А, бтв..'сноб' не е човек, който заявява "Аз така мисля и тва е!" а човек, който базира вкусовете и мненията си върху "водещи специалисти", "общопризнати еднодруго" и тн..
Moderator: Moridin
Ами казал съм как процедирамB. Delvig wrote:RRSunknown, това е мъдро виждане, но в случая ограничаваш възможностите на ситуацията и така създаваш предпоставка за универсалност на това виждане. По-интересното е как процедираш когато темата на спора е 'вкусова' - Примерно аз заявявам, че твоят любим писател Койчо Спридонов е бездарен графоман. Е тук вече самият спор е по-интересен от това дали Спиридонов има талант или няма..А добрия спор си е изкуство.
А, бтв..'сноб' не е човек, който заявява "Аз така мисля и тва е!" а човек, който базира вкусовете и мненията си върху "водещи специалисти", "общопризнати еднодруго" и тн..
Това тук трябва ли да го обсъждаме въобще? Май всички, освен въпросните хора, дето лепят етикети, сме на едно и също мнение по този въпрос. Аз не споря с такива лица, защото те не спорят с мен, а ми лепят етикети. Като се добави факта, че в 99,99% от случаите ми е през центъра те какво си мислят (по отношение на субективните параметри, обективните са си ясни), просто гледам да не си хабя ценните време и нерви за безсмислени дискусии с тях и съветвам и останалите да почнат да го правят.Никой не засегна другия момент от първия ми пост обаче - лекотата, с която някои хора предпочитат вместо да убеждават, да лепят етикети, които да ги оправдават и да ги облекчават от нуждата да се налага да го правят.
Зависи. Ако е неформален разговор между двама-трима човека, наистина няма смисъл. Но ако е изразяване на мнение пред много хора, все на някой от тях вероятно така и така ще се наложи да го обясняваш. Също така ако е във форум, без "защото" много често ще мяза на общуването на ГънслингърПримерът ми е началото на един такъв разговор и ако аз съм в ролята на А и Б не ме разстреля с втората си реплика с втората моя, аз поне бих тръгнал да се обяснявам. Но да започнеш априори с "мисля така, ЗАЩОТО" е доста изкуствено в 9 от 10 стандартни житейски ситуации...
Users browsing this forum: Ahrefs [Bot], tigermaster and 7 guests