Malazan Book of the Fallen, Part II
Да попитам само мен ли ме побърква безкрайното философстване в осми том? Почти го преполових и докато събитията стават все по-интересни, фактът, че едва ли не на всяка страница има поне един параграф с мислите на героя за това колко е гаден света и защо. Шаблонът "To [do something] is [futile, bad, not that great]" е твърде дразнещ когато се среща толкова често.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Относително по-интересни - в сравнение със събитията в самото начало. Иначе по стандартите на предишните томове са си гола вода засега.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
- Lubimetz13
- Mistborn
Мне, злото ми комес начърали просто.Roland wrote:Е ТИ пък ако не си го направил нарочно това

Иначе философските отклонения на Ериксон винаги са били храна за редактора му, не знам защо половината от тях изобщо ги печатат.
Приемете истината, братя, сестри и неидентифицирани по пол роднини, в епическото фентъзи просто не останаха хора, които използват delete. Тъжно, но факт.
- Interpreter
- Forsaken
Едно си говорим, друго правим...Interpreter wrote: 'Nothing changes.'
'Of course it changes,' Skintick retorted without turning around. 'It keeps getting worse.' - St. Erikson, vol. VIII

Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
- RRSunknown
- Elder God
- Interpreter
- Forsaken
Е, точно този коментар не го разбрахYan wrote:Едно си говорим, друго правим...Interpreter wrote: 'Nothing changes.'
'Of course it changes,' Skintick retorted without turning around. 'It keeps getting worse.' - St. Erikson, vol. VIII

Бтв житейската философия, изразена в буквално цитираното от мен, без да е особено оригинална, е трудно оборима.
В Дедхаус-а. Толкова свежо и някак безотговорно спрямо реализъм и там всякакви причинно-следствени връзки се случваха повечето работи.
Цели армии (и отделни люде) изчезваха, за да излезе Колтейн герой, Икариум човека, придоби странна избирателна амнезия. Kому беше нужно Калам (пък и Фидлър & ко.) да се мъчи с това пътуване след като навсякъде има метро и куриерски услуги?
Но това няма особено значение. Като цяло книгата е интересна, вълнуваща и увлекателна и аз лично и се израдвах..

Хеликоптерите са душите на взривени танкове...
А, аз бях сигурен, че ще стигнем до "Ти не си го разбрал!" момента
Това е универсално решение на всички дискусии като гледам.
Сигурно
иначе идеята ти я разбирам..както когато редиш пъзъл и някое парче не пасва - поблъскай го малко с теслата и ще влезе! Няма сега да разваляме картинката я?

Това е интересна трактовка, но според автора на книгата не е вярна. Според него Икариум забравя само моментите в които е бил обладан от страховита ярост. Понякога. А понякога му се губят отрязъци от време. И двете неща дори комбинирани не обясняват действията, реакциите му и тн.."Избирателната амнезия" на Икариум е най-базовата черта на героя. Той забравя постоянно и определени групи се стремят да поддържат това му състояние.
Изчезналите армии явно са изчезнали само от твоето издание, а това с метрото не заслужава коментар
Сигурно

Хеликоптерите са душите на взривени танкове...
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Ммммммдобре, само на мен ли ми се струва, или ти упорито отказваш да приемеш идеята, че в една многотомна поредица е поне "barely tolerable", ако не и съвсем нормално, да има тук-там разни неща, които да остават загадка, докато не прочетеш следващите един-два тома? Нещо от последните няколко страници оставам с впечатление, че за теб това е един вид престъпление от страна на автора 

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.