Ходих да го гледам миналата седмица, да разпусна малко откъм учене. Ясно беше, че ще е нещо безмозъчно, обаче не очаквах да е ТОЛКОВА зле. Сюжетът беше изсмукан от пръсти и клиширан, битките бяха постни и тъпи (бтв, Адриановият вал не е ли бил дървен в по-голямата си част?), а моментът, в който Кира Найт с кожени гащи и лента през гърдите тичаше в острието на атаката и колеше наред... или как стреляше слък върху ледено поле, облечена с неква рокличка... бррр...
Само за справка, някой преброи ли колко пъти наш Артурчо изнесе прочувствени речи за свобода, равенство, братство и твърдо сварени яйца?
Крал Артур - spoilers ahead
Три пъти, мисля. Или четири?
На мен пък филмът ми хареса, колкото и да е странно :) Може да съм се повлияла от присъствието на толкова мъже :) Всъщност отдавна не съм гледала токлова изпипан филм откъм детайли с няколко странни изключения, които стоят като кръпки и затова мога да ги пренебрегна. Харесаха ми актьорите, сценарият (без финала и любоФта), заснемането - страшно е красив... Ако нямаше тези недостатъци в сценария, щеше да бъде съвършеният филм в жанра.
На мен пък филмът ми хареса, колкото и да е странно :) Може да съм се повлияла от присъствието на толкова мъже :) Всъщност отдавна не съм гледала токлова изпипан филм откъм детайли с няколко странни изключения, които стоят като кръпки и затова мога да ги пренебрегна. Харесаха ми актьорите, сценарият (без финала и любоФта), заснемането - страшно е красив... Ако нямаше тези недостатъци в сценария, щеше да бъде съвършеният филм в жанра.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
В момента нямам сили да чета всички предишни мнения (сори, за което), но държа да се оплача, че вчера се подлъгах да гледам този филм на кино. Излезнах потресена, възмутена, огорчена, покъртена направо. Опитах се да ми хареса, НАИСТИНА! Но през 90% от времето имах чувството, че са ми пуснали някаква ранна бета версия. Накрая пък реших, че сигурно са ми спестили поне 1 час in between. Никаква последователност, никаква хомогенност, с малко изключения - образи "инвалиди" (защо не си бяха донесли патериците?!). От самата история, както са я били намислили, е можело да стане нещо много добро, но те явно са решили да пробват "бабината рецепта" - малко евтин драматизъм, куп морални поучения не на място, куп клишета, които ти бодат очите, задължително любовна сцена, а м/у тях - каквото са се сетили на момента, наблъскали са го. Причинно-следствени връзки - who needs them? Вътрешна мотивация на героите -ами липсваше, но на зрителите за к'во им е въображението?
И, разбира се, не се е получило.
Толкова е нелепо: имам навика да рева като идиот на какви ли не филми, тук ТВЪРДЕ често ме по-скоро ме избиваше на истеричен смях на моментите, които сценаристите си бяха набелязали за драматични и тежки. Да не говорим за смъртта на Лошия Сакс - мога да се закълна, че Артур просто го фрасна по топките
(не че това е малко, но не знаех, че се умирало от него).
За любовната сцена... нямам думи. Единствената смислена причина, която открих да са я сложили е, че са искали да се възхитим на дълбоките бойни белези на Артур. Е, можеше и по-ЕнтЕлегнтно да го направят. За любовната история - ами тя някъде от небето падна.
Обикновено все намирам за какво да се хвана в един филм. Сега ми е трудно. Историята ме остави безучастна. Може да се каже, че битката на леда си струваше да се гледа на кино, и.... битката на леда си струваше да се гледа на кино. Ама в Арената, защото там се тресат седалките от звука на пропукващия се лед. Гуиневир беше готина общо-взето, но и нея я бяха опропастили по доста параграфи. Някои от рицарите на Артур бяха свежари (Борс), ма не Ланселот. Аз бих гласувала за саксите, въпреки че ги направиха расисти (ето от къде дошло всичкооо
).А пък Малкият Злодей можеше например да претрепе баща си (по-добре отколкото да умреш от удар в топките
), тогава можеше да се заформи някаква тежка семейна драма.
А замлисляли ли сте се, защо публиката на поредната реч за свободата намалява след всеки филм? Този път колко бяха? Петима?
В обобщение мога да кажа, че за момента ще се придържам към "Смело сърце" и ще завърша със съвет към Джери Брукхаймер да продължава да си прави CSI и да спре да се занимава с глупости.
ПП Надявам се, че на погребението на Ланселот е имало някой с по-добри познания по география, който не го е пратил в Атлантическия океан с някой "силен източен вятър".
И, разбира се, не се е получило.
Толкова е нелепо: имам навика да рева като идиот на какви ли не филми, тук ТВЪРДЕ често ме по-скоро ме избиваше на истеричен смях на моментите, които сценаристите си бяха набелязали за драматични и тежки. Да не говорим за смъртта на Лошия Сакс - мога да се закълна, че Артур просто го фрасна по топките

За любовната сцена... нямам думи. Единствената смислена причина, която открих да са я сложили е, че са искали да се възхитим на дълбоките бойни белези на Артур. Е, можеше и по-ЕнтЕлегнтно да го направят. За любовната история - ами тя някъде от небето падна.
Обикновено все намирам за какво да се хвана в един филм. Сега ми е трудно. Историята ме остави безучастна. Може да се каже, че битката на леда си струваше да се гледа на кино, и.... битката на леда си струваше да се гледа на кино. Ама в Арената, защото там се тресат седалките от звука на пропукващия се лед. Гуиневир беше готина общо-взето, но и нея я бяха опропастили по доста параграфи. Някои от рицарите на Артур бяха свежари (Борс), ма не Ланселот. Аз бих гласувала за саксите, въпреки че ги направиха расисти (ето от къде дошло всичкооо

А замлисляли ли сте се, защо публиката на поредната реч за свободата намалява след всеки филм? Този път колко бяха? Петима?
В обобщение мога да кажа, че за момента ще се придържам към "Смело сърце" и ще завърша със съвет към Джери Брукхаймер да продължава да си прави CSI и да спре да се занимава с глупости.
ПП Надявам се, че на погребението на Ланселот е имало някой с по-добри познания по география, който не го е пратил в Атлантическия океан с някой "силен източен вятър".

Как пък толкова различно да сме го видели този филм... Мен нищо от изброеното не ме покърти чак толкоз, а на образите специално много се накефих... Брукхаймър какви ли не ужасии е правил, та на техен фон любовната сцена се търпи (макар и трудно) - и останалите изцепки така, бяха очаквани, и дори не бяха твърде зле. Но добрите страни си ме изненадаха и са добри, каквото и да разправят :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?