Random stuffec

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Oct 27, 2008 1:57 pm

Nheela wrote:1.5 да са :)

Най-яко ще е да паднат цените и да си купиш една 280GTX. Голямо прасе е! То да му се невиди, игрите не могат да сварят на видео картите...
напротив - това е безмислено скъпа карта с надута цена , в момента няма какво да я натовари а на цената и можеш да си купиш наистина ценна карта а следващата година да си купиш още една :)

mitkohr
E'lir

Post by mitkohr » Mon Oct 27, 2008 3:54 pm

RRSunknown това дето при 3 плочки ти заработва на 200Мхз си е проблем на А64 архитектурата, ти сам си установил че за теб това е по-зле, отколкото по-малко но по бърза памет :), още повече че си на socket 754 което е едноканално (много голяма боза направи АМД с тея сокети - 940, 754, 939 и сега АМ2, АМ2+, АМ3). Така че не виждам смисъл от въпроса, разбирам да търкаляш някакъв софтуер дето си иска 2ГБ, ама както си установил при теб не е така.
Както ти казах и в другата тема решението ти е ъпгрейд - с минаване в другия лагер :)
Отделни и това 3650 не е цвете за мирисане, с тоя ДДР2 но за тоя слаб процесор и това ще му е много :)
Въобще в момента най-изгодно за АГП, ако имаш читав процесор (например А64 Х2 поне на 2000Мхз) е 3850 512МБ за АГП, ама както казах в твоя случай и това е много.

Отделно ГТХ2800 е супер карта ама първо не може да стане на това дъно и второ тоя процесор е много слаб за нея.
Въобще като се прави ъпгрейд трябва да се гледа цялостно а не да се взема супер карта или процесор които да се ограничават от останалите компоненти.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Oct 27, 2008 4:10 pm

3850 512МБ за АГП, ама както казах в твоя случай и това е много.

не става - захранването ми не е достатъчно а и няма смисъл от толкова скъпа видеокарта .
Отделно ГТХ2800 е супер карта ама първо не може да стане на това дъно и второ тоя процесор е много слаб за нея.
Въобще като се прави ъпгрейд трябва да се гледа цялостно а не да се взема супер карта или процесор които да се ограничават от останалите компоненти.
силно се надявам това да се отнася до поста на Нийла :)

mitkohr
E'lir

Post by mitkohr » Mon Oct 27, 2008 4:40 pm

Определено е за неговото изказване :)
А иначе 3850 не са чак такива печки:
http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=3151&p=11
въпросът е че процесоът ти е зле :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Oct 27, 2008 4:46 pm

Ми то за компютър на 4 години по добър процесор на това дъно няма как да има :)
3850 определено няма да издържи на 350 W захранване колкото и да е икономична като за нейния клас.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Oct 27, 2008 5:15 pm

Е аз говорих за цялостния ъпгрейд. Не се ли подразбира, че няма как да сложиш тази карта на сегашното дъно :shock: Иначе цената на картата не е надута, просто това е цената. Спомням си преди доста време комшията ми си взе 8800GTX за 1200 лева, но това беше веднага след като картата бе внесена у нас. 280GTX е невероятна карта, ако цената е добра когато си правиш новата машина, то това ти е най-добрия избор защото с нея ще изкараш много години. Картите под нея 9800GTX и тези от тоя ранг скоро ще започнат да им се опират игрите, докато 280GTX ще си остане с преднина на върха на флагманите и не виждам коя игра ще може да и се опре близките 2-3 години.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Oct 27, 2008 5:26 pm

Брат отклони поглед за малко от Nvidia , чети малко инфо за ATI и ще забележиш че техните оферти в същия клас са забележимо по тънки споменатата 4850 далеч не е по смотана от 9800 Geforce.
Аз ти гарантирам с думата на човек с дългогодишен опит че купуването на най-скъпата карта не означава автоматично че 5 години няма да бараш нищо и ще си цар. По изгодно излиза да си купиш една по евтина карта която все пак ще държи поне 2 години и половина и после да ъпгрейднеш с още една която по това време (след две години) сто процента ще е по производителна от сегашната най-скъпа а и ще е доста по евтина.

Всъщност засега дори и 3850 е достатъчен за игра на максимум детайли на Крайзис- пробвано е. Друг е въпроса че ще окапе след година -две докато 4850 ще издържи и за по натам.

mitkohr
E'lir

Post by mitkohr » Mon Oct 27, 2008 5:48 pm

RRSunknown - нищо под 9800ГХ2 или 4870Х2 не е достатъчно за игра на Crysis на Very High и резолюции над 1280 с АА и АФ :) И даже и те са с известни уговорки. Какво остава за 3850 което е под нивото на 9600ГТ, което е по добро и от 3870.
Колкото до 4850 и 4870, това са страшни карти най-вече с доста привлекателна цена. Да не забравяме все пак, че 4850 не е толкова по производителен от 9800ГТХ на малко по скъпа цена, а 4870 се гони с ГТХ260 пак на една цена. Нвидия феновете залагаме на едночиповия дзвер ГТХ280 и малкото му братче ГТХ260 :) Пък ати феновете да си вземат печката 4870Х2 :)
В думите ти за ъпгрейда има известна истина, но както е споменал Nheela, който е купил 8800ГТХ не е сбъркал, 2,5 години на нея можеше да се играе всичко на мах (с изключение на Киризата де :)) + това и в момента тя си е една доста адекватна карта. Същото е и с 9800ГХ2 :)
Сега ГТХ280 може и да пада от 4870Х2 ама има индикации, че с по-новите процесори производителността му се вдига доста. Пък и да не забравяме че може да излезе и тя в двучипова карта.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Oct 27, 2008 5:57 pm

