НА УВЕ МУ СЕ Е ПОЛУЧИЛО 0_0 (POSTAL)
Гледах досега да удържам мнението си поради набор причини, с които не смятам, че трябва да занимавам потребителите. Относно филма ще кажа малко неща и ще гледам да са разбираеми:
1) Филми като този ме карат да смятам, че при все проблемите с намирането на средства, изглежда в киноиндустрията все още има достатъчно пари за горене.
2) Неналичието на какъвто и да е сюжет, скрепен по какъвто и да е начин е толкова убийствено, че ме навява на алюзии към Езра Паунд (сори за споменаването на литературно светило, тъй като схванах, че подобни неща не се приветстват кой знае колко, макар и причините да остават неизвестни за мен).
Може би да се дължи на факта, че все пак е правено по игричка, не знам. Не се ангажирам, но така или иначе гледала съм други филми, които са по игри и не правят ...хмм...как да го кажа, спазматични подскоци насам-натам. Предимно се срещаше в ТВ шоуто на Крис Рок навремето.
3) Също не мога да се ангажирам с мнение по въпроса дали човекът се е стремял наистина към сатира. Надявам се не. Надявам се да е искал да прави сатира върху това какво е сатирата. Защото в противен случай, нещата биха били далеч по-грозни отколкото на пръв поглед са. Съжалявам, но сбирщина евтини шегички, които претендират да се "свежарски" и "гъзарски" не могат да направят филм-сатира. Те са толкоз изтъркани и толкова непотребни, колкото са станали вицовете за бай Тошо.
4) Като махнем очевадните проблеми с режисурата, темпото като такова (ако въобще) и играта (Боже мой, коя съм аз, че да имам изисквания към игра в подобно нещо???! къде ми е акълът!), изпъква проблемът с това, че същите номера и размисли върху американският бит и култура могат да се намерят и в най-злободневно епизодче на някое stand-up show или дори в някои от ТВ работите на Майкъл Мур. Всичко в продукцията крещи "безвкусица", "пошлост" и "ненужност".
Мразя да обобщавам и да давам тон в живота на другите, но смея да се ангажирам с предположението, че на когото тази продукция се е харесала, би си паднал по A Dirty Shame, така че горещо препоръчвам!
И да, ако някой мисли да коментира върху това дали съм анти- или про-американски настроена, честно и без главоблъсканици признавам, че съм про.
1) Филми като този ме карат да смятам, че при все проблемите с намирането на средства, изглежда в киноиндустрията все още има достатъчно пари за горене.
2) Неналичието на какъвто и да е сюжет, скрепен по какъвто и да е начин е толкова убийствено, че ме навява на алюзии към Езра Паунд (сори за споменаването на литературно светило, тъй като схванах, че подобни неща не се приветстват кой знае колко, макар и причините да остават неизвестни за мен).
Може би да се дължи на факта, че все пак е правено по игричка, не знам. Не се ангажирам, но така или иначе гледала съм други филми, които са по игри и не правят ...хмм...как да го кажа, спазматични подскоци насам-натам. Предимно се срещаше в ТВ шоуто на Крис Рок навремето.
3) Също не мога да се ангажирам с мнение по въпроса дали човекът се е стремял наистина към сатира. Надявам се не. Надявам се да е искал да прави сатира върху това какво е сатирата. Защото в противен случай, нещата биха били далеч по-грозни отколкото на пръв поглед са. Съжалявам, но сбирщина евтини шегички, които претендират да се "свежарски" и "гъзарски" не могат да направят филм-сатира. Те са толкоз изтъркани и толкова непотребни, колкото са станали вицовете за бай Тошо.
4) Като махнем очевадните проблеми с режисурата, темпото като такова (ако въобще) и играта (Боже мой, коя съм аз, че да имам изисквания към игра в подобно нещо???! къде ми е акълът!), изпъква проблемът с това, че същите номера и размисли върху американският бит и култура могат да се намерят и в най-злободневно епизодче на някое stand-up show или дори в някои от ТВ работите на Майкъл Мур. Всичко в продукцията крещи "безвкусица", "пошлост" и "ненужност".
Мразя да обобщавам и да давам тон в живота на другите, но смея да се ангажирам с предположението, че на когото тази продукция се е харесала, би си паднал по A Dirty Shame, така че горещо препоръчвам!
