Имам си X360!

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Nov 18, 2008 7:16 pm

Еми писах ти малко в ICQ, но да продължа тук.
Значи много неясно обясняваш какво точно не ти е наред с образа. Възможно е мониторът ти да не понася 16:9 разделителни (NXE ще оправи това след ден, като добави нови 16:10 разделителни, вкл. 1680x1050), възможно е да има гаден VGA вход, възможно е и с кабела нещо да не е наред (но това най-много ме съмнява)... Докато излезе NXE-то, ако искаш направи една снимка на монитора с пуснат бокс да видим за какво става въпрос.
Аз лично съм пробвал бокса на бая монитори през VGA вход и само на тоя тука не е много задоволителен резултатът (т.е. излиза с адски притъпени цветове), което е проблем на самия монитор обаче (а и има далеч по-качествени Component и HDMI, така че си нямам грижа).

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Nov 20, 2008 12:24 pm

b.t.w. не знам дали си си оправил проблема но днес ми попадна един преходник за VGA женски -женски за 5 лева който решава проблема с вградения кабел на CRT мониторите :)

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Nov 20, 2008 12:48 pm

Ами решаването на проблема е pending докато имам време, че днес пак контролно мамицата му...От озона ми обещаха нов кабел а и трябва да пробвам компа как върви през новия монитор на VGA входа да не би пък самия вход да е развален...уви не мога да сложа бокса с преходник на DVI входа защото няма място заради конструкцията на монитора...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Nov 21, 2008 11:30 am

Значи (това го пиша специално за АлДим, но е публично защото предполагам, че доста хора с бокс ще се сблъскат с подобна проблемация по едно или друго време, ако някъде имаше подобна публична тема на мен би ми било бая полезно):

1. Вързах Live-a и свалих the new xbox experience, което добави резолюция 1680х1050, на нея образът беше пак по-зле от на стария ми телевизор.
2. Тествах VGA входа на монитора ми(вързах компа на него), пуснах дед спейс на висока резолюция, изглеждаше просто прекрасно така че не е от входа)

=====> остава да е само от кабела, днес трябва да ми дадат нов, пак продължавам да казвам, че хич не седи стабилно отзад на монитора без завинтване, а и със завинтване въобще не седи като нормален ВГА-кабел - т.е. стабилно сложен. Ако и тогава не се оправи проблемът просто не знам...

Бтв някой да знае къде има преходници за RCA към mini audio да се продават в СФ?

Иначе кратки впечатления от NXE: мноооооого благо, макар че май изгледът на старите менюта ме кефеше повече. Все пак абс задължително за сваляне за всеки, който има бокс. В нета го има и може да го качите на конзолата на записан диск без да пускате лайв-а ако не ви се занимава да връзвате конзолата и да правите настройки (макар че е доста елементарно) - последното го пиша за Симеон и Драгън и другите от форума с боксове, които доколкото знам не са пускали LIVE-a.

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Fri Nov 21, 2008 7:05 pm

Muad_Dib wrote:
Бтв някой да знае къде има преходници за RCA към mini audio да се продават в СФ?
туй?
http://mallbg.com/product_details.php?productID=853

по номера (43359) може да се подири и от алтернативни онлайн места.
иначе мултирама и техномаркет продават hama джунджурии, но конкретно тоя преходник я го имат, я не.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Nov 21, 2008 7:48 pm

с такива могат да ви заринат във всеки магазин за електроника :)

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Nov 21, 2008 8:52 pm

Коле, това, което си взел май не е официалния VGA кабел, щом няма преходник и е толкова лабав?

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Nov 23, 2008 3:53 pm

Еми единствения, който предлагат в Озона, 35 лева на фирма Logic3, не е официалния на Микромек...