с 3850 съм го виждал лично как върви на хай детайли Крайзис - разбира се не на ултра хай и пуснати най големите резололюции :)
А като гледам как вървят нещата Енвидия до следващата година ще успеят да свалят цените и да изкарат някоя добра оферта за прилични цени.
който е купил 8800ГТХ не е сбъркал, 2,5 години на нея можеше да се играе всичко на мах (с изключение на Киризата де Smile) + това и в момента тя си е една доста адекватна карта. Същото е и с 9800ГХ2 Smile
да ти кажа сбъркал освен ако не е син на Ахмед Доган и има парици. За мен е тотално неоправдано закупуванетото на каквато и да е да видеокарта за над 450 лева която не може да бъде натоварена от нищо и се взема с цел бъдеще. За тия пари може да се закупи една нормална карта която ще държи 2 години и после да се ъпгрейдне - и пак ще е по евтино от една ултра скъпа карта , скъпа предимно с това че е още нова а не с реални ползи.
От такива имено разсъждения за скъпите карти и процесори тръгва мита за супер скъпия компютър като платформа .

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Oct 27, 2008 6:57 pm

RRSunknown wrote:с 3850 съм го виждал лично как върви на хай детайли Крайзис - разбира се не на ултра хай и пуснати най големите резололюции :)
А като гледам как вървят нещата Енвидия до следващата година ще успеят да свалят цените и да изкарат някоя добра оферта за прилични цени.
който е купил 8800ГТХ не е сбъркал, 2,5 години на нея можеше да се играе всичко на мах (с изключение на Киризата де Smile) + това и в момента тя си е една доста адекватна карта. Същото е и с 9800ГХ2 Smile
да ти кажа сбъркал освен ако не е син на Ахмед Доган и има парици. За мен е тотално неоправдано закупуванетото на каквато и да е да видеокарта за над 450 лева която не може да бъде натоварена от нищо и се взема с цел бъдеще. За тия пари може да се закупи една нормална карта която ще държи 2 години и после да се ъпгрейдне - и пак ще е по евтино от една ултра скъпа карта , скъпа предимно с това че е още нова а не с реални ползи.
От такива имено разсъждения за скъпите карти и процесори тръгва мита за супер скъпия компютър като платформа .
И ти си прав. Но я виж да речем 280GTX падне на около 600 лева цена, не би ли си я взел? Аз не робувам на марки, просто последните години ATI изоставаха доста и чак сега са адекватни. Аз в момента съм си доволен на моята 8800GT, всички игри без Crysis ми вървят на Ultra High 1280x1024 резолюция. Забележи колко е стара картата. Обаче ако имах възможността да се сдобия с нова машина и 280GTX определено щях да го сторя. Стига да е на цена около 600 кинта максимум, а тя ще падне 100%. Естествено, че не е разумно да се дават 1000 лева за карта. :D Просто няма изгледи игрите скоро да застигнат тази карта.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Oct 27, 2008 7:01 pm

Ще я застигнат та само гледай :)
Аз ако вземах 2000 лева заплата въобще нямаше да мисля- но вземам 500 и трябва д асе съобразявам- 600 лева не ме устройват никой път при положение че за тия пари мога да си купя конзола на която пак ще вървят игрите :)
Забележи колко е стара картата
това ми звучи странно ? Това е карта отпреди година как може да кажеш че е стара- аз моята 6600 не я считам за стара а камо ли 8800 GT. Изчакай да минат още две години и пак кажи дали всичко ти върви- това е теста :).

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Oct 27, 2008 7:03 pm

Не че нещо, но тая видеокарта сама по себе си струва доста повече от 360. Винаги съм намирал подобни инвестиции за крайно безумни.

Иначе лек риалити чек - всички нови карти са със здраво инфлейтнати цени. Струват си само тези между 100 и 250 долара.
аз моята 6600 не я считам за стара
Абе, 6600 вече си е антика...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Oct 27, 2008 7:08 pm

AlDim wrote:Не че нещо, но тая видеокарта сама по себе си струва доста повече от 360. Винаги съм намирал подобни инвестиции за крайно безумни.

Иначе лек риалити чек - всички нови карти са със здраво инфлейтнати цени. Струват си само тези между 100 и 250 долара.
именно за това говоря и аз

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Oct 27, 2008 7:44 pm

Абе тамън 2 поколения над 8800GT са вече. Това ако не е старост... :lol: Положението днес е различно от това преди 3 години да речем. Щом карта 2 поколения под най-силната е препоръчителна за всички игри на пазара, то това говори много. Не си спомням някога графичните процесори да са дърпали толкова много на игрите. Преди винаги вървяха ръка за ръка.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Oct 27, 2008 7:53 pm

Не забравяй, че едното поколение беше чист рефреш. 9800 е идентична с 8800. А и в момента пускат по безумните 2 поколения годишно, което само задръства пазара. 8800GT още не е на година, за бога.

Освен това 8800GT по начало си беше евтина карта, така че по никакъв начин не можеш да правиш сравнения откъм инвестиция с 280GTX или други хай-енд карти. Даже 8800GT е точно доказателство, че е безсмислено да взимаш новите скъпарщини.