Кое е най-страшното ниво, което сте играли?

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

bgspace
Misting

Кое е най-страшното ниво, което сте играли?

Post by bgspace » Fri Sep 19, 2008 5:47 pm

... при която и да е компютърна игра?

Сега играя Ravenholm нивото в Half-life 2 и леко ме шашна :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Sep 19, 2008 6:06 pm

Първата третина на Clive Barker's Undying. А Рейвънхолм беше морбид енд крийпифаинг навремето, ма нещо напоследък като го цъках пак, не ми влезе толкова силно...
And you can't dance with a devil on your back...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Sep 19, 2008 6:22 pm

Roland wrote:Първата третина на Clive Barker's Undying. А Рейвънхолм беше морбид енд крийпифаинг навремето, ма нещо напоследък като го цъках пак, не ми влезе толкова силно...
Това е изключително субективно и зависи от много фактори. Аз например преминах с досада рейвънхолм след като в началото се бях психирал за 3-4 мин, почна ли екшъна и забравих за крийп усещания. Клив баркър пък хептен не ми влезе - само на едно място се стреснах от един скочил на гърба ми виещ и дотам- останалото го възприемах като екшън.
Виж на Дуум 3 много се бях изнервил на едно място макар че повечето хора твърдят че точно тя не страшна а била предвидма- и аз го осъзнавах това логически но все пак на някои места ми действаше много нервещо.
Другото което се сещам е мястото във Vampires :Bloodlines където се развива историята за видеокасетата която е толкова зловеща че никой не иска да каже какво точно има на нея (не- не знаех какво означава термина снъф по това време и не знаех какво да очаквам поради което ми действаше още по зловещо ). В момента в който трябваше да изгледам касетата се изнервих още повече.
Въобще Вампирес си беше психарска игра- нивата в хотела и болницата също бяха в топ 10 на най- изнервящи неща.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Sep 19, 2008 7:49 pm

Bloodlines хотела и първото ниво на undying.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Sep 19, 2008 7:51 pm

Рейвънхолм никога не ме е стряскал.
Doom 3 стряскаше с "АААА, АЙМ ИН ЙОР ФЕЙС" 2-3 пъти, но после стана скучна рутина.
Undying ме е стряскала само като бях млад и зелен, като пробвах демото. Пълната версия ми беше просто тегавка.
Май FEAR имаше доста добър ефект... на моменти.
За Vampire-а съм съгласен, 1-2 пъти наистина пресъздаваше страхотна хорър атмосфера.
За други май не се сещам в момента.

lordsandro
Merchant

Post by lordsandro » Fri Sep 19, 2008 8:05 pm

The Dragon wrote:Bloodlines хотела и цялата на undying.
Също и целия Condemned. Няма таква психария и най-вече защото психясващия фактор (поне през повечето време) не са някакви призраци, а бездомници, бандюги и психопати. И когато брадясалият бездомник изкочи зад ъгъла и те сграбчи за гърлото, и видиш тези подивели очи, лишено дори от искрица жалост и човечност, очи на същество което те иска мъртво, повярвай ми ще напълниш гащите.
Плюс момента в изоставеното училище и мъртвия даскал.

Има и други, но стига съм писал.
Anger! Rage!! Wrath!!! Berserk!!!!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Sep 19, 2008 8:09 pm

Аз за дуума съм казвал и друг път :) но пак ще кажа че не ме стряскаше със самия си бой и изкачащите врази а в моментите в които просто се броди из празни зали а пясъка бие по стъклата отвън - в тези моменти нещо ми напомняше на атмосферата на Пришълеца. После скачаше някой гад и играта превключваше на режим екшън в съзнанието ми.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Sep 19, 2008 8:11 pm

Ааа, кат казваш пришълеца - нищо не ме е стряскало толкова, колкото AvP 1 с маринката :lol: Бяха схванали точно основното правило на гейм хоръра - трябва наистина да е страх за живота ти.

lordsandro
Merchant

Post by lordsandro » Fri Sep 19, 2008 8:14 pm

AlDim wrote:Ааа, кат казваш пришълеца - нищо не ме е стряскало толкова, колкото AvP 1 с маринката :lol: Бяха схванали точно основното правило на гейм хоръра - трябва наистина да е страх за живота ти.
Тая игра почти ме отказа да я доиграя, просто вече ми беше писнало да треперя всяка секунда за живота си. :wink:
Anger! Rage!! Wrath!!! Berserk!!!!

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Fri Sep 19, 2008 9:53 pm

Към всичко изброено по-горе искам да добавя и Shalebridge Cradle от Thief Deadly Shadows :) А специално за Undying препоръчвам да се играе при пълен мрак и после пак ще си говорим дали не е стряскаща :lol:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Sep 19, 2008 10:46 pm

Бе след като 1-2 момента в които си мисля, че съм избил де що има от първия wolfenshtein и ми се плеска внезапно през екрана немска овчарка и аз падам от стола ми повредиха нервите трайно и окончателно да избягвам некои игри на тъмно. Иначе и Sanitarium-а ми опъна нервите и все пак я преиграх няколко пъти. Иначе доста от споменатите по-горе са си тегави места :roll: .
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

bgspace
Misting

Post by bgspace » Fri Sep 19, 2008 11:05 pm

Delegat wrote:Към всичко изброено по-горе искам да добавя и Shalebridge Cradle от Thief Deadly Shadows :) А специално за Undying препоръчвам да се играе при пълен мрак и после пак ще си говорим дали не е стряскаща :lol:
Най-сетне някой да сподели първата ми мисъл :)

Ужасно ниво, от Дейвид Ригел...

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Sep 19, 2008 11:16 pm

Като се замисля и the orphanage/the asylum от painkiller бяха добри. А и целия system shock 2.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

bgspace
Misting

Post by bgspace » Fri Sep 19, 2008 11:30 pm

Нали все са от Eidos/Looking Glass и са с един енджин

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Fri Sep 19, 2008 11:48 pm

Баш с един и същ енджин не са, но ти разбирам мисълта 8-)