Хрониките на Ралмия
- RRSunknown
- Elder God
Кхъм, в живота си не съм си позволявала да драскам по книга, никога. Но в тоя случай просто не се сдържах. Понеже съм непоправим идиот и роден мазохист, тръгнах да пооправям пунктуационните и граматаичните грешки и да отбелязвам поне част от лексикалните, че запетаите дразнят бая, а повторенията в едно и също изречение(!) и на един и същи ред(!!) ми бъркат в здравето. Никаква редакция, поради неспасяемата мания за величие, от която страда авторът. Греоите, местата, събитията - всичко е плоско, откровено тъпо и изплгиатствано от Междузвездни войни, Ерагон, ВнП и другите любими на този така велик автор произведения. Нека не тръгвам да коментирам нелепи изрази като "притеснени съсели и мармоти", "троицата", "ушанка на главата си"(тук става дума за, подчертавам, ОРК), "овързани като колбаси", всеки средностатистически човек с минимален интелект на възраст над 6 години може сам да си направи извода. Това е блудкава история, боза отвсякъде, нечетивна. Моите съболезнования на излъгалите се да я прочетат.
Ще завърша със следното - тази...ъъъм...книга... представлява сериозна опасност за здравето и води до (не)парманентно затъпяване!!
Без уважение към Спаркси и без поздрави: Дракс
Ще завърша със следното - тази...ъъъм...книга... представлява сериозна опасност за здравето и води до (не)парманентно затъпяване!!
Без уважение към Спаркси и без поздрави: Дракс
- RRSunknown
- Elder God
http://neverland.mastersofalfra.com/200 ... 0%B8%D1%8F
Реших да видя как се развива книгата и... Отзивите са направо потресаващо лоши, просто няма една добра дума казана (изключвам Цитаделата и компания). Това за мен е наистина голям удар, или поне би бил, ако аз бях автор и след дълги години работа и опит в индустрията позволя да ме правят така за смях.
ПП: Тиражът може и да е изчерпан, но след таквиз отзиви...
Реших да видя как се развива книгата и... Отзивите са направо потресаващо лоши, просто няма една добра дума казана (изключвам Цитаделата и компания). Това за мен е наистина голям удар, или поне би бил, ако аз бях автор и след дълги години работа и опит в индустрията позволя да ме правят така за смях.
ПП: Тиражът може и да е изчерпан, но след таквиз отзиви...
novembre
la città si accende in un istante
il mio corpo non si veste più di voglie
e tu non sembri neanche più così forte
come ti credevo un anno fa
novembre.
la città si accende in un istante
il mio corpo non si veste più di voglie
e tu non sembri neanche più così forte
come ti credevo un anno fa
novembre.
- RRSunknown
- Elder God
Всъщност в този блог критиката е доста неадекватна . Вместо да се критикува за стил и т.н. се критикуват неща които изобщо не са били цел на автора- нито е търсил оригиланлност, нито е казвал някога че не е копирал. Книжката му явно е компилация от фенфикове- дали става и за чеп за зеле е съвсем друг въпрос но факт е че не е решил да претендирал за нещо оригинално и да твърди че не е копирал.
Я, тема за Ралмията
Първо, РРС е прав - авторът си е казвал в прав текст, че книгата му е компилация от всичко, което му е харесало във фентъзито – това ще рече... ами други книги
Все едно да кажеш, че ВнП не е хубав любовен роман...
После, за книгата... Ако трябваше да пиша ревю, бих й дал 4/10, като със свестен коректор би стигнала и до 5. Не е върхът на фентъзито и в интерес на истината като качество е под "Ерагон" (другия миш-маш, за който се сетих), обаче пък не е и толкова лош начин да прекара човек два часа.
Не че някога бих си я купил, както се продава сега, де. Опакована е с филм, който, макар и не хубав, все пак е поне среден; тематиката му обаче няма НИЩО общо с книгата (сериозно, филм по истински случай за сериен убиец с детска книга? get real) и в добавка струва 10 лева
Ама пак, не съжалявам, че съм я чел... и авторката на статията бърка. Пък.
ПП: Какъв е тоя паралел между Алекс и Хари... Първият пример, за който се сещам: Алекс скочи на Роло, щото оня му беше казал, че е фукльо, скочи и на сър Валтъс, който го обучаваше; Хари никога не е нападал безбройните хора, които го мразят, а по време на уроците по оклумантика изтърпя постоянно тормозещия го Снейп едва ли не без да гъкне...

Първо, РРС е прав - авторът си е казвал в прав текст, че книгата му е компилация от всичко, което му е харесало във фентъзито – това ще рече... ами други книги

После, за книгата... Ако трябваше да пиша ревю, бих й дал 4/10, като със свестен коректор би стигнала и до 5. Не е върхът на фентъзито и в интерес на истината като качество е под "Ерагон" (другия миш-маш, за който се сетих), обаче пък не е и толкова лош начин да прекара човек два часа.
Не че някога бих си я купил, както се продава сега, де. Опакована е с филм, който, макар и не хубав, все пак е поне среден; тематиката му обаче няма НИЩО общо с книгата (сериозно, филм по истински случай за сериен убиец с детска книга? get real) и в добавка струва 10 лева

Ама пак, не съжалявам, че съм я чел... и авторката на статията бърка. Пък.
ПП: Какъв е тоя паралел между Алекс и Хари... Първият пример, за който се сещам: Алекс скочи на Роло, щото оня му беше казал, че е фукльо, скочи и на сър Валтъс, който го обучаваше; Хари никога не е нападал безбройните хора, които го мразят, а по време на уроците по оклумантика изтърпя постоянно тормозещия го Снейп едва ли не без да гъкне...
Last edited by RAT400 on Mon Jan 26, 2009 5:42 pm, edited 2 times in total.
Ами аз тази книга само я прелистих и четох отделни откъси, но трудно мога да си представя по-лош начин да прекарам два часа от това да я прочета от начало до край.RAT400 wrote:обаче пък не е и толкова лош начин да прекара човек два часа.
Изключвам варианти с причиняване на физическа болка. Всъщност... зависи от болката. Донякъде бих я издържал.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Да, но имайки в предвид, че книжката върви опакована с филм, осъзнаването на това, че не струва и десет стотинки идва прекалено късно, когато парите вече са безвъзратно загубени. Това определено е най-лошата книга, която съм чел до този момент. Без грам предубеденост го казвам.
PostPosted: Mon Jan 26, 2009 5:19 pm Post subject:
Я, тема за Ралмията Smile
Първо, РРС е прав - авторът си е казвал в прав текст, че книгата му е компилация от всичко, което му е харесало във фентъзито – това ще рече... ами други книги Razz Все едно да кажеш, че ВнП не е хубав любовен роман...
Thor, Odin's Son, Protector of mankind, ride to meet your fate, your destiny awaits!