Random stuffec

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Oct 18, 2008 8:43 pm

Много вярно :mrgreen:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Oct 22, 2008 2:47 pm

FarCry 2 излезе. Дали наистина ще е толкова тъп колкото очаквам.

Едит:

Изненадващи засега е адекватен. Изглежда малко по-добре от Crysis, но върви мега по-гладко.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Fri Oct 24, 2008 1:17 pm

Разцъках STALKER Shadow of Chernobil модната с Oblivion Lost. Страхотен мод за сталкера, който променя изключително много играта, мисля да я преиграя цялата още веднъж, само заради него. Най-интересните неща:
- добавени са нови гадини, подобрени са текстури и цялостни подобрения в ИИ-то, което и преди не беше никак зле
- аптечките вече струват майка, баща, леля, чичо и прочее рода, а артефактите не лежат на всяка крачка.
- търговците могат да поправят брони и оръжия, добавени са нови типове и от двете
- гадовете те замерят с гранати (АААРХ!)
- доста превозни средства могат да се карат - седнах в една Лада Нива :lol:
- добавени са слънце и луна, нощно време Thief манияците като мен могат да се промъкват много успешно. Има очила за нощно виждане.
- blowouts - могат да се получат на случаен принцип във всяко едно място в зоната, тогава само намиране на някакво читаво убежище те спасява. След blowout аномалиите могат да сменят местата и вида си, пак след blowout има шанс в аномалиите да се получат артефакти.
Elves dig rocket launchers.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Oct 25, 2008 2:20 pm

Някой тества ли я Dead Space ?

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Oct 25, 2008 6:15 pm

Не можах да намеря тема за хардуер (каквато най- вероятно има) а не искам да спамя с нова тема за това ще ви питам тук за една работа , пък дано някой даде мнение :)

Значи ето проблема:
Имам 3 платки RAM на 400 Mhz DDR , две по 512 мб и една 1 гигабайт. Дъното ми има три слота и съответно съм сложил трите платки там.
ОБАЧЕ- когато се използват и трите слота скороста на паметта става по 200 mhz - това си го пише и спецификациите на дъното.
Та избора ми е дали да използвам 1536 мб на 400 mhz
или все пак 2048 на 200 mhz e по- добрия вариант.
Струва ли си за 512 рам да губя скорост ? Това ми е въпроса, ще бъда благодарен ако някой ми даде напътствие.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Oct 25, 2008 6:21 pm

Ситуационно е.

Ако използваш до гигабайт и половина - по добре да паркираш едната плочка 512 навън. Ако не - оставаш с 2 гиги.

Най правилния вариант - забрани си swap file -а. И сложи 1.5Г - ако при нормална работа игра и т.н. не ти килл-ва процеси заради липса на РАМ - свиркаш си и да не ти пука. Ако не - качваш още 512 рам и така.

БТВ - това е желязно правило - swap file-a винаги трябва да е забранен. Лесно е да сложиш още рам.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Oct 25, 2008 6:44 pm

Я напиши каква ти е конфигурацията и общо взето за какво я ползваш машината?

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Oct 25, 2008 7:03 pm

Машината е Семпронче на 3000+ , с видео Geforce 6600 , дъно ASUS K8N (от него иде проблема) и Фортронче захранване 350 W.
а целта ми е да му вдъхна малко животец за да ме изкара до следващата година когато ще пратя в моргата и ще си сглобя нова машинка.
За целта съм планувал еднo Сапфирче ATI 3650 256 мб
DDR2 AGP и споменатата по горе 1 GB ram.
А си го ползвам за каквото всеки друг ползва компютър - за работа,интернет и мултимедия за която няма никакво значение по горния въпрос, за стари игри които също нямат отношение и тук идва важния момент- за игри от периода 2006-2008 година които планирам да пробвам с новото видео.
Та въпроса който ме вълнува остро дали всъщност производителноста ми няма да падне на практика заради бавния трансфер ако се полакомя за 512 рам и си оставя трите платки изключвайки целия swap и надявайки се да ми стига рамта за игрите или ще е по добър вариант да си оставя досегашния 4 гигабайта swap и да чеша с 1500 рам на 400.

b.t.w. когато работя винаги си изключвам swap но докато съм си пускал игри е било просто невъзможно без swap ако ще харда да се къса от четене пак е по добре отколкото въобще да не тръгне играта- последен пример- gears of war- и макар със залагване в началото на различните нива си вървеше добре иначе.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Oct 26, 2008 9:48 pm

Ами има лесно, просто провери как са ти кадрите със и без тези 512 рам. Мен ми се струва, че би трябвало да си по-добре с повече рам, става ли въпрос за игри.

