Кавказ

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

User avatar
Ludmila76
Adept
Posts: 200
Joined: Fri Apr 04, 2008 12:27 pm
Location: Sofia

Post by Ludmila76 » Mon Aug 11, 2008 5:23 pm

Dzvero, открай време намирам про-руският сантимент на сънародниците ми за умилителен. Като възрожденски българи, които мачкат потни калпаци в ръце и въздишат по рая на земята, там някъде далече на Изток. 'Информационна' война дрън дрън. Това може да стане само в тоталитарна държава където медиите са под пълен контрол (каквато е Русия by the way - там като си пуснеш телевизора е доста трудно да немериш чуждестранни новини или негативен политически коментар). Самочувствието на руснаците не можеш го урони толкова лесно - те са една от най-мегаломанските нации на света. Дори на битово равнище обикновенният руснак живее със съзнананието че е част от нещо светло и велико (аргументирано с "ние си имаме 9ти май").
Космическата програма на САЩ казваш? Имаш най-вероятно пред вид криогенните ракети (ако изобщо имаш нещо предвид де)? Факт е обаче, че руснак никога не се е качвал на ракета с криогенен двигател - освен тези, които са летели на американската совалка до Мир и МКС. Тоест руската ракетна програма създава добра технология но няма капацитета да я използва. Без да омаловажавам руската научна мисъл, факт е че нямат нужната технология даже да планират космически мисии като американските.
Това което казвам за руската икономика важи към 2007 според международни финансови институции. Бих могла да цитирам източници. Но вероятно пак ще кажеш че е информационна война, щото сигурно е доста трудно да приемеш истината. Въпросът е че аргументите ти са на махленско равнище, тип "американците мътят водата" и спора би бил доста труден. Но съвсем спокойно можем да изложим гледните си точки, разбира се в отделна тема. Вкл. и за трагедията с 'Курск'.
Но, за да се върна към темата, това което ме учудва в коментарите за конфликта Русия-Грузия, е двойният стандарт. Когато западна държава си позволи подобно поведение, веднага се определя като империализъм или пост-колониализъм. Когато е тоталитарен колос като Русия, това е "твърда ръка". Това е доста трудно обясним сантимент, поне за мен.
But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams

User avatar
neEd'Le
Sorcerer
Posts: 438
Joined: Wed Oct 06, 2004 11:57 pm
Location: пуофдиф

Post by neEd'Le » Mon Aug 11, 2008 5:39 pm

хахах
русия се намесила за да защити етническото си население в региона?
оле майко,дзверо,слез на земята приятелю,че последния път 'защитата' на руските поданици се изразяваше в бомбандирането на град,останал населен изключително и предимно с хора от руско потекло,докато месните се изпокриха при роднини в планинските селища :lol:
понататъшната защита се изразяваше в безчинстването на една деморализирана,гладна и озверена армия из същия този град,сринат със земята от залпов артилерииски огън и касетъчни бомби.

ако на някой все още не му е ясно защо се води този конфликт - става дума за пари.
отново.
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

User avatar
Devoted of Slaanesh
Paragon
Posts: 740
Joined: Fri Jul 04, 2008 2:53 pm
Location: Austria

Post by Devoted of Slaanesh » Mon Aug 11, 2008 5:46 pm

Както се казва - отново си еба майката ситуацията, простете моя френски!!!! И поредната мръсна малка войничка, в която няма победители и победени, а резултата ще е отново етническа омраза.

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9054
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Mon Aug 11, 2008 5:46 pm

@Ludmila - САЩ са държавата където не съществуват и зачатъци на свободни медии.

В момента единствения що годе поносим източник на новини е синхуа.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
Ludmila76
Adept
Posts: 200
Joined: Fri Apr 04, 2008 12:27 pm
Location: Sofia

Post by Ludmila76 » Mon Aug 11, 2008 5:56 pm

The Dragon wrote:@Ludmila - САЩ са държавата където не съществуват и зачатъци на свободни медии.
В момента единствения що годе поносим източник на новини е синхуа.
Сравнени с кои? Не и Русия. Но това е въпрос на собствен избор. По-скоро бих избрала вестника на Фалун Гонг ('Епохални времена').
But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Mon Aug 11, 2008 5:58 pm

извинявайте но в момента в САЩ има закон според който могат да ти конфискуват лаптопа или флашката или фотоапарата ей така- защото си искат (под предлог че се борят против тероризма), и нищо не можеш да им направиш! За каква свобода на словото си говорим а?

