Рол, като да си обясня изказването: това за обикновените хора в истински житейски ситуации поне за мен има значение за това колко лесно ще възприема филма, което пък е и свързано с това колко ще ми хареса. Дори и да приемем, че е чик-флик, а не просто романтична комедия с две главни героини (което аз още не съм готов да приема съвсем), и в двата случая става дума за филми, които разчитат на това, че са поне донякъде основани на света, в който живеем. Е, в този случай ми е много по-лесно да възприема филма, ако ми е налага колкото се може по-малко suspension of disbelief, ако ми е лесно да си представя ако не себе си, то поне хора, които познавам, в подобни ситуации. И точно тук идва това с обикновените хора - доста по-лесно ми е да си представя героите във филма, когато те НЕ са някакви професионални певци и танцьори със шлифовани гласове и движения, а просто хора, които обичат от време на време да позапяват или да да поскачат, когато им е весело.
Всъщност НЕ искам да кажа, че пеенето или хореографията не са ми харесали, ама ги преглъщам, защото "те толкова си могат". Напротив, и пеенето, и хореографията ми се видяха добри, даже много добри, а това с обикновените хора беше основно заради две-три изключения, които според мен си бяха там съвсем, съвсем нарочно.
Мммм... и за да не прекараме следващите два месеца в безсмислени повторения на едно и също, истината е, че осъзнавам, че все пак двамата с теб гледаме филма през леко различни мирогледи, и че за теб е по-трудно да преглътнеш не-идеална-музика във филм, правен по мюзикъл - също както аз гледам с насмешка и почти презрение на почти целите "Hackers" (и две), на повечето моменти от "Swordfish", че и на някои моменти от "Die Hard 4", ако щеш

Но... на мен лично "Mamma Mia" ми хареса, даже много - през гледната точка, която дано съм поизяснил по-горе

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.