Преглъщам факта, че ме наричаш ограничен (освен безсърдечен и тотално глупав)
Виж, съжалявам. Аз рядко се държа гадно и язвително и обикновено гледам да страня от слагането на етикети. Държах се неприемливо с тези изказвания, още повече, че в никакъв случай на мога да твърдя, че си "тотално глупав" по простата причина, че разполагаш с рядък набор познания и си изключително интересен събеседник.
възможно е да е така, но нека все пак да уточня - тази тема е за режисьорите със собствен стил, поне аз така я разбирам. В този смисъл - "режисьор със собствен стил" не е равносилно на "режисьор, който прави хубави филми" (както не е вярно и отрицанието на това твърдение

).
За мен собствен стил при режисирането отдавна няма. Но аз гледам на нещата от малко различна гледна точка и колкото и да разбирам твоята, не мога да се съглася. За мен всеки режосьор в днешно време ползва нещо вече направено и го пречупва по свой собствен начин. Това, което може да се характеризира като "стил" на съвременен режисьор в случая за мен се явява изборът му от кой какво точно ще вземе назаем.

В такъв аспект всеки режсьор разполага с повече или по-малко "собствен стил". Осъзнавам, че това може и да е неправилна гледна точка, възможно е да е дори наивистична, но на този етап съм склонна да продължавам да си я поддържам. Така съм избрала.
това е леко обидно и ме оставя с усещането за загуба на време.
Съжалявам.
това, ще се учудиш колко много кофти неща съм в състояние да преглътна в един филм, ако усетя, че хората са го правили с желание, т.е. "паднала е много работа по правенето му".
За мен по всеки филм "пада работа", не само по тези, които са направени с желание.
Между другото, съждения като "Финчър взима ужасни актьорски решения" и "Зодиак беше просто непоносим" според правилата на форума могат да се тълкуват като провокация.

Сори, не се сдържах.

Inevitably, наистина. Просто реших да взема да се въздържам от "по мое мнение", тъй като последния път като обсъждахме нещо ти изтъкна факта, че било by default, че някой като пише нещо е "по мое мнение".
За Бъртън, не се обиждай, но това няма никакво значение. И аз съм изгледал всичко на Кубрик (почти), но какво от това - все ще си остане неразбран, който усещам само с вътрешностите си и по тази причина няма да слагам това в тежката артилерия по време на спор за твърде обективни неща.
Това само малко не можах да разбера как Кубрик и Бъртън са свързани. Аз само си казах, че съм изгледала всичко на Бъртън, заради някаква твоя забележка. Не съм имала за цел да го развявам като доказателство за това или онова. Отново, прощавай ако се е получило недоразумение.
Хайде да минем на нещо по-жизнерадостно:
Cameron Crowe
Say Anything (1989)
Singles (1992)
Jerry Maguire (1996)
Almost Famous (2000)
Vanilla Sky (2001)
Elizabethtown (2005)
Докато за мен последният му филм беше дъното, то Jerry Maguire е любимата ми романтична комедия, а Vanilla Sky е един от любимите ми филми за 2001 (и го намирам за по-добър от оригинала

). Не може да се каже, че съм фен на "класиката" му -Almost Famous, но някои от достойнствата там също са неоспорими. Неоспорим, също така, е и фактът, че в по-голямата част саундтраците към филмите му са страхотни.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib