За дистрибуторите на аниме и пиратството
- RRSunknown
- Elder God
- armageddon
- Forsaken
Та както Амелия отбеляза може и да не ме кефят, и затова да не съм си напазарил. От друга страна не съм ги и пиратствал. От трета не виждам как купуването на двете абсолютно случайно без какъвто и да било анонс аниме заглавия би спомогнало за увеличаването на бройката им до 3. Ако имаше намеци че въпросните издатели биха се хванали да почнат да пускат аниме ударно, и то предимно сериали, положението щеше да е друго.Roland wrote:Та, все пак на въпроса - ти имаш ли оригиналните анимета, издавани в България? Не говоря за боклуци като Бейблейд, а за Теконкинкрийт и Паприка, например.
Впрочем не виждам как пазаруването от онлайн магазини създава почва за пазар у нас. И това също е оправдание.
Пред дублажа (и превод) принципно едва ли стои някаква чак толкова сериозна пречка. И без това се озвучават колосално количество сериали за ТВ излъчване, на теория стъпката към аниме е малка. Просто никой явно за момента няма чак такъв интерес да излъчва аниме. Ако се премине този момент, издаването на преведено, евентуално озвучено, също на теория би било лесна стъпка. Не че лично аз се интересувам, но би разширило аудиторията значително. Тогава вече може да си говорим за пазар и пиратстване.
ъъъ,до колкото знам индустрията си е в цветущо здраве,а 'пиратстването' е една от главните причини анимето да стане толкова популярно на запад
в този ред на мисли - йо-хо-хо и пет магабита към tokyotosho:lol:
в този ред на мисли - йо-хо-хо и пет магабита към tokyotosho:lol:
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.
Ако може да си купиш WIN XP и да си го изтеглиш от някой тракер, кое би направил? Според мен играят няколко фактора:
1) манталитет (личност)
2) финансова свобода - и все пак, ако имам парите за оригинален/лицензиран софт, аниме, книги, ..рандъм стъф.., но мога да ги намеря без да плащам за тях, защо да не ги "източа", а спестеното да ползвам в други насоки.
разни хора, разни идеали.
1) манталитет (личност)
2) финансова свобода - и все пак, ако имам парите за оригинален/лицензиран софт, аниме, книги, ..рандъм стъф.., но мога да ги намеря без да плащам за тях, защо да не ги "източа", а спестеното да ползвам в други насоки.
разни хора, разни идеали.
Защото косвено вредиш на 1) развитието на пазара в държавата, в която живееш и 2) на индустрията цялостно, макар и косвено.Lanelor wrote:2) финансова свобода - и все пак, ако имам парите за оригинален/лицензиран софт, аниме, книги, ..рандъм стъф.., но мога да ги намеря без да плащам за тях, защо да не ги "източа", а спестеното да ползвам в други насоки.
Оригинално аниме в България няма именно защото всички си го теглят.
And you can't dance with a devil on your back...
- Moridin
- Global Moderator
Да не говорим, че както и да го гледаме, очевидно крадеш, дори с всичките уговорки за финансова несъстоятелност и нереалистични цени. Едно е да си признаваш, че си крадец, волю или неволю, друго е да защитаваш това поводение, все едно е съвсем нормално и логично от морална гледна точка. Въпреки лъжливата представа, че човек може да използва труда на себеподобните без особени проблеми, за съжаление обществото не работи така и все някога си идва тапата на мястото.
This is it. Ground zero.
Отвори някой от големите аниме форуми тук и виж колко ХИЛЯДИ потребители имат, това само ше ти кажа.Ghibli wrote:По-скоро няма, защото потенциалните му купувачи са недостатъчен брой. Имам предвид изобщо броя на хората, които знаят какво е това аниме и с какво се яде.
А Жоро е прав, естествено. Но на неговия аргумент обикновено се излиза с лайтмотива за "като съм толкова беден..."
And you can't dance with a devil on your back...
- RRSunknown
- Elder God
Аз съм сигурен че много хора които имат пари пиратстват въпреки това и то най-много от всички. Щото тия коефиценти за супер потребител не се постигат с интернет за 20 лева.Moridin wrote:Да не говорим, че както и да го гледаме, очевидно крадеш, дори с всичките уговорки за финансова несъстоятелност и нереалистични цени. Едно е да си признаваш, че си крадец, волю или неволю, друго е да защитаваш това поводение, все едно е съвсем нормално и логично от морална гледна точка. Въпреки лъжливата представа, че човек може да използва труда на себеподобните без особени проблеми, за съжаление обществото не работи така и все някога си идва тапата на мястото.
И аз си пиратствам но го правя защото наистина нямам средства , не е като да си позволявам разни екстри с парите спестени от пиратство.
Да- кофти е ама е или-или.