Мерси за преходника, значи го боцкам от първия магазин.
Тия дни пак не можах да взема кабела та за това все още няма развитие.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Nov 26, 2008 11:13 pm

Така, тествах с новия кабел и сякаш има някакво подобрение, ама буквите навсякъде във всички менюта (и в дашборда, и в гиърс 2 например) седят леко размазани, тия дни ще направя снимка и ще ъплоудна тук да си кажете мнението дали съм параноик...

Ин дъ мийн тайм имам един адски тъпашки (най-вероятно въпрос): възможно ли е да е от refresh rate-a на монитора ми? Въпросният е фикснат (май) перманентно на 60Hz и от настройките на бокса не може да се променя, както и от настройките на уиндоуса ми (дава ми само 60 като възможна опция), a всъщност и от настройките на самия монитор не може.... Сега не знам дали аз съм идиот или всички TFT-ta са фикснати на 60 херца или какво?

Последното го пиша тук, а не на лично на АлДим понеже предполагам и RRS и Драгъна ще имат какво да кажат по въпроса за проклетия refresh rate....

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Nov 27, 2008 12:07 am

спи спокойно - за TFT мониторите няма абсолютно никакво значение че ти пише 60 херца- технологията е коренно различна и на практика опресняване в класическия смисъл няма.
В цялата технология няма нищо което да примигва че да отчита херците с изключение на задното осветлетление което пък мига с над 200 херца.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Nov 27, 2008 1:53 am

Така, тествах с новия кабел и сякаш има някакво подобрение, ама буквите навсякъде във всички менюта (и в дашборда, и в гиърс 2 например) седят леко размазани, тия дни ще направя снимка и ще ъплоудна тук да си кажете мнението дали съм параноик...
Ми не трябва да има нищо размазано. Пробвай кабела с някой друг бокс и на друг монитор, ако можеш. В случай че пак е наебана работата - нещо с кабелите е ебнато. Ако е наред - пробвай друг бокс със същия кабел на твоя монитор. Така ще можеш да изолираш проблема. И бтв разчовъркай малко сетингите на монитора да видиш има ли разлика някаква.

Иначе - каквото каза RRS. Макар че при някои разделителни и тайминги (вертикалният рефреш е само един параметър), към които определен монитор има непоносимост, може да се получи размазване.

Edit: Ето ти за сравнение. Изполавам Component кабел, но образът през VGA е аналогичен (даже има леко замазване от камерата):
http://i19.photobucket.com/albums/b195/ ... C03227.jpg

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Nov 27, 2008 10:43 am

Мерси много за инфото, Саше, тези дни ще направя снимка на същия сегмент от екрана на Гиърса да сравня...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Jan 27, 2009 1:31 am

Ииии при още нерешен проблем с монитора (не питайте, просто така и не го пробвах с друг монитор или друг бокс, а и компът ми е често зает от майка ми) имам друг Xbox360-казус: (пускам съобщението тук, а не на лично на АлДим, защото и евентуално на другите бокс-оунъри може да им е от полза):

Така, установих, че новият ми (вече на 2 месеца) бокс е с дъно Фалкон. Аз обаче като стар хитрец съм го оставил със захранване (външната голяма сива тежка кутия - power unit) от първия бокс. На старото захранване пише Output DC: 203W, на новия power unit пише Output DC:175W. Игрането 2 месеца със power unit от бокс със старо дъно било ли е особено ужасно за бокса ми? Смисъл има ли значение колко вата пише на външното захранване въобще и отразило ли ми се е на бокса по някакъв начин?

Мерси предварително на АлДим (най-вероятно, ама всеки е добре дошъл) за отговора :)

Бтв на Озона са пуснали брутални промоции за 2 игри за 100 и 3 игри за 200 лева, на втората човек може да си направи бъндъл със 130 лева отстъпка, на първата с 40-50...

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Jan 27, 2009 7:42 am

Хич и не се притеснявай ако волтажите на изходите на двете захранвания са еднакви(а те по всяка вероятност са, освен ако не са мислени от индийци, китайци или ядячи на кимчи).
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Jan 27, 2009 11:36 pm

Мерси много за отговора, прав си май :)