Fallout 3

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Oct 13, 2008 9:27 am

За момента играта е dead serious. Хумор няма никакъв, нито черен, нито зелен. Но и аз, бидейки кретенът, който съм, все пак се набутах във военна зона, където я съм говорил с 5-6 NPC-та досега, я не. И все пак в предните части буквално с ВСЕКИ имаше дебилни опции в диалозите. ТУка не е така. Единственият хумор е в началото, като си правиш героя и отговаряш на разни въпроси.

Но пък светът е наистина брутален. Световната карта е 1/3 разрушен град и 1/3 wasteland.

Впрочем, битките се водят само с таргет-системата, иначе си просто обречен. Гадовете постоянно се движат, а липсва ауто-лок, така че най-често не ги уцелваш. Когато го правиш, пък правиш двойно и тройно по-малко демидж, отколкото с таргетинга. AP са ти само за него обаче, т.е. можеш да си тичаш и стреляш извън прицелването и те се запълват наново.
And you can't dance with a devil on your back...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Oct 13, 2008 9:57 am

Въпросче- а можеш ли да си направиш героя Slayer с вибрационен нож като в първите части или е само екшън с пушки?
И второ- как стои въпроса с хаповете които обещаваха? :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Oct 13, 2008 10:26 am

Не знам как стои, щото не знам какво са обещавали :)

И за другото не мога да ти кажа - аз съм традиционалист - с пушката и отдалече :mrgreen:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Oct 13, 2008 10:29 am

Аз вчера вечерта поиграх малко повече поради малко появило се време и гордо съм 4ти левел :roll: (еми с тоя уорхамър и тоя университет от ранина тва е положението) та поцъках 2 часа. Еми има доста малко общо с предните фолаути като фийлинг както отбеляза Симо, но ако всеки екшън ми предлагаше куестове + special (доста променена бтв, за малко да си прецакам първия герой хакайки всичко на perception - бая е различно сега кой скил от кой атрибут се афектва) + УБЕР ТАРГЕТИНГ системата за нищо не бих го пропуснал.

Science + Speech + Lockpick FTW (уви нямам perception хубав за последния и ще изхабя 2-3 нива само за него, добре че сложих повечко INT за скил поинтс), взех си и третия ранк на swift learner и би трябвало да качвам нива доста силово, доста ХР се боцва от терминали и ключалки. Уви съм намерил само една книга досега и тя вдигаше БАРТЕР Е БАТИ....

Свободата на действие засега е застъпена още в началото с едно градче, което е изградено около атомно бомба и можеш или да я обезвредиш или да я детонираш, аз бидейки виден хуманист сега отивам да си мушна 500те капачки (Speech ftw) за детонацията :lol: По-скоро на нЕкакъв морален избор де, не на действие, в началото една пача - Амата - я стрелях около 10 минути и не щеше да мре, очевидно после ще се появи...

Играта е далеч от перфектна (например интерфейсът на мен лично хич не ми е удобен), но аз лично бих я играл дори заради култовите иконки с Vault-момчето, например неща като иконката на perk-a lady killer ме размазват...Ако сте се кефили на старите ще преглътнете горчилката и те така.

И хуморът наистина е болезнено малко...

За света - Симеон е прав, брутален е със страшна сила, аз лично бродейки из нощен Уейстленд в 3 часа тази сутрин просто станах и светнах лампата, което за мен е достатъчно.

EDIT: Slayer никога не ме е вълнувал освен примерно на 5тия ми squad member на Tactics, ако са сменили изискванията за Sniper обаче ще се РАЗПРАВЯМЕ...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Oct 13, 2008 10:38 am

Бтв, аз продължавам да не мога да го намеря пустия Мегатон :mrgreen: Не, че съм се опитвал много де, ама се чувствам леко глуповат...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Oct 13, 2008 10:40 am

Симеоне, направо от изхода на воулта и леко надясно, все пак куеста за таткото е там (като просто хакваш един терминал и разбираш че е тръгнал към GNR в DC).

Е досега къде се подвизаваш, аз съм на 5та или 6та част от Wasteland Survival Guide, мн е забавен куестът, трябваше да се натровя с 600 РАД-а и боцнах бонус пърк :D

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Oct 13, 2008 10:44 am

А я кажи - размазваш ли се на единия Pip-boy както разправяше миналата година :)?
Абсолютно приятелски въпрос е това - нямам намерение да почвам стари бъзикни.

А Слеъра и мен не ме кефеше но един приятел като гледах как избива с 2 удара Франк от двойката и ме хвана яд че съм се развивал на картечници.

Лично на мене бест равитие за бой винаги ми е е било- small size +fast shooting (или както там се казваше)- нямаш прицелване но с картечницата разпуцваш отвсякъде и има 2 стрелби на ход. Особено като добараш Бозара :). Познавайки Бетседа съм 100% сигурен че и тук ще има Бозар или поне 50 мм картечница най- удобна с Advanced Power Armor.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Oct 13, 2008 10:44 am

Ами както се видя от предните страници, Симьончо беше недовидял, че има стрелка, която ти сочи накъде да се движиш, и лутайки се, навлезе в столицата и ДИРЕКТНО се натресе на GNR и нататък. Т.е. досега се мотая в най-югоизточния край на картата и почти не съм стъпвал в Wasteland-а. Иначе съм 8-ми левъл, то в града бъка от супер-мутанти, които те правят луд...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Oct 13, 2008 10:48 am

Екстра звучи, още днес се надявам да се насоча натам, само да приключа с Мегатон както си трябва, сървайвъл гайда наистина е маса интересен куест чейн, съветвам те да го пробваш ако не с този то със следващия герой. И поне отиди да гръмнеш града...или да го спасиш, 100% ще е маса ХР...

RRS: Да, размазвам се със страшна сила и сигурно 10-15% от игралната ми време минава из ровене по пип-боя, добре че си направих шорткъта към стимпаковете и останалите ми оръжия извън assault rifle и сега щастливо си чета за куестове, гледам си статсовете и т.н. :wink: Както и предполагах.

Бтв оценката на играта на Бетесда лично за мен пада с половин или една единица заради липсата на trait-овете....

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Oct 13, 2008 10:58 am

А аз как се интересувам при все че нямам играта а:)
Считай дали няма да я играя като успея. Още повече че се кефя по принцип на игрите на Бетседа а винаги съм искал да видя Wastelands от първо лице :).
Силно се надявам някой от вас двамата да чукне едно ревю за следващия брой на Shadowdance че поне да се отбележи събитието :).

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Oct 13, 2008 11:50 am

Roland ще напише ревю за Gamerzhut.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Oct 15, 2008 10:01 pm

Дам, играта ме зарибява все повече и повече. Историята е доста миризлива, обаче има супер качествени моменти, например един Vault, в който всички са вкарани в Матрица и живеят в симулирана реалност, командвани от луд AI учен.

Освен това, човек може да си държи радиото постоянно включено и да си слуша 60-тарски песнички, което е много яко :)

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Oct 16, 2008 4:25 am

Roland wrote:Освен това, човек може да си държи радиото постоянно включено и да си слуша 60-тарски песнички, което е много яко :)
А има ли яки амбиентчета а-ла старите Fallout-и? Без тях би се загубила половината атмосфера.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Oct 16, 2008 9:20 am

Dumb-down the чуждица for me please :mrgreen:

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Oct 16, 2008 9:46 pm

Амбиент музика, консерваторийо!

http://en.wikipedia.org/wiki/Ambient_music