НА УВЕ МУ СЕ Е ПОЛУЧИЛО 0_0 (POSTAL)
- The Dragon
- Elder God
Нареди се на опашката:Бтв, аз може внезапно да открия неочакван талант в себе си и да направя най-вярната филмова адаптация на Тетриса, но въпреки това като филм ще е доста зле.
http://www.youtube.com/watch?v=VE_1KlWFJyA
Джийз, не знаех, че един филм трябва да бъде еквивалента на Шекспир в английската литература, за да бъде признат за добър или поне приличен. 10кс Емо, че ме просвети.
Иначе, пробвай да спишеш едно такова гавраджийско произведение, щом мислиш, че ще го докараш по-добре. Или не, момент, сега се сетих за фентъзи-пародията ви с Рольо, която обаче е на абсолютно същото интелектуално и изразно ниво, така че не вървой.
Не ви разбирам, не знам кво сте очаквали и с кво количество предразсъдъци сте гледали този филм, но аз искрено се забавлявах - началото с разговора за девиците е най-сладката ебавка с тероризма, която съм виждала някога. После щях да си умра от смях, когато оня хипи-гуру съобщи, че къщата му е пълна с религиозни фанатици (кат ги инвейднаха арабите). Самият Уве е ОМГ просто - само акцентът му ми беше достатъчен да се хиля до сълзи
И изобщо американската селяндурщина, тъпотия, консуматорщина и корпоративност са много добре подиграни - явно пича бая е попребивавал в Америка и се е нагледал на нелепостите на местното общество, които ме потрисат ежедневно. Много хубаво чувство ми остави, за мен си е чудесен филм, дори погледнат сам по себе си, без да го сравняваме с останалите творения на Хер-а, щото тогава става направо феноменален.

Иначе, пробвай да спишеш едно такова гавраджийско произведение, щом мислиш, че ще го докараш по-добре. Или не, момент, сега се сетих за фентъзи-пародията ви с Рольо, която обаче е на абсолютно същото интелектуално и изразно ниво, така че не вървой.

Не ви разбирам, не знам кво сте очаквали и с кво количество предразсъдъци сте гледали този филм, но аз искрено се забавлявах - началото с разговора за девиците е най-сладката ебавка с тероризма, която съм виждала някога. После щях да си умра от смях, когато оня хипи-гуру съобщи, че къщата му е пълна с религиозни фанатици (кат ги инвейднаха арабите). Самият Уве е ОМГ просто - само акцентът му ми беше достатъчен да се хиля до сълзи

И изобщо американската селяндурщина, тъпотия, консуматорщина и корпоративност са много добре подиграни - явно пича бая е попребивавал в Америка и се е нагледал на нелепостите на местното общество, които ме потрисат ежедневно. Много хубаво чувство ми остави, за мен си е чудесен филм, дори погледнат сам по себе си, без да го сравняваме с останалите творения на Хер-а, щото тогава става направо феноменален.
Джийз, не знаех, че един филм трябва да бъде еквивалента на Шекспир в английската литература, за да бъде признат за добър или поне приличен. 10кс Емо, че ме просвети.![]()
Хриси, аз също не знаех, и никъде не съм го казал. Къде в този случай отива смисълът на първото ти изречение?

Ще пробвам да спиша като имам материал за това. Американската действителност и клишетата свързани с нея не ме вълнуват особено. Колкото до нашето произведение със Симеон, прочети му поста

Като решим да заснемем филм по него, може да коментираш пак и този път ще е релевантно.

