Абсурдистан, и те за теб достойни, майко, бяха!

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Jul 17, 2008 1:57 pm

Да, просто думи нямам. Днеска гледах интервю на въпросния човечец и жена му в Нова телевизия. Ми ебало си държавата просто. Туй значи, че всеки от нас може да се прибере вкъщи, да завари някви хора да изнасят покъщината му, да му натресат в очите нотариален акт на тяхно име и да го пратят да се оплаква на арменския поп. После не Абсурдистан, ами не знам какво трябва да се казваме...
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Jul 17, 2008 3:41 pm

Е и нас така ни прецакаха - не чак с къща, но ни жмуцна 15 дка наследствена земя една другарка от Земеделието, вече 8 години се съдим напразно. Сега и ние си имаме нотариален акт, и тя - също. Съдът постанови по едно време, че "законът не дава точно определение за поземлена собственост", поради което "искът ви е неоснователен" :roll:
Иначе добрата новина е, че президент, правителство, съд и прокуратура изобщо не са виновни по случя с ОЛАФ. То и глупировки няма всъщност.
Лошата е, че опозицията (Костов) ковлади държавата пред ЕС, подронвайки авторитета й. И тия, дето пускат разни доклади на медиите са лоши. Много. А онова дето на Бончев му отрязали 2 пръста и счупили другите пък изобщо не е вярно, просто е силно преувеличено (срязани са, но наполовина, а другите са само с фрактура). А на тия, дето им съборили къщата ще им върнат двора, с извинение за недоразумението. Случва се, какво толкова. До понеделник ще се забрави.
Но пък пенсиите ще ги вдигнат.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Jul 17, 2008 4:42 pm

Пребройте абсурдите :(
Един човешки живот = 1900 лева
17 юли 2008 / News.dir.bg
Само 1900 лева глоба ще трябва да плати пловдивската лекарка д-р Вяра В., която бе призната за виновна от Районния съд в града за неоказване на помощ на болен, вследствие на което той е починал.
Глобата е факт, след като Районната прокуратура е внесла предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание, съобщи Plovdiv24.com.
В хода на разследването е установено, че обвиняемата е работела през 2007 г. като лекар в МБАЛ “Св. Мина“ в Пловдив. На 13 януари същата година в здравното заведение постъпил пациент - Стефан С., транспортиран от екип на Спешна медицинска помощ, с влошено общо състояние и данни за двустранна бронхопневмония.
На смяна била Вяра В. Тя си припомнила, че същият пациент бил посетил здравното заведение и предишния ден, но тъй като не бил здравно осигурен, му било разяснено, че трябва да заплати за престоя и лечението си в болницата. Той преценил, че не желае да остане и декларирал желанието си да с прибере в дома си.
Вечерта на 13 януари обаче състоянието му се влошило и близките му потърсили съдействие от Спешна помощ. Тъй като хоспитализацията му била наложителна, той отново бил откаран в МБАЛ “Св.Мина“. Въпреки че пациенти, постъпващи по спешност, трябва незабавно да бъдат лекувани, Вяра В. отпратила болния с указанието да се върне в здравното заведение на 15 януари, след като внесе необходимите здравно-осигурителни вноски.
На 14 януари Стефан С. отново постъпил в болницата по спешност, но състоянието му било вече критично и въпреки положените усилия от лекарския екип, починал на следващия ден.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jul 17, 2008 7:07 pm

Така е в България - нищо неочаквано няма в това. С тия зсрадви осигуровки така се постъпва- оставят те да умреш като куче нямаш ли пари. Това е просто поредния случай.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Jul 17, 2008 7:21 pm

Не знам колко са абсурдите, но паричките са малко :? Едва биха стигнали за прилично погребение, да не говорим ако трябва да се купува и парцел. Виж, ако си достатъчно практичен да се заложиш на Медицинска академия (преди време един познат го направи), можеш да вържеш към 10 бона (за наследниците това). Толкова горе-долу струва всъщност животът по тези ширини - около 2 средни месечни европейски заплати. Да се плаща повече би било излишно разхищение :twisted:

