Ясно защо Макото Шинкай толкова му се радва. Двамата с Мураками са на една вълна

Moderator: Moridin
И аз чета поредицата във момента - по средата на втората книга съм. Втората на мене поне ми се струва по-объркана от първата. В смисъл, действието си върви нормално, но просто идеите почват да стават много по-объркващи. Мен поне доста ми харесва как авторът със сигурност е влагал доста скрити значения и човек трябва сериозно да тълкува какво всъщност се случва и защо. Обаче има толкова много недомлъвки, че започват леко да дразнят. Едва ли не отделните глави са епизодични. Но книжките кефят и ще се четат.Бобсън wrote:Току що изчетох "The Shadow of the Torturer", първа книга от "The Book of the New Sun" на Gene Wolfe. Много е добро. остават още три книги и сума ти неща има да се случват и доизясняват. Надявам се поне откъм речник по да са лесни. Книгата сякаш е писана с "Речник на най-рядко употребяваните думи в Английския език"... Като цялостно впечатление "Искам Още!" добре е, че има и още...
Продължават с философията.Rayko wrote:Добри поличби- още не съм стигнал средата, ама нещо почнах да съжалявам че си я купих тази книга. Най-лесно е да прехвърля вината на превода, но като гледам преди време имаше хубави отзиви за книжката в списанието. По-нататък ли почват някакви бликащи от сарказъм словесни двубои или ще си продължава с философския стил?
Е, тука си права. Не казвам че е абсолютно лишена от стойност. Има си добри попадения, просто семплия ми вкус иска кръв и боища. Или поне природно бедствие.Не знам какъв сарказъм и словесни двубои искаш, но началото си е култово; вземи само онова с кучето или пък моментът с ражданията на децата...
Хахах. А знаете ли какво е да ги четеш в българския орязан превод, то си е цяло приключение - и когато човек я отгърне тая книжка на английски впоследствие, всичко му се струва ясно и разбираемо - е, почти всичко.Borizmeiko wrote:И аз чета поредицата във момента - по средата на втората книга съм. Втората на мене поне ми се струва по-объркана от първата. В смисъл, действието си върви нормално, но просто идеите почват да стават много по-объркващи. Мен поне доста ми харесва как авторът със сигурност е влагал доста скрити значения и човек трябва сериозно да тълкува какво всъщност се случва и защо. Обаче има толкова много недомлъвки, че започват леко да дразнят. Едва ли не отделните глави са епизодични. Но книжките кефят и ще се четат.Бобсън wrote:Току що изчетох "The Shadow of the Torturer", първа книга от "The Book of the New Sun" на Gene Wolfe. Много е добро. остават още три книги и сума ти неща има да се случват и доизясняват. Надявам се поне откъм речник по да са лесни. Книгата сякаш е писана с "Речник на най-рядко употребяваните думи в Английския език"... Като цялостно впечатление "Искам Още!" добре е, че има и още...
Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 11 guests