Йей, момчета! Дискусиите с вас винаги са ми действали толкова обогатяващо! Всеки ден научавам нещо ново. Ето сега например разбрах, че милионите отпуснати за една кинопродукция се дават на сценариста и че качеството на писането било правопропорционално на парите, които получава автора. Ей тва е - сичките велики писатели са били милиардери, а аз глупачката си мислех, че то било въпрос на талант. Ма така е то с автоголовете.
Рольо, можеш повече. И двамата всъщност. Особено Емо - все пак той постоянно изкарва Оръдието На Тежката Си Ерудиция И Цитира Големи Имена в Англоезичната Литература, Дори Когато Прави Някакви Всекидневни Сравнения (оттам и моят Шекспир - него повече го знам от Голдинг щото). Което показва претенции и навежда на мисълта, че тук на изкуството, футболът и груповият секс се гледа от някаква друга позиция. Може би щях да се респектирам, ако не бях свикнала на тоя маниер в един друг форум. Вашето писание ви го изтъкнах като пример, че хуморът, който харесвате е същия като на Уве-то, така че изявленията ви колко тъп бил втория някак не се връзват. Единственият смислен аргумент, който видях беше:

Рольо, можеш повече. И двамата всъщност. Особено Емо - все пак той постоянно изкарва Оръдието На Тежката Си Ерудиция И Цитира Големи Имена в Англоезичната Литература, Дори Когато Прави Някакви Всекидневни Сравнения (оттам и моят Шекспир - него повече го знам от Голдинг щото). Което показва претенции и навежда на мисълта, че тук на изкуството, футболът и груповият секс се гледа от някаква друга позиция. Може би щях да се респектирам, ако не бях свикнала на тоя маниер в един друг форум. Вашето писание ви го изтъкнах като пример, че хуморът, който харесвате е същия като на Уве-то, така че изявленията ви колко тъп бил втория някак не се връзват. Единственият смислен аргумент, който видях беше:
Което пак не е достатъчно да кажеш, че един филм е "много тъп". Тоя конкретно не е. Има достатъчно смисъл и качества, за да е съвсем приличен. Това, че тематиката му не ви интригува и не намирате пародирането в него за смешно не го прави "тъп", прави го "тъп за вас" и може да се погрижите да покажете това с речта си.Американската действителност и клишетата свързани с нея не ме вълнуват особено.
Значи, сценаристът на тоя филм е взел повече пари за сценария си, отколкото аз и Емо за работата по оня разказ. Също така филмът струва пари, за да се гледа, докато разказът ни е безплатен. Купешкият ти сарказъм се срива в канавката както обикновено, когато се опитваш да изкараш някой от двама ни сноб, защото милионите не са пропорционални на нищо, но като даваш пари за нещо, очакваш от него по-високо ниво от бъзикчийски фик във форум. Като ги *искаш* пък, го дължиш. Нещо друго неясно?
Прочее, филмът се дъни на всяко възможно филмово ниво, познато на човешкия вид. Не колкото предните полюции на Бол, но не и чак толкова по-малко. Единственото, в което не се *дъни*, е хуморът, който има някое и друго попадение. Когато обаче те са комбинирани с некадърна игра, потрисащ сценарий (сценарият не е само бъзиците, сигурно знаеш, но и подредба на сцените, динамиката им, взаимодействието им една с друга, шибаните РЕПЛИКИ, и какво ли още не) и калпаво режисьорско решение след калпаво режисьорско репение, в комбинация с факта, че по начало по-голямата част от хуморът е потрисащо дебелашки, колкото и целите му да си заслужават гаврата...
...това дълго изречение приключва с обобщението "Филмът смуче масирано и интензивно, при все няколкото си хумористични попадения".
Прочее, филмът се дъни на всяко възможно филмово ниво, познато на човешкия вид. Не колкото предните полюции на Бол, но не и чак толкова по-малко. Единственото, в което не се *дъни*, е хуморът, който има някое и друго попадение. Когато обаче те са комбинирани с некадърна игра, потрисащ сценарий (сценарият не е само бъзиците, сигурно знаеш, но и подредба на сцените, динамиката им, взаимодействието им една с друга, шибаните РЕПЛИКИ, и какво ли още не) и калпаво режисьорско решение след калпаво режисьорско репение, в комбинация с факта, че по начало по-голямата част от хуморът е потрисащо дебелашки, колкото и целите му да си заслужават гаврата...
...това дълго изречение приключва с обобщението "Филмът смуче масирано и интензивно, при все няколкото си хумористични попадения".
And you can't dance with a devil on your back...
- The Dragon
- Elder God
Добре де - мисля, че факта, че и Емо и Рол не го харесаха е достатъчно доказателство, че филма всъщност е готин.
В крайна сметка като го гледахме двамата с Термита не спряхме да се хилим около два часа и нещо. И не бяхме злоупотребявали с каквито и да е вещества.
В крайна сметка като го гледахме двамата с Термита не спряхме да се хилим около два часа и нещо. И не бяхме злоупотребявали с каквито и да е вещества.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Като давам пари, очаквам един продукт най-вече да ме забавлява, а не да бележи някакви нови върхове в киноиндустрията. Този го постига, при това без да съм дала пари. Аз нямам особени критики нито към действието, нито към последователностите на сцените, нито към динамиката им, нито към актьорската игра (от режисура не разбирам, както, между другото и вие, така че кофтито режисьорски решения ще ги пропусна - аз нямах проблеми с тях). Бяха достатъчно адекватни за пародия. Всичките. И все пак не можах да разбера, така че ще попитам - какво имаше в Мийт дъ спартанс, че то да ти хареса, пък това тук го прекъсваше на всеки 15 минути, за да кажеш как едвам го гледаш? А? Добра актьорска игра? Добър сценарий? Добър хумор? Добре подредени сцени? Са ше кажеш, че оня филм нямал претенции, а тоя имал. Ми не?Roland wrote:Значи, сценаристът на тоя филм е взел повече пари за сценария си, отколкото аз и Емо за работата по оня разказ. Също така филмът струва пари, за да се гледа, докато разказът ни е безплатен. Купешкият ти сарказъм се срива в канавката както обикновено, когато се опитваш да изкараш някой от двама ни сноб, защото милионите не са пропорционални на нищо, но като даваш пари за нещо, очакваш от него по-високо ниво от бъзикчийски фик във форум. Като ги *искаш* пък, го дължиш. Нещо друго неясно?
Несъмнено е така, да. Ще го имам предвид. Защото Емо и Рол доказано не харесват "готини" филми. Зема ти прехвърля изцяло кино-ревютата в списанието освен?The Dragon wrote:Добре де - мисля, че факта, че и Емо и Рол не го харесаха е достатъчно доказателство, че филма всъщност е готин.
Хрис, разлика в качеството между двата филма съществена няма. Спартанците за мен само са малко по-непретенциозни и с няколко яки бъзика повече.
Amelia wrote:Това, че тематиката му не ви интригува и не намирате пародирането в него за смешно не го прави "тъп", прави го "тъп за вас" и може да се погрижите да покажете това с речта си.
Amelia wrote:Филмът РУТИ! 0_0
Честно.
Адски добър, ужасно политически некоректнен, осмива жестоко американското общество (като се гаври с неща, които съм видяла лично тука в Канада), Уве си е направил НЕМА ТАКАВА ГРУБА самоебавка с него, въобще, не мога да повярвам на очите си.
Тоя човек всъщност имал БАХТИ готиното чувство за хумор! Надявам се отсега нататък да прави само такива неща, щото то се виде, че като реши да е сериозен, резултатът е плачевен.
Светът май наистина ще свършва...
Рандъм як цитат от филма (липсваща сцена, сложена във финалните надписи, така че ги гледайте и тях):
Some outraged Jewish American lady to Uwe: "My grandfather died in Auschwitz!"
Uwe: "My grandfather died in Auschwitz too. He fell from a watchtower."
Тва по въпроса с автоголовете.
А иначе знаеш ли, всеки път, когато ми пуснеш някое "толкова си жалък" лол-смайли по кино-въпрос, си спомням онова с "Ануар е гей" и ми става едно такова топло и мило

А аз всеки път се сещам как си дал 9-ка на доста посредствено аниме, в което персонажите искат да се лижат и няква кечистка е станала кечистка, за да нахрани гладните деца. После се сещам за Фафнер, а накрая и за РаЗефон. И всеки път се чудя що ли ти се обяснявам при тези проявления на вкуса ти. Така че спирам.