User avatar
Dzvero
Sorcerer
Posts: 469
Joined: Fri May 21, 2004 11:21 am
Location: Nibiru

Post by Dzvero » Mon Aug 11, 2008 6:02 pm

Много сте зле и двамата. Може да се потрудя да дам някакви аргументирани доводи, но вие така или иначе няма да ги разберете.
Само люсито дето е нацелила без самата да иска факта, че Западът проявява двоен стандарт по отношение на конфликта Русия-грузия.
Виждам, че сте добре осведомени от независимите и обективни западни медии, включвам и българските в това число.
Е аз знам от очевидци какво става в Русия. Американски космически прогрес?!?!? Ми добре. След последната зрелищна катастрофа на американска совалка още при излитането й, американците прекратиха полетите си с космонавти в космоса. Руснаците им изкарваха космонавтите с руки ракети носители. Сега американците си летят отново самостоятелно.... с руски двигатели.

И аз имам някаква представа от икономически показатели. Като бивш служител на Министерството на икономиката мога да си направя някой и друг извод, стига разбира се махленското ми ниво на разбиране да не ми попречи особено. Голите цифри изкарани с методите на науката Стъкмистика съм ги въртял прекалено много време. А дали те показват какво всъщност прави руското правителство с финансовите ресурси спечелени чрез презрените методи на използване на собствените си природни ресурси?! Май не.
Както и да е, и да си ги мерим на кой му е по по най тук е все тая. Кервана ще си върви както решат няколк световни лидери, ние ще си лаеме по форумите.
И, люси, моля те не изпитвай умиление към мен заради про-руските ми възгледи. Спести си чувстата за някой по-достоен родоотстъпник от мен. Аз имам правото на тези възгледи. Аз съм наполовина българин и наполовина руснак. По-добре насочи умилението си към тези, които в свояте сервилност и западопоклонничество сами загъбват националното си самосъзнание и то даром.

И малко по темата, американски очевидец на насилията в Осетия:

http://www.youtube.com/watch?v=PB0g6SpA3eY
Не мое да мъмриш, брат!

User avatar
Ludmila76
Adept
Posts: 200
Joined: Fri Apr 04, 2008 12:27 pm
Location: Sofia

Post by Ludmila76 » Mon Aug 11, 2008 6:09 pm

баси условният рефлекс - точно като в оня виц "... а вие защо биете негрите?" Някой казва че Русия е тоталитарен агресор и веднага "ама те американците са по-лоши". Да вляза в тон - последния руски журналист, който написа подигравателна статия за Путин се озова в затвора, а вестика беше затворен поради "технически" причини и по-късно, фалит. При Медведев може да е по-различно разбира се.

едит:
Руснаците им изкарваха космонавтите с руки ракети носители. Сега американците си летят отново самостоятелно.... с руски двигатели.

Хъм. А на руснаците защо не се намери кой да им изкара космонавтите? Колко точно полета има "Буран" че нещо не си спомням?
А дали те показват какво всъщност прави руското правителство с финансовите ресурси спечелени чрез презрените методи на използване на собствените си природни ресурси?!
Ми пусна на вода най-голямата подводница в света - "Иван Грозни". Уррррраааааа! Но структурата на икономиката на Русия си е пак като на африканска държава.
Last edited by Ludmila76 on Mon Aug 11, 2008 6:45 pm, edited 2 times in total.
But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams

User avatar
neEd'Le
Sorcerer
Posts: 438
Joined: Wed Oct 06, 2004 11:57 pm
Location: пуофдиф

Post by neEd'Le » Mon Aug 11, 2008 6:12 pm

Много сте зле и двамата. Може да се потрудя да дам някакви аргументирани доводи, но вие така или иначе няма да ги разберете.
много ми е интересно какви аргументи ще дадеш в полза на бомбандирането на грозни със системи за залпов артилерииски огън 'град' и 'точковото' бомбандиране на болници и убежища посредством касетъчни бомби? :)

макар че този път не вярвам да се стигне до такива извращения,путин поне не е ненормален
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

User avatar
Dzvero
Sorcerer
Posts: 469
Joined: Fri May 21, 2004 11:21 am
Location: Nibiru

Post by Dzvero » Mon Aug 11, 2008 6:44 pm

Използването на по-крайни военни мерки е оправдани взависимост от ситуацията. Руснаците са обстрелвали болници!? Ако е трябвало обстрелвали са. Стреляли са по свои?! Случило се е. И други нации са обстрелвали свои войски.
Имам чичо, който бил цял живот военен. Изкарал е 2 наряда в Чечня. Разказвал ми е за големи зверства от страна на чеченците. Например кастриране на руски военнопленни, зашиване на отрязания полов член в устата на войника, обезглавяване и хвърляне на отрязаната глава към руските позиции за подарък...
За ответни зверства от страна на руснаците. Бавно премазване с танк на чеченци започвайки от краката...

