Ако искам нещо преценявам възможностите и избирам най-рационалната (

Това което искам да кажа е, че правя това , което ми е по-изгодно, за да получа това, което искам. Не е ли това общоприетият начин на мислене?
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Въпреки че Lanelor пише някои откровени кретенизми, тук ще заема неговата страна. Поне отчасти. Значи, ако ми се удаде възможност да се сдобивам с храна безплатно и без да излизам от къщи, изобщо не бих пълнил джобовете на магазинерите. Ама не става. Така де... Приравняването на физически с интелектуален продукт не ми се вижда добър аргумент.Roland wrote:Не се позволява от закона. Доста убеден съм, че има твърди закони против пиратството. Просто не се налагат. Както няма да се наложат в 9 от 10 случая, ако си достатъчно ловък с пилето в магазина. Значи ли това, че ако никой няма да те хване, би го прибрал?
Пак добре, че си прочел и втория ми пост. Ей го и третият.tigermaster wrote:С първия пост на passer-by обаче не съм много съгласен. Първо, в някои области безплатният даунлоуд наистина помага - често се случва, например, някой музикант да натрупа популярност и съответно приходи точно покрай него.
хаха малко офтопик се включвам но ми стана смешно как всеки тегли това което най-много го интересува и осъжда пиратстването на неща които не го влекат.Ако сваля някой филм, го гледам почти веднага(което е и основната причина да тегля филми, всъщност - филмовият каталог на zamunda.net е в пъти по-богат и леснодостъпен от съответния на произволна видеотека), книги и игри не свалям, освен ако не е изключително наложително. С музиката е малко по-различно, обаче не се чувствам особено голям нарушител, сваляйки си, примерно, дискографията на Deep Purple.
Не осъждам нищо. Игри не тегля, защото не играя. Книги не мога да чета от компютъра без да ме заболи главата, затова и не ги свалям. Колкото до филмите - каквото можах, гледах на кино, обаче "Забраненото царство", примерно, не можах. Съжалявам за което.RRSunknown wrote: хаха малко офтопик се включвам но ми стана смешно как всеки тегли това което най-много го интересува и осъжда пиратстването на неща които не го влекат.
Аз например игри тегля на поразия, книги също съм си свалил ей така да ги имам .
Музика обаче не съм изтеглил НИТО една mp3, сигурно съм единствения човек който няма mp3-ки на компютъра свалени от нетаНямам желание , и аз не знам защо.
Филми не тегля - има 20-тина диска с филми теглени в предишни години. Тази година не съм изтеглил нито един филм от торент- предпочетох 6-7 пъти да отида на кино и там да гледам.
Аниме съм си теглил разбира се но то и да искам няма как да го намеря в Габрово.
Игрите обаче ги тегля точно от типа- Плюшкин нартупах стотици ДВД-та които не съм играл и които нямам физическо време да изиграя.
Съгласен напълноMoridin wrote: За мен единственият много сериозен аргумент ЗА пиратството е, че се пирастват неща, чиито цени и без това са нереалистични и печалбите от които (ако не се пиратстваше, а се купуваше в същите размери) биха надминали толкова многократно техническите разходи + разумен хонорар за умствен труд, че няма какво да си говорим изобщо. С други думи, от гледна точка на универсална справедливост спрямо съвременните разбирания, ако си твърде лаком, заслужаваш да не печелиш.
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests