Хрониките на Ралмия

Мръсните страсти – на сапун
RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Jul 18, 2008 11:16 pm

Не ти показва картинките- оправи ги.

Drax
Commoner

Post by Drax » Sat Jul 19, 2008 1:20 pm

Кхъм, в живота си не съм си позволявала да драскам по книга, никога. Но в тоя случай просто не се сдържах. Понеже съм непоправим идиот и роден мазохист, тръгнах да пооправям пунктуационните и граматаичните грешки и да отбелязвам поне част от лексикалните, че запетаите дразнят бая, а повторенията в едно и също изречение(!) и на един и същи ред(!!) ми бъркат в здравето. Никаква редакция, поради неспасяемата мания за величие, от която страда авторът. Греоите, местата, събитията - всичко е плоско, откровено тъпо и изплгиатствано от Междузвездни войни, Ерагон, ВнП и другите любими на този така велик автор произведения. Нека не тръгвам да коментирам нелепи изрази като "притеснени съсели и мармоти", "троицата", "ушанка на главата си"(тук става дума за, подчертавам, ОРК), "овързани като колбаси", всеки средностатистически човек с минимален интелект на възраст над 6 години може сам да си направи извода. Това е блудкава история, боза отвсякъде, нечетивна. Моите съболезнования на излъгалите се да я прочетат.

Ще завърша със следното - тази...ъъъм...книга... представлява сериозна опасност за здравето и води до (не)парманентно затъпяване!!
Без уважение към Спаркси и без поздрави: Дракс

Lord
E'lir

Post by Lord » Wed Sep 10, 2008 1:05 pm

Ще завърша със следното - тази...ъъъм...книга... представлява сериозна опасност за здравето и води до (не)парманентно затъпяване!!
Аз не затъпях особено, що, насладата си беше искрена, а смехът беше рядко истеричен :)

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Thu Sep 11, 2008 9:37 pm

Аз пък така и не намерих прословутата Ралмия. Тиражът се е изчерпал явно! :D

alex_sultanov

Post by alex_sultanov » Thu Sep 11, 2008 10:37 pm

Има още шест части, споко. :) Достатъчно време да скочиш на борда.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Sep 11, 2008 10:57 pm

alex_sultanov wrote:Има още шест части, споко. :) Достатъчно време да скочиш на борда.
Няма още 6 части , засега поне :)
Има само планирани 6 части.

alex_sultanov

Post by alex_sultanov » Thu Sep 11, 2008 11:02 pm

Дам, просто използвах "ако А е вярно, то и Б е вярно" твърдение. :) Ако тиражът наистина се е продал, то има всички основания за издаването на втора част. А ако не е, то тогава проблемът на Итилон е несъществуващ, защото все още има възможност да се сдобие със заветния екземпляр.

Celeborn
Adept

Post by Celeborn » Mon Jan 26, 2009 4:22 pm

http://neverland.mastersofalfra.com/200 ... 0%B8%D1%8F

Реших да видя как се развива книгата и... Отзивите са направо потресаващо лоши, просто няма една добра дума казана (изключвам Цитаделата и компания). Това за мен е наистина голям удар, или поне би бил, ако аз бях автор и след дълги години работа и опит в индустрията позволя да ме правят така за смях.

ПП: Тиражът може и да е изчерпан, но след таквиз отзиви...
novembre
la città si accende in un istante
il mio corpo non si veste più di voglie
e tu non sembri neanche più così forte
come ti credevo un anno fa
novembre.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Jan 26, 2009 4:49 pm

Всъщност в този блог критиката е доста неадекватна . Вместо да се критикува за стил и т.н. се критикуват неща които изобщо не са били цел на автора- нито е търсил оригиланлност, нито е казвал някога че не е копирал. Книжката му явно е компилация от фенфикове- дали става и за чеп за зеле е съвсем друг въпрос но факт е че не е решил да претендирал за нещо оригинално и да твърди че не е копирал.

RAT400
Sorcerer

Post by RAT400 » Mon Jan 26, 2009 5:19 pm

Я, тема за Ралмията :)

Първо, РРС е прав - авторът си е казвал в прав текст, че книгата му е компилация от всичко, което му е харесало във фентъзито – това ще рече... ами други книги :P Все едно да кажеш, че ВнП не е хубав любовен роман...

После, за книгата... Ако трябваше да пиша ревю, бих й дал 4/10, като със свестен коректор би стигнала и до 5. Не е върхът на фентъзито и в интерес на истината като качество е под "Ерагон" (другия миш-маш, за който се сетих), обаче пък не е и толкова лош начин да прекара човек два часа.

Не че някога бих си я купил, както се продава сега, де. Опакована е с филм, който, макар и не хубав, все пак е поне среден; тематиката му обаче няма НИЩО общо с книгата (сериозно, филм по истински случай за сериен убиец с детска книга? get real) и в добавка струва 10 лева :?

Ама пак, не съжалявам, че съм я чел... и авторката на статията бърка. Пък.

ПП: Какъв е тоя паралел между Алекс и Хари... Първият пример, за който се сещам: Алекс скочи на Роло, щото оня му беше казал, че е фукльо, скочи и на сър Валтъс, който го обучаваше; Хари никога не е нападал безбройните хора, които го мразят, а по време на уроците по оклумантика изтърпя постоянно тормозещия го Снейп едва ли не без да гъкне...
Last edited by RAT400 on Mon Jan 26, 2009 5:42 pm, edited 2 times in total.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Jan 26, 2009 5:40 pm

RAT400 wrote:обаче пък не е и толкова лош начин да прекара човек два часа.
Ами аз тази книга само я прелистих и четох отделни откъси, но трудно мога да си представя по-лош начин да прекарам два часа от това да я прочета от начало до край.

Изключвам варианти с причиняване на физическа болка. Всъщност... зависи от болката. Донякъде бих я издържал.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Елесар
Commoner

Post by Елесар » Thu Jan 29, 2009 11:48 pm

PostPosted: Mon Jan 26, 2009 5:19 pm Post subject:
Я, тема за Ралмията Smile

Първо, РРС е прав - авторът си е казвал в прав текст, че книгата му е компилация от всичко, което му е харесало във фентъзито – това ще рече... ами други книги Razz Все едно да кажеш, че ВнП не е хубав любовен роман...
Да, но имайки в предвид, че книжката върви опакована с филм, осъзнаването на това, че не струва и десет стотинки идва прекалено късно, когато парите вече са безвъзратно загубени. Това определено е най-лошата книга, която съм чел до този момент. Без грам предубеденост го казвам.
Thor, Odin's Son, Protector of mankind, ride to meet your fate, your destiny awaits!

bgspace
Misting

Post by bgspace » Fri Jan 30, 2009 1:09 pm

Е... има хора, които я харесват. Аз не мога да кажа нищо, защото не съм я чел, но ми прави впечатление, че отзивите или са много добри, или много лоши. Което само по себе си е обичайно. необичайното е, че тук преобладават лошите.

Trip
Moderator

Post by Trip » Fri Jan 30, 2009 1:13 pm

Прочети я. В нета трябва да има откъси.

bgspace
Misting

Post by bgspace » Fri Jan 30, 2009 1:24 pm

Мъча се да открия, мъча се...