Но в крайна сметка чеченския конфликт бе решен по същия начин по който Кавказ е присъединен към руската империя. С поголовно избиване в продължение на години.
На руснаците им отне няколко години да умиротворят Чеченя. С много прост, ефективен и доказан през вековете метод.
Избиване на съпротивляващите се.
Избиване на роднините на съпротивляващите се, решили да отмъстят.
Избиване на роднините на роднините...
Изчерпване на съпротивляващите се. Никой не казва, че е хуманно, но действа. Чечня се кротна просто защото не остана вече кой да се бори за "независимост".

Надявам се кризата с Грузия да се реши по най-безболезния начин - военен преврат и сваляне на американския лакей. Новото правителство спира безрезервно военните действия.
Не мое да мъмриш, брат!

User avatar
Ludmila76
Adept
Posts: 200
Joined: Fri Apr 04, 2008 12:27 pm
Location: Sofia

Post by Ludmila76 » Mon Aug 11, 2008 7:53 pm

От времето на императрица Екатерина насам Русия използва същия брутален подход спрямо кавказците, но странно защо конфликтите не намаляват. Макар и непрекъснато дискриминирани и потъпквани, кавказците устояват от векове. Не на последно място, защото като народ са бая по-корави от руснаците.
But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams

User avatar
Dzvero
Sorcerer
Posts: 469
Joined: Fri May 21, 2004 11:21 am
Location: Nibiru

Post by Dzvero » Mon Aug 11, 2008 8:42 pm

Вярно, че от покоряването на Кавказ, местното население е държано под контол само с брутална сила. Но такава е реалността. Всяка голяма/велика многонационална държава/империя използва тези методи. Ако престане ще се разпадне. Русия поне действа с метода на контролирано кръвопускане в Кавказ. Таман се вдигне там напрежението и се пооправи с кръвопускане.
Това беше в кръга на полушегата :) Е поне кавказките народи все още съществуват, имат си автономни републики в състава на Руската Федерация и дори в голяма степен самоуправление. Само ще се отнася до вътрешните им работи. За разлика от.......индианците?!?! Тях нещо много лошо ги мина геноцида на най-голямата демокрация. Не можах да се сдържа :)

За "бая по-коравите" кавказци" спрямо руснаците?! Историята, Хитлер, Ленинград, Сталинград...имат друго мение по въпроса.

А за техните сепаратистки дейности. Ами доста добре си бяха през комунизма, като изключим чеченската екскурзия на Сталин, но той дори е проявил нехарактерно за него милосърдие спрямо тях, все пак не ги е избил до крак. Та тези прословути сепаратистки дейности се проявяват само когато са стимулирани и подпомагани от външни фактори - Османската империя, Хитлер и в момента САЩ. Просто част от голямата политическа игра. Те и наемниците от целия мюсулмански свят дето се юрнаха да се бият в Чечня сигурно от куртуазия са го направили. Или заради прясно напечатаните банкноти на република Ичкерия, дето така си и останаха пакетирани в складове в Германия.
Чечня нямаше да се вдигне на сепаратистки дейности ако не беше САЩ. Както и Саакашвили нямаше да успее с преврата си срещу Шеварнадзе без САЩ. И която и да е от "цветните" революции в някои от бившите съветски републики.

В Китай също става интересно, Тибет от една страна, 120 милионното мюсулманско население в западните покрайнини на Китай от друга. Едновременни ескалации на сепаратизъм. Ама те Олимпийските игри ще свършат и светът ще махне светлината на прожекторите от Китай. Интересно ми е какво ли ги чака сепаратистите след това?!?!
Не мое да мъмриш, брат!

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9054
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Mon Aug 11, 2008 9:22 pm

А за отговор на коментара за неуцелването на летището - целта на Руските ВВС надали някога въобще е била да го уцелят. Просто няма смисъл.

Edit: Интересно дали Русия ще я превземе цялата? И не е ли иронично, че руснаците използват методи на които ги е научил грузинец :)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
LifeJoker
Farmer
Posts: 62
Joined: Thu Mar 08, 2007 10:09 pm

Post by LifeJoker » Mon Aug 11, 2008 10:25 pm

Ама Дзверо верно звучи като едни юношеските списания от едно време, за освободителното навлизане в Чехословакия и престъпната агресия срещу Виетнам. Ще се катурне и Русия де, но не преди ние да катурнем Европейския съюз.

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9054
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Mon Aug 11, 2008 10:29 pm

Spoiler: show
Image
Грузинския президент бил подписал проект за примирие. Русия този път отговорила, че армения е на юг и знаят към кой да се обърнат там.

Чета изказвания на Саакашвили. Голям е комедиант. Е, не е на нивото на Карлин, но определено има природен талант.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests