The Dark Knight
С тази свръхестествена оценка в imdb, човек започва реално да се двоуми дали филма е оценяван поради качествата си /и на практика представлява най-великият филм на всички времена, което искрено ме съмнява/, или просто е гласувано масово от фенове на Леджър и именно заради печалната реклама, която придоби филма, след смъртта му.
Защото колкото и да е добър новия "Батман", едва ли е нормално да надминава класики като "Кръстникът" и "Властелина" по рейтинг. За мен тази оценка е крайно нереалистична и оценява други фактори, а не плюсовете на филма.
Защото колкото и да е добър новия "Батман", едва ли е нормално да надминава класики като "Кръстникът" и "Властелина" по рейтинг. За мен тази оценка е крайно нереалистична и оценява други фактори, а не плюсовете на филма.
Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин. - "Конституция на Република България"
По кои точно показатели считаш, че новият "Батман" е по-добър от "Властелина"? Без каквото и да е желание за спор, просто ще те помоля да се аргументираш.Morwen wrote:Бе, да ти кажа според мен реално е пред Властелина...
Благодаря предварително.
Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин. - "Конституция на Република България"
Спокойно, най-много до месец-два хайпът ще намалее и ще бъде смъкнат оттам. Ако не друго, вманиачените фенове на Godfather и другите филми в Топ 10 ще почнат да гласуват единици масово, неизбромото число тролове на ИМДБ също ще се включат, и така нещата ще си тръгнат по утъпкания път...
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
- The Dragon
- Elder God
Като за начало дължината. 2.5 часа е по-добре от 11.Skrotum wrote:По кои точно показатели считаш, че новият "Батман" е по-добър от "Властелина"? Без каквото и да е желание за спор, просто ще те помоля да се аргументираш.Morwen wrote:Бе, да ти кажа според мен реално е пред Властелина...
Благодаря предварително.
Липсата на гей хобити и лобиране за хомосексуални бракове (няма друго обяснение на сам и фродо).
Мелодрамата е приведена до поносими равнища.
Намаляване на героичните речи около 20 пъти.
Жокера, Жокера,Жокера, Жокера.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
По т.нар. ти "аргументи", които честно казано са несериозни, могат да се направят следните реплики:The Dragon wrote: Като за начало дължината. 2.5 часа е по-добре от 11.
Липсата на гей хобити и лобиране за хомосексуални бракове (няма друго обяснение на сам и фродо).
1. Властелина е 11 часа, но разделен на три части. Явно ти липсва търпение и ако филмът е по-дълъг, губиш интерес.
2. Това е изказване на хомофоб, извинявай.
3. "Властелина" е по фентъзи книга, а не по комикс, така че е нормално да е по-мелодрачатичен.
4. За епичен и батален филм, речите са задължителни, даже мисля, че във "Властелина" нямаше чак толкова /за 11 часа/.
5. Ако само Жокера ти е позитива за новия "Батман" /макар и споменат многократно за поввече тежест/, значи наистина аргументите ти не струват.
Извинявам се, но аз това успях да разбера от твърденията ти. За мен те не доказват по никакъв начин защо считаш "Батман" за по-добър от "Властелина" или защо е на първо място в imdb.
Много по-стойностен злодей. Има и сиви герои, а не само храбри елфи/лоши орки. По-реалистичен. Разглежда човешки проблеми, а не само епични битки. Липсват моменти тип "Пипин се обрича на вярност на Денетор на втората минута от познанството им, щото не можем да влачим филма още два часа". Надхвърля границите на жанра си.По кои точно показатели считаш, че новият "Батман" е по-добър от "Властелина"? Без каквото и да е желание за спор, просто ще те помоля да се аргументираш.
Благодаря предварително.
Липсата на героични речи (които са присъщи и за комиксовите филми) е голям плюс. Още повече, че във Властелина героичните речи просто бяха сложени, за да спестят време и да обобщят някакви вътрешни преживявания на героя, които са твърде дълги за филма.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
Да, имаш желание да си докажеш тезата и една малка част от нещата, които си казала, ги признавам за факт, но като цяло артументите са повърхностни и необосновани. Както вече казах, не искам да влизам в спор, макар че можех да ти посоча доста пукнатини в твърденията ти.Morwen wrote:Много по-стойностен злодей. Има и сиви герои, а не само храбри елфи/лоши орки. По-реалистичен. Разглежда човешки проблеми, а не само епични битки. Липсват моменти тип "Пипин се обрича на вярност на Денетор на втората минута от познанството им, щото не можем да влачим филма още два часа". Надхвърля границите на жанра си.
Липсата на героични речи (които са присъщи и за комиксовите филми) е голям плюс. Още повече, че във Властелина героичните речи просто бяха сложени, за да спестят време и да обобщят някакви вътрешни преживявания на героя, които са твърде дълги за филма.

Както и да е, да не се отклоняваме от темата...
- The Dragon
- Elder God
1. Да. Когато е скучно губя интерес бързо. Скука значи да гледаш оня как плюска 15 минути, докато Фарамир на забавен кадър напада орки.Skrotum wrote:По т.нар. ти "аргументи", които честно казано са несериозни, могат да се направят следните реплики:The Dragon wrote: Като за начало дължината. 2.5 часа е по-добре от 11.
1. Властелина е 11 часа, но разделен на три части. Явно ти липсва търпение и ако филмът е по-дълъг, губиш интерес.
2. Това е изказване на хомофоб, извинявай.
3. "Властелина" е по фентъзи книга, а не по комикс, така че е нормално да е по-мелодрачатичен.
4. За епичен и батален филм, речите са задължителни, даже мисля, че във "Властелина" нямаше чак толкова /за 11 часа/.
5. Ако само Жокера ти е позитива за новия "Батман" /макар и споменат многократно за поввече тежест/, значи наистина аргументите ти не струват.
Извинявам се, но аз това успях да разбера от твърденията ти. За мен те не доказват по никакъв начин защо считаш "Батман" за по-добър от "Властелина" или защо е на първо място в imdb.
3. Я пак. Дори само пресилената смърт на оня елф през втората част имаше повече мелодрама отколкото в множество фентъзи поредици накуп.
4. Имаше много повече от необходимото. И по дълги от необходимото. Ако искаш да видиш как се правят такива речи - гледай We Were Soldiers.
5. Жокера ми е само позитивна, защото засенчва всичко остнало във филма. Когато след 10 години си говорим за батман ще си спомняме само сладко гнилия глас на Жокера и онази негова психопатска усмивка.
2. Хомофобията уви няма нищо общо с мнението, че несподелената мъжка любов във филма беше няколко порядъка над необходимото.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Чакай сега, ти сериозно ли искаш да ти оборя аргументите и да ти докажа без каквито и да е проблеми, че не си права? Коя част от "не искам да влизам в спорове" и "да не се отклоняваме от темата" не разбра? Ако ме провокираш към спор, нарушаваш т.10 от правилата, ако ли не - просто приеми суровата истина и да спрем дотук.Morwen wrote:"Като цяло аргументите ти са повърхностни и необосновани" е едно така дълбоко и обосновано мнение
Адски е удобно да кажеш, "не си прав, обоснови се", а после " понеже съм добричък (и безпроблемно прав) направо ще приемем по аксиома, че не мнението ти не струва". Като не искаш да влизаш в спорове, не влизай, не е това начинът. Но добре, няма да го обсъждаме, прав си, че се отклонява от темата.
I don't wanna die