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Jul 17, 2008 8:34 pm

Изкушавах се да го пусна в нова тема, но ще го направя тук.
Значи, като индивид, който може да бъде оценен на около 5000 евро (средно, според състоянието на организма, при условие, че, както обсъдихме в друга тема, шансът ти да се появиш на този свят е по-малък от шанса да се появи нова звезда във вселената), мога да заявя следното:
Моят Президент е символът на Моята държава. Може да не съм гласувал за него, но той олицетворява целостта, смисъла и морала на тази държава.
След като Моят Президент заявява, че няма нищо общо с криминални групировки, длъжен съм да му повярвам. Ако, обаче, се окаже, че твърдението му е невярно, следват две възможности:
1. Или Президентът ми се оттегля, тъй както би абдикирал монарх (символ на държавата) при крупен гаф;
2. Или аз ставам идиот - не в ежедневния, а в античния смисъл: човек необвързан с никакви обществени, държавни и всякакви други условности, лишени от всякакъв смисъл.
При което следва ето това:
http://liternet.bg/publish6/dtoro/life/05.htm

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jul 17, 2008 9:02 pm

Президентът заявява, че е направил всички възможни проверки на спонсорите си, по законния ред, но потвърждава, че те са спонсорирали кампанията му.

Оставяйки настрана факта, че от човек в неговото положение морално би се очаквала оставка, ако наистина разследваните бизнесмени се окажат замесени в източване на фондовете; имаме ситуация, в която президентът автоматично се оневинява поради незнание - стига да се провери, че наистина е спазил всички законови и икономически проверки, когато е приемал спонсорство.
This is it. Ground zero.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Jul 17, 2008 9:25 pm

Ми. Да.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jul 17, 2008 9:49 pm

Знаеш ли кое е за мен най-тъжното.

Да приемем, че се разкрият някакви измами точно с тези хора и Първанов по някакви неведоми стечения на обстоятелствата (не ми изглежда много възможно да го направи) подаде оставка.

Знаеш ли какви ще са коментарите. Не "Постъпи достойно; Затвори устите на критиците" или нещо подобно, ами: "Айде отече и този комунистически крадец НАЙ-ПОСЛЕ".

Този пост не е в защита на президента. За мен е почти сигурно, че има нещо мътно и също толкова почти сигурно, че той няма да си подаде оставката. Постът е по-скоро някакъв пореден рант срещу българското мислене или дори е по-точно да се каже "човешкото мислене". Нещо, срещу което винаги съм роптал, но не мога да се въздържа да го правя и сам....
This is it. Ground zero.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Jul 17, 2008 10:32 pm

Разбирам те, но е кърваво.
При което следва ето това:
http://liternet.bg/publish6/dtoro/life/05.htm :dash:

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Thu Jul 17, 2008 11:24 pm

Не ми се искаше да го споменавам, но...

Работя с фондация, която предложи да дари около два милиона евро в проект за защитени жилища и центрове за настаняване от семеен тип (и вече съм писал по темата в един друг пост).

Държавата (в лицето на МТСП и по-конкретно Агенцията за социално подпомагане) първо ни ограничи като заяви, че не може да ни позволи да изградим въпросните услуги сами и с наши пари, а ще участва в тях С ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, което само по себе си е абсолютно безумие. След като ние се съгласихме да работим в условията на поделени разходи обаче, в общините, с които си сътрудничим, пристигна писмо от гореспоменатата АСП, което буквално гласи: "Не бива да работите с Фондация Сийдър. Те първо предложиха да финансират проекта, но след това се отметнаха и искат да присвоят държавни средства".

Иска ми се да отида много, много далеч. И никога да не се връщам! :twisted:

Super M
Warmage

Post by Super M » Fri Jul 18, 2008 8:07 am

Толкова ми е писнало от тая крадлива и безочлива сган. :evil:

и аз някой път се чудя дали да не емигрирам, ама на - стоя си още де. Нали трябва да има все някой да работи, за да паразитират червеите на негов гръб.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jul 18, 2008 9:40 am

Бе лошото че и в чужбина питка са замесили за нас. :roll:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Jul 18, 2008 9:54 am

Не е за България, но е толкова абсурдно, че просто трябва да го постна:
Виена. Австрийският маниак Йозеф Фрицл, който в продължение на 24 години е държал дъщеря си заключена в мазето на своя дом, може да получи незначително наказание, пише в. “Таймс”.
Причината за това е, че някои от другите деца на Фрицл не искат да дават показания срещу баща си. В такъв случай, присъдата може да бъде до 10 години лишаване от свобода.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Super M
Warmage

Post by Super M » Fri Jul 18, 2008 10:21 am

10 години пак е нещо - тук за убийство дават условни присъди или парични глоби от... хм... 1900 лв:

http://dnes.dir.bg/2008/07/17/news3206042.html
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com