Филмът е наистина много много добър. Повтарях си го удивено на някои безкрайно яки моменти. Хийт Леджър не е човек в тази роля, мега-болният му смях при първата му с реща с мафиотите, както и играта му в медицинската униформа, бяха... джийз. А и беше готино философстващ.
- Spoiler: show
- съответно изобщо не разбирам сарказма по отношение на хаотичната му символика => всичките му действия бяха абсолютно ОК, и то ОСОБЕНО намесата на Рийс в плана му беше ОСОБЕНО ценна за изграждането на образа му
Краят ми допадна, нямах никакви проблеми с него. Вярно, че имаше доста други начини и че патосът беше в повече, а и също бяха попрекалили със символиката на Дент, но така пък финалните приказки бяха БАЯ ЗДРАВИ. Просто малко повече самонадъхване трябва
Това, което АЗ не разбрах, може би щото не помня предния филм, е защо по дяволите всички мислят Батман за престъпник?????????????????????????????????? (особено на пресконференцията на Дент)
Разбира се, не мисля, че Тъмният рицар заслужава целия хайп, но това е защото има доста елементи, които аз принципно не харесвам (кар-чейзингът нека бъде баннат официално от киното, умолявам). И в крайна сметка не е THAT GOOD нали, нито пък е граундбрейкинг (което е задължително, за да стане идолизиран от някого от нас тук), просто е много добър.
This is it. Ground zero.