И да, ако някой мисли да коментира върху това дали съм анти- или про-американски настроена, честно и без главоблъсканици признавам, че съм про.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
Знам, че това е оф-топик, но кое е това аниме все пак?А аз всеки път се сещам как си дал 9-ка на доста посредствено аниме, в което персонажите искат да се лижат и няква кечистка е станала кечистка, за да нахрани гладните деца.

Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Ти си дал пари за Postal?но като даваш пари за нещо, очакваш от него по-високо ниво от бъзикчийски фик във форум.

Имам странното чувство, че оценявате филма според някакви безумни Ей-мууви критерии, та искам да ви напомя - това не е Dark Knight. Или Кръстника. Или Полански. Това е все едно да търсиш кохерентност във филм с Брус Кембъл, за бога.
И вече безумно сте ми дотегнали с тая доминантна снобарщина. Разбрахме, че не ви кефи. Нау тейк а хайк.
Сега само кажи колко време си живяла в Америка и те черпим шампанско.И да, ако някой мисли да коментира върху това дали съм анти- или про-американски настроена, честно и без главоблъсканици признавам, че съм про.
Matrim, предполагам Амелия говори за сравнително боклучавото Kiddy Grade, на което Рольо лъска с мощ.
Значи, филмът има доста приличният бюджет от 20 милиона долара. За мен това е ей-муви бюджет. Няма нито кой знае какви ефекти, нито кой знае какви актьори, за да му трябват 50 само за тях, както е в повечето известни. Дават го по кината, което също навява впечатление за ей-муви. Никой не говори за Кръстника, но поне да до Смотаняци да се доближаваше... Вие го изкарахте гениален, сега се започва с "вие пък какво търсите гениалност в него, то си е би-муви".
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
Всъщност е направен с 15 милиона, което е на една-две светлинни години от ей-мууви бюджет. Филмът имаше няколко екшън сцени, които сами по себе си могат да изпапат половината пари. Дори разни романтични комедийки с по два декора и половина и полу-известни актьори излизат от 20-30 нагоре.
А по кината НЕ го даваха, защото американците го сметнаха за обиден. Освен това твърдението ти е абсолютно невяртно, по кината постоянно излизат Б-филми, дори ти да не ги гледаш.
А по кината НЕ го даваха, защото американците го сметнаха за обиден. Освен това твърдението ти е абсолютно невяртно, по кината постоянно излизат Б-филми, дори ти да не ги гледаш.

Хрис, подигравай се с вкуса ми колкото щеш. Това първо ми е през центъра, второ няма нищо общо с нищо в темата. Остава ми утехата, че поне схващам сюжета ако не на сложно, то поне на елементарно ниво. Не мисля да изпростявам повече с теб в тоя топик. Ако решиш да се държиш човешки, заповядай.
АлДиме, кво значение има аз дали съм давал пари? Нормалните хора са давали. Аз не меря претенциите на филмите по тва дали АЗ съм дал пари за тях, а дали принципно се искат такива за гледането им. За достатъчно филми съм давал пари, както на кино, така и на DVD, че да ми е стопроцентово чиста съвестта.
И прочее, застреляй се. Морви е абс права. Изкарахте го гениален, второто пришествие на Комедията И Гениалната Сатира Като Такива, а после ше ни казваш "тейк а хайк" като не сме съгласни? После с мен не можело да се спори и все мойто мнение било най-важното. Я у лево!
АлДиме, кво значение има аз дали съм давал пари? Нормалните хора са давали. Аз не меря претенциите на филмите по тва дали АЗ съм дал пари за тях, а дали принципно се искат такива за гледането им. За достатъчно филми съм давал пари, както на кино, така и на DVD, че да ми е стопроцентово чиста съвестта.
И прочее, застреляй се. Морви е абс права. Изкарахте го гениален, второто пришествие на Комедията И Гениалната Сатира Като Такива, а после ше ни казваш "тейк а хайк" като не сме съгласни? После с мен не можело да се спори и все мойто мнение било най-важното. Я у лево!
And you can't dance with a devil on your back...
Roland wrote:Изкарахте го гениален, второто пришествие на Комедията И Гениалната Сатира Като Такива
AlDim wrote:Филмчето може да не е шедьовър, но е компенсира с характер и умилително дебилен (и в повечето случаи - сполучлив) хумор.
...
Иначе чак за 8+ не знам, но спокойно е за 7-8.
Roland wrote:все мойто мнение било най-важното. Я у лево!