Кофтито е в случая, че компонентите ти доста се различават и може би няма да извличаш максимума от видеото. Ще трябва да си поиграеш малко и да видиш как ти е по-добре. Пък и още малко има до 2009 :) Ще избуташ.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Oct 26, 2008 10:37 pm

Nheela wrote:Ами има лесно, просто провери как са ти кадрите със и без тези 512 рам. Мен ми се струва, че би трябвало да си по-добре с повече рам, става ли въпрос за игри.

Кофтито е в случая, че компонентите ти доста се различават и може би няма да извличаш максимума от видеото. Ще трябва да си поиграеш малко и да видиш как ти е по-добре. Пък и още малко има до 2009 :) Ще избуташ.
Ще си извличам и още как максимума с видеото :) - то от там ще ми идва производителноста.
А след дискусии по разни хардуерни форуми и няколко теста стигнах до извода че 1500 рам на 400 >>>> 2000 на 200 по простата причина че не намерих игра която да използва повече от 1200 системна рам в най- натоварения момент а напротив- повечето постоянно стържат харда за някакви проверки и бавната скорост на трансфер води до лют лаг.
Специално Gears of War на най - нагрухана графика се оказа че ползва максимум 1150-1200 системна рам а постоянно чете от харда и ползва видео рама.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Oct 26, 2008 10:46 pm

Има някои интересни настройки на кеша на операционната система които можеш да правиш. Като цяло си струва.

Абе направо си изрежи с nlite един 2003 сървър, пипни му малко настройките на кернела и кешовете и ще заспи машинката.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Oct 26, 2008 11:03 pm

The Dragon wrote:Има някои интересни настройки на кеша на операционната система които можеш да правиш. Като цяло си струва.

Абе направо си изрежи с nlite един 2003 сървър, пипни му малко настройките на кернела и кешовете и ще заспи машинката.
кое си струва - повечето рам или скоростта ?
Така както си го казал не се разбира :)

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Oct 27, 2008 12:03 am

Абе тамън повечето игри от 2008 си искат препоръчителни 2GB Ram. Става въпрос за препоръчителни изисквания. Иначе много ясно можеш да си пускаш игрите на средни настройки с 1.5 GB...

Иначе относно това, което казах за машината ти. Притеснява ме процесора. Доста е слаб и не си пасва добре с видеото ти, което е що годе прилично. Но не се притеснявай, с тази конфигурацийка ще си играеш игрите що годе прилично. За рамта лесно се усеща разликата. Пробвай първо с 2GB и след това изкарай едната платка и виж как ти са кадрите. По форумите много може да се говори, но докато не се види на практика какво се получава, не могат да се дават гаранции.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Oct 27, 2008 12:56 am

Пич четеш ли темата нагоре , казваш ми очевидни неща :)
Първо нямам намерение с този компютър да играя игри от 2008 и по нови - казал съм го достатъчно ясно.
Второ - това че искат препоръчителни 2 Gb не значи че ги ползват- ползват обаче трансфера на данни.
Не се притеснявам дали ще играя игрите от списъка си- знам че ще вървят (тия които съм споменал и то ПОВЕЧЕ от прилично) , за това си правя ъпгрейда все пак. И досега ми вървях но не достатъчно прилично.
Притеснява ме процесора. Доста е слаб и не си пасва добре с видеото ти, което е що годе прилично
Процесора е най- малкия проблем :)то дъното е старо, захранването недостатъчно, рамта ми бавна, харда също.И не може да се ъпгрейдне нищо заради дъното. Но както казах още в първия пост тази машинка ми трябва докато си взема нова а не за да играя Far Cry 2.

На новата машинка изобщо няма да се занимавам с боклуци като 3650 видео, направо ще скоча на 4850 или следващия клас който се очаква да e излязъл до следващото лято.
Пробвай първо с 2GB и след това изкарай едната платка и виж как ти са кадрите. По форумите много може да се говори, но докато не се види на практика какво се получава, не могат да се дават гаранции.
Нали ти казах че тествах :)- Естествено че правих всякакви анализи, махах и слагах и мерих на практика.
Конкретно на Gears ефекта е следния - с 1,5 GB си върви нормално , по абсолютно същия начин си върви и с 2 gb само дето на всеки 5 крачи залагва злостно докато чегърка от харда.
Witcher беше същата работа че и по зле - всеки път като бягам някъде и енжина трябва да покаже нови обекти на екрана - сгради, хора, дървета т.н. всичко застива в брутален лаг и застъргва харда.
с по бързия вариант застъргва за 1 сек. и веднага зарежда.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Oct 27, 2008 1:08 pm

1.5 да са :)

Най-яко ще е да паднат цените и да си купиш една 280GTX. Голямо прасе е! То да му се невиди, игрите не могат да сварят на видео картите...