрите, че в тубето кофти качество.
Иначе Бъфи си личи, че е правен с чувство за хумор, нърдинес и ирония за които Сашко и донейде Хрис мое си мечтаете само
Но, както казваше сестрата на Стенли в епизода с T&F треълъра - So...Buffy it is!
Иначе Бъфи си личи, че е правен с чувство за хумор, нърдинес и ирония за които Сашко и донейде Хрис мое си мечтаете само

Но, както казваше сестрата на Стенли в епизода с T&F треълъра - So...Buffy it is!
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
О, Боже, аз пък за първи път разбирам, че някой може да търси реализъм точно в битките в "Бъфи"
, при положение, че всички чудовища са направени умишлено бутафорни (добре, с много малки изключения, но не мога да цитирам няколкото епизода).
Но, така или иначе не си падам по спорове.

Но, така или иначе не си падам по спорове.
(\ /)
(X.x)
(> <)
Reality is an obstacte to halllucination.
(X.x)
(> <)
Reality is an obstacte to halllucination.
- NoUserFound
- Smallfolk
Re: Buffy the Vampire Slayer
Не!anck wrote:харесва ли ви ?
И от 3-4 епизода,които гледах поради някаква грешка,съм ужасно разочарован от ТЕЛЕвизията,която е допуснала това нещо да се пръкне на екраните ;/
F_CK
All I need is U!
All I need is U!
Яко при тва мдааа.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
5 епизода от 4ти сезон вече, от които само в един имаше Спайк. Нема да се разберем по тоя начин.
А Бъфи е неприлично емо-ста, особено напоследък. То вечно са некви страдания, емоции... Сега гледах 4 епизода шитнява мелодрама заради някъф, който я изчука и заеба. Съчувствах й за Ейнджъл в последните два сезона, но това вече писва. Иначе е нахакана, да. От време на време.
А бутафорните битки не е задължително да са и малоумни. Как да е, де. Аз се кефя, когато някой рита и бие шамари на екрана, така че и така става.
А Бъфи е неприлично емо-ста, особено напоследък. То вечно са некви страдания, емоции... Сега гледах 4 епизода шитнява мелодрама заради някъф, който я изчука и заеба. Съчувствах й за Ейнджъл в последните два сезона, но това вече писва. Иначе е нахакана, да. От време на време.

А бутафорните битки не е задължително да са и малоумни. Как да е, де. Аз се кефя, когато някой рита и бие шамари на екрана, така че и така става.
Разбира се, че е злато. Едно от върховите постижения на телевизията въобщеAlDim wrote:Нито аз, нито Амелия сме писали, че сме недоволни от сериала. Не е злато, но забавлява доста.

Хрис, споко, драмата с тоя галфон всеки момент ще свърши, а и Спайк всеки момент ще се появи и никога повече няма да си тръгне

@NoUserFound - горещо ти препоръчвам да направиш няколко неща в реда, в който ти ги казвам:
1. Прочети в Уикипедия кой е Джос Уидън.
2. Ако харесваш комикси, прочети неговия рън на Astonishing X-men (25 броя са и няма нужда да си чел нещо преди тях)
3. Ако харесваш фантастика, изгледай 15-те серии на Firefly, а след тях и филма Serenity. На английски и с английски субтитри, задължително.
4. После си пусни Buffy отново на английски и с английки субтитри задължително, от първи епизод, и го изгледай до края на сезона, плюс, ако не си се отвратил отново, поне първите няколко епизода на втори. Защото в първи сезон сериалът все още се опитва да си застане на краката и реално става това, което е, от втори, но няма как да се почне директно от него.
Гарантирам ти, че ако изпълниш стъпките в този ред, има ОГРОМНА вероятност да останеш със съвсем различни впечатления от сериала.
Бъфи не е сюжетите си, те са умишлено водевилни и абсурдни. Бъфи е героите си, отношенията им, израстването им, символиката, скрита навсякъде, посланията, идеите. От този сериал са се инспирирали колосално количество по-късни тв-неща, той е може би най-изучаваното в университети шоу, при това в буквално десетки специалности, да не говорим за количеството теоретична литература, изписана върху него.
За всичко това си има причина и ако изпълниш стъпките в реда, в който ти ги писах, най-малкото ще видиш каква е, дори да не го харесаш в степента, в която го харесвам аз. Като бонус, ако не те мързи, можеш да прочетеш материала в новия брой на списанието

Ненам. За момента намирам тоя хайп покрай Уидън за леко прекален. Сериалът е ок, но поне досега не е нещо, което да нарека върхово постижение в телевизията. Засега е тийн-комедио-драма в бутафорен псевдо-хорър сетинг. Забелязва се някаква дълбочина на персонажите, но тя не е нещо умопокъртително. А да си кажа, че съм прекарала близо година в Северна Америка и не помня да съм видяла влияние от Бъфи в местната поп-култура. Така че мисля, че се изхвърляте малко с Емо, но може последните 4 сезона да ми променят мнението.
Символиката пък е толкова елементарна на моменти...
Теоретичната литература не е мерило за качество - хората пишат за всякакви простотии. Хората в Америка - още повече.
файърфлай е доста по-добър засега.
Символиката пък е толкова елементарна на моменти...
Теоретичната литература не е мерило за качество - хората пишат за всякакви простотии. Хората в Америка - още повече.
файърфлай е доста по-добър засега.
Количество, Хрис, количество. Хората пишат за какво ли не, но далеч не в такива количества, и далеч не всичко учат в университети. Ти няма как да видиш някакво влияние, щото сериалът е повлиял на телевизията, а не на хората конкретно (изключая излизанията от гардероба заради Уилоу и Тара). Има сумати показатели, по които тоя сериал се различава коренно от себеподобните си преди, че и след него. Но така или иначе имаш да гледаш все още повече, отколкото си гледала до момента, тъй че...
Но от опит знам колко е досадно когато харесваш нещо, но някой го харесва повече от теб. При мен поне води почти до намразване на нещото в разни случаи. Опитай се да игнорираш и си гледай кефа.
Колкото до Firefly, подчертано не е по-добър така, както е, от Бъфи, но съм сто процента сигурен, че щеше да стане, ако му бяха дали шанс да си развие загатнатите сюжетни линии и характерите на персонажите. Те само повърхността докоснаха в първите 15 серии, което си е и нормално за първи сезон на сериал.
А "хайпът" по Уидън не е прекален. И не е хайп. Човекът няма слабо, посредствено или дори средно произведение и това е факт.
Но от опит знам колко е досадно когато харесваш нещо, но някой го харесва повече от теб. При мен поне води почти до намразване на нещото в разни случаи. Опитай се да игнорираш и си гледай кефа.
Колкото до Firefly, подчертано не е по-добър така, както е, от Бъфи, но съм сто процента сигурен, че щеше да стане, ако му бяха дали шанс да си развие загатнатите сюжетни линии и характерите на персонажите. Те само повърхността докоснаха в първите 15 серии, което си е и нормално за първи сезон на сериал.
А "хайпът" по Уидън не е прекален. И не е хайп. Човекът няма слабо, посредствено или дори средно произведение и това е факт.