WALL.E
WALL.E
Мега як. Крайно сладък, крайно трогателен и изобщо не е екологичен, не схващам отде се появи тоя лаф 

And you can't dance with a devil on your back...
Интересно защо "въобще не очаквах да ми хареса", Морв? Да не би Рататуи или друг съпоставим филм да те е разочаровал?
Рол, проблемът е по-скоро с освинените американци в антиутопичното корпоративно бъдеще на втората половина на филма.
Or such.
Пуснете малко подробности, де. За доста хора тва беше в топ петицата най-чакани филми за '08. Други не го ли гледаха?
Рол, проблемът е по-скоро с освинените американци в антиутопичното корпоративно бъдеще на втората половина на филма.

Пуснете малко подробности, де. За доста хора тва беше в топ петицата най-чакани филми за '08. Други не го ли гледаха?
Ако ти беше в тройката, щях да ти пусна.
Но проблемът наистина е в освинените американци и основно в това как Пиксар, при целия талант, който се е насъбрал там, не искат поне веднъж да изрискуват като хората и да направят филм, който не реализира захарна болест при всеки над 13. Уолито засега им е най-опропастеното творение. Другите изначално си бяха детски щастия, а това можеше да е убийствен хорър, на който да реве и малко и голямо. Жалко.
Но проблемът наистина е в освинените американци и основно в това как Пиксар, при целия талант, който се е насъбрал там, не искат поне веднъж да изрискуват като хората и да направят филм, който не реализира захарна болест при всеки над 13. Уолито засега им е най-опропастеното творение. Другите изначално си бяха детски щастия, а това можеше да е убийствен хорър, на който да реве и малко и голямо. Жалко.
Филмчето е страхотно идейно на много нива. Над повърхността е детско забавление с присъщата за Пиксар оригиналност и способност да одушевяват и очовечават наглед странни и неприсъщи създания и светове, но от друга страна, е блестяща сатира на глобализираното, затворено в дребните удобства и чекийки и отказващо да мисли общество. 

Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com
http://troshanov.wordpress.com
Re: WALL.E
Ако сериозно се чудиш (знам ли, с това смайли накрая) - екологичен може да се нарече заради картината на съсипаната мъртва земя с купищата боклуци и реещите се из въздуха найлончета.Roland wrote:изобщо не е екологичен, не схващам отде се появи тоя лаф
Добър филм, много ми хареса

PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
За мен посланието си беше доста ясно, особено картинките на идиличния живот във финалните надписи. Но чак да пропагандира малтусиански идеи, както се бяха изцепили някакви американци - не 

PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
Мега беше в Арената днеска го изгледах. Преди тва и клипчето с фокусника и заека ме фърли в тъчааа
Ииииииваааааа
Силвър - звучиш като автопилота
Един от нaй-яките трибюти в киното

Ииииииваааааа

Силвър - звучиш като автопилота

Един от нaй-яките трибюти в киното

- Spoiler: show
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”