Кой какво чете?

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Sep 17, 2004 6:30 pm

Dan is currently working hard on OLYMPOS, the concluding volume in the ILIUM-OLYMPOS two-book epic tale, and hopes to deliver the completed manuscript to his editor, Jennifer Brehl, at Harper Collins in September of 2004.

“The scope and scale of ILIUM was pretty large,” Dan recently commented, “but OLYMPOS is larger and, I think, more compelling. Having left the predictable confines of the classic Iliad, all bets are off concerning the future and fates of all the characters. Even mighty Zeus is at risk.”

Harper Collins EOS plans to publish the hardcover of OLYMPOS in early spring of 2005, concurrent with the paperback release of ILIUM. For an exclusive advance glimpse at OLYMPOS-in-progress, please
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

raff
Scholar

Post by raff » Sat Sep 18, 2004 5:30 pm

Ем сестра ми най-нахално ми натрапи "Мечът на истината" щото я чете скоро и много й хареса. за жалост ся почнах даскало и имам се по-малко време за четене. иначе книгата ме увлече и ме кефи. ше видим докъде ше я докарам. засега съм на 400 страница на 1-вата :)
All we have to decide is what to do with the time that is given to us

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sat Sep 18, 2004 5:44 pm

Само похвали мога да кажа за "Илион", с изключение на дразнещият навик на Симънс да прекъсва всяка сюжетна линия на най-кулминационните моменти и да се прехвърля на друга.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Sep 18, 2004 8:09 pm

Но пък не е като някои други, дето точно ти е станала интересна едната линия, и те набутва с 15 глави с друга. Редува ги точно по една глава на линия.
And you can't dance with a devil on your back...

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sat Sep 18, 2004 8:24 pm

Стига с този "Илион" бе! Друго не четете ли вие? Ето, аз чета "Хилядолетието" в героичен опит да я довърша. Или аз нея, или тя мен, но малко остана...
Междувременно си наваксах пропуските в образованието с "Планетата на маймуните", която се оказа по-старомодна отколкото си представях, но идеите си ги има. И си припомних младините с "Пазителят на меча" :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Sep 18, 2004 8:57 pm

Брао, а ся отивай да си купуваш Илион :) Лично аз ше пестя пари за като излезе Олимп на английски :) Не мое се чакат Бардци.

B. Delvig
Sorcerer

Post by B. Delvig » Mon Sep 20, 2004 3:46 am

Ilium издадоха а? Въпреки цялото ми желание да се присъединя към общтия ентусиазъм...не ме радва особено.

Първо е значително по-слаба от Хиперион-а.
В случая, се е нагълтал човека с Пруст, Набоков и Солженицин (с които да замени Кийтс). Някои от главите са си направо измъкнати от романи на горните трима -поразмачкани и сложени вместо пълнеж към алтернативната Илиада...

Добър писател е Дан Симънс обаче от добрите писатели които имат само един шедьовър. Тва е. Жалко даже...

Не че няма да си взема Олимпа де..
Хеликоптерите са душите на взривени танкове...

Dilvish the Damned
Paragon

Post by Dilvish the Damned » Mon Sep 20, 2004 9:15 am

Прочетох "Никой, никога, никъде" и, честно казано, не останах потресен и не ми се откри прозрение свише. Хубава книжка е, да, но можеше и дае по-хубава. Определено отстъпва на "Американски богове", а по отношение на мрачността на атмосферата отстъпва и на "Коралайн". Но си е вярно, че и превода не е кой знае колко добър, което допълнително осакатява книгата.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon Sep 20, 2004 10:04 am

Аз пък се мъча с втория том на Спомен, печал и трън...
Не е лошо ама някак не ми спори да я чета тая книга... Подмятам я две седмици и някак не може да ме увлече...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Sep 20, 2004 10:12 am

Делвиг, а кому е нужно сравнението с Хиперион? Книгата носи от тази атмосфера и наистина е по-слаба, но няма нищо друго общо. Сега, все едно да кажеш, че "Една нощ през самотния октомври" е по-слаба от "Господаря на светлината" (ако го казваш де, ако не - обратното :Р). Въпросът не е в сравнение с други негови книги как е, а принципно дали е добра. И съм на мнение, че адски си заслужава.

Същото и за "Neverwhere". Като размах на въображението ми е много нат крадения от Пратчет "Американски богове", а и е далеч от наивността на "Коралайн".

Изобщо...

B. Delvig
Sorcerer

Post by B. Delvig » Mon Sep 20, 2004 2:04 pm

Ммм..заслужава си разбира се. Симънс а страхотен стилист, има въображение и огромна обща култура..
Аз просто очаквах нещо наистина специално, а не просто колаж на любимите му автори изграден върху изпитаната Хиперионска схема. Той има капацитета да е най-големия фантаст на последните десетилетия! Ilium ми изглежда като някакъв експеримент - опит да пише като един друг юнак, към които в Ilium-a има оставени един куп трибюти..

Neverwhere превода го расипа, казах аз!

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Sep 20, 2004 2:24 pm

Neverwhere е култова, аз ги поставям наравно с боговете.

Делвиг - "Лешояди" чел ли си?

Dilvish the Damned
Paragon

Post by Dilvish the Damned » Mon Sep 20, 2004 2:39 pm

Стига бе, "Лешояди" е най-слабата му книга! Всъщност, ако бяха две книги, можеха дабъдат и добри, но тия две основни сюжетни линии, които едвам се уцелваха една-друга, горките... Мъка-а-а-а, мъка-а!!!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Sep 20, 2004 3:14 pm

Май само аз не съм го хванал тоя лош превод на Neverwhere. Имам я в оригинал, ама не съм я чел още, обаче мен си ме израдва максимално книжлето. Нещо, което определено не мога да кажа за боговете...

B. Delvig
Sorcerer

Post by B. Delvig » Mon Sep 20, 2004 3:15 pm

thunder - Лешояди я зарязах на средата! Добра идея обаче цялата тая боза можеше да се съкрати до 200 страници повест...много са и.. 150.
Обаче заглавието трепе деца просто - "Carrion comfort"

Чел съм и 'Песента на Кали' - кофти. Ама спечели то ли Nebula, то ли нещо такова за нея...