_|_AlDim wrote:Твое си е, никой не те задължава да гледаш Postal или да ти харесва.
Филмът РУТИ! 0_0
Честно.
Адски добър, ужасно политически некоректнен, осмива жестоко американското общество (като се гаври с неща, които съм видяла лично тука в Канада), Уве си е направил НЕМА ТАКАВА ГРУБА самоебавка с него, въобще, не мога да повярвам на очите си.
Тоя човек всъщност имал БАХТИ готиното чувство за хумор! Надявам се отсега нататък да прави само такива неща, щото то се виде, че като реши да е сериозен, резултатът е плачевен.
Имах предвид тези коментари, може би неволно съм се подвела, че и ти си съгласен, извинявай.Филма е брутално гениален и гениално брутален. Уве изкупва всички свои грехове. А на всичкото отгоре е и най-добрата гейм адаптация на всички времена. Не съм спрял да се смея на този филм.
Оценката му е 8.5. Ако шегата за аушвиц и спин-а бяха във самия филм - удряше десятка от раз. Феноменален!
I don't wanna die
Куме, ставаш безкрайно досаден. Мисля, че Христина обобщи проблемът в настоящата "дискусия" най-добре:
"Това, че тематиката му не ви интригува и не намирате пародирането в него за смешно не го прави "тъп", прави го "тъп за вас" и може да се погрижите да покажете това с речта си."
Всъщност това би спестило половината безумен спам в ShadowDance. Съветвам те да си го лепнеш на монитора.
"Това, че тематиката му не ви интригува и не намирате пародирането в него за смешно не го прави "тъп", прави го "тъп за вас" и може да се погрижите да покажете това с речта си."
Всъщност това би спестило половината безумен спам в ShadowDance. Съветвам те да си го лепнеш на монитора.
Айде един бърз chill-out от всички, моля.
"Дискусията" нещо твърде прекрачи границине на добрия тон.
@AlDim и Amelia --- тази грубост и директност поне според мен са леко излишни и неприятни. Cool са до една определена възраст, която и двамата отдавна сте минали.
@Roland --- и при теб малко овладяване на тона няма да е лошо.
@останалите --- прочетете ми първото изречение.
П.П. Добре де. Говорим си за филм на шибания Уве Бол. Убеден съм, че има по-смислени неща, за които да се изпокараме.
"Дискусията" нещо твърде прекрачи границине на добрия тон.
@AlDim и Amelia --- тази грубост и директност поне според мен са леко излишни и неприятни. Cool са до една определена възраст, която и двамата отдавна сте минали.
@Roland --- и при теб малко овладяване на тона няма да е лошо.
@останалите --- прочетете ми първото изречение.
П.П. Добре де. Говорим си за филм на шибания Уве Бол. Убеден съм, че има по-смислени неща, за които да се изпокараме.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
Съветвам те, както и жена ти, да пораснете малко и да осъзнаете най-сетне, че тая тийн-"откровеност" и "директност" е просто малко по-претенциозна форма на невъзпитание. И да осъзнаете, също така, че е почти толкова безкрайно далеч от куулнес, колкото и задължителния ви маниер да третирате хората, с които спорите, като нещо, на което трябва да се подиграете.
Когато Христина последва собствения си съвет, или пък ти благоволиш да се замислиш дали пък и ти не допринасяш за точно тази част от "половината безумен спам в ShadowDance", тогава ми давай такива съвети, ок?
Не може да сме достатъчно големи хора, за да имаме претенции другите да демонстрират с тона си колко лично е личното им мнение, но да не сме достатъчно големи, за да умеем да спорим без сарказъм, сори.
Едит: Как да е, Ян е прав, а и не искам повече да преча на глорификацията на Уве, така че ви оставям да му се възхищавате.
Когато Христина последва собствения си съвет, или пък ти благоволиш да се замислиш дали пък и ти не допринасяш за точно тази част от "половината безумен спам в ShadowDance", тогава ми давай такива съвети, ок?
Не може да сме достатъчно големи хора, за да имаме претенции другите да демонстрират с тона си колко лично е личното им мнение, но да не сме достатъчно големи, за да умеем да спорим без сарказъм, сори.
Едит: Как да е, Ян е прав, а и не искам повече да преча на глорификацията на Уве, така че ви оставям да му се възхищавате.
And you can't dance with a devil on your back...
- The Dragon
- Elder God