НЕ на насилието в планината

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

moonlight
Warmage

НЕ на насилието в планината

Post by moonlight » Thu Jul 10, 2008 3:53 pm

Еми не се сдържах да пусна темата и тук

След като толкова обичам планината, излетите на открито и туризма, да открия че в някоя хижа някъде може да ме причакат такива чудовища...

Всички са за затвора, по бързото производство, даже и без съд :<

Направо съм бясна :<

http://nomoreviolence.hit.bg/cases.html

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Thu Jul 10, 2008 4:01 pm

Мне, за затвор не е. Бой с тояги му трябва.
Look at the darkness...
...around me.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Jul 10, 2008 4:19 pm

аз разбрах от форума на БАССЕС, ужас...

и като си помисля, че смятам скоро да ходя натам
Last edited by thunder on Thu Jul 10, 2008 4:22 pm, edited 1 time in total.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Jul 10, 2008 4:21 pm

Добре, това е нечовешко. Наистина.
Подписах петицията.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jul 10, 2008 4:26 pm

Само саморазправа ги оправя тия келеши.

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Thu Jul 10, 2008 4:37 pm

Абе надали просто е било така, хижаря ги е напсувал те са казали ОК махаме се, и после оня идва и ги пребива :lol: Били са 2 момчета, със сигурност са му казали нещо, то и аз да бях ако ме гони с точно тия думи щех да го запсувам ;) .. После историята е ясна, на място чичката нищо не им е казал, понеже са 2-ма, за т'ва събира дружината и отива да ги поступат.. Само дето ако аз бях нямаше да го съдя, просто на каквото и да го осъдят ако не му върна боя двойно няма да се чувствам достатъчно удовлетворен :roll:
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jul 10, 2008 4:44 pm

Drizzt Do`Urden wrote:Абе надали просто е било така, хижаря ги е напсувал те са казали ОК махаме се, и после оня идва и ги пребива :lol: Били са 2 момчета, със сигурност са му казали нещо, то и аз да бях ако ме гони с точно тия думи щех да го запсувам ;) .. После историята е ясна, на място чичката нищо не им е казал, понеже са 2-ма, за т'ва събира дружината и отива да ги поступат.. Само дето ако аз бях нямаше да го съдя, просто на каквото и да го осъдят ако не му върна боя двойно няма да се чувствам достатъчно удовлетворен :roll:
нещо такова си мислех и аз- споменатите от мен келеши са тези които са тръгнали и да се оплакват.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Thu Jul 10, 2008 4:54 pm

RRSunknown, Drizzt Do`Urden, а според вас какво - хората е трябвало да спретнат хайка и да си го върнат на хижаря ли? А той после на кого ще си го върне? И де според вас ще му излезе края на този затворен кръг от насилие?

Такива неща ВЪОБЩЕ НЕ ТРЯБВА ДА СТАВАТ! Нито побои над туристи, нито побои над хижари. В планината най-близката помощ е на няколко часа път, помощ няма откъде да види човек - независимо дали е хижар или турист. Планината поне трябва да си остане мирно място - достатъчно ни е повсеместната престъпност.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jul 10, 2008 4:56 pm

А какво трябва да става- побой над хижарите и гавра с тях така ли?
Аз съм сигурен че битите първоначално са тръгнали да се правят на много отворени и да заплашват чичката - и той естествено е събрал 5 човека и ги е наказал.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Jul 10, 2008 4:59 pm

Еми, дига се шум намират се връзки и въпросния се разкарва от там.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Jul 10, 2008 5:01 pm

хайде пак прочети последния пост на moonlight и после говори за побой?

В планината подобно нещо е недопустимо! Дори и да е имало обиди (в което се съмнявам, на хижаря това не му е първата изцепка), НИЩО не може да оправдае да пребиеш някой на 2500 метра надморска височина и на часове от най-близката помощ. Особено ако главния участник в действието е точно човека, който трябва да следи такива неща да НЕ се случват.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Jul 10, 2008 5:02 pm

Аз пък съм склонен да вярвам на тези хора, понякога има такива простаци по хижите, че няма накъде. Явно са се напили, и са тръгнали да "дадат урок" на "нахалниците" с палатките. Освен това след като има и други, които са готови да свидетелстват, значи работата е дебела. Иначе не знам как бих постъпил, все пак след като си ходил цял ден с голям багаж, включително и палатки, някак си възможността да ступаш 4-5 души с тояги не е толкова голяма, отчитайте го и това.

Ех, за съжаление и такива се срещат, нищо че по-голямата част от хижарите са доста свестни хора. Аз още недоумявам какъв проблем е било тези хора да си опънат палатките пред заслона, явно алкохолът е играл доста ...

Добавено: И да, въпросът е принципен, не знам защо все се намира някой, който да прави бялото черно - защо наистина тези хора, които си търсят правата, задължително трябва да са виновни? Винаги когато обикновените хора го отнасят, все се намира някой да го изкара, че всъщност е било тяхна вина, ебати!!!
This signature is not yet rated

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jul 10, 2008 5:08 pm

zhivik wrote:Аз пък съм склонен да вярвам на тези хора, понякога има такива простаци по хижите, че няма накъде. Явно са се напили, и са тръгнали да "дадат урок" на "нахалниците" с палатките. Освен това след като има и други, които са готови да свидетелстват, значи работата е дебела. Иначе не знам как бих постъпил, все пак след като си ходил цял ден с голям багаж, включително и палатки, някак си възможността да ступаш 4-5 души с тояги не е толкова голяма, отчитайте го и това.

Ех, за съжаление и такива се срещат, нищо че по-голямата част от хижарите са доста свестни хора. Аз още недоумявам какъв проблем е било тези хора да си опънат палатките пред заслона, явно алкохолът е играл доста ...

Добавено: И да, въпросът е принципен, не знам защо все се намира някой, който да прави бялото черно - защо наистина тези хора, които си търсят правата, задължително трябва да са виновни? Винаги когато обикновените хора го отнасят, все се намира някой да го изкара, че всъщност е било тяхна вина, ебати!!!
прекалено явно са виновни и двете страни за да даваме оценки- аз съм виждал и гадни копеленца хижари , виждал съм на нагли туристи които си мислят че планината е тяхна. И когато две такива страни се срещнат винаги имат проблеми.
Какво значи обикновени хора- ти познаваш ли ги лично за даваш мнение- може да са свестни хорица, може да са всякакви тъпанари решили да изкарат някой лев изкарвайки се жертви.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Jul 10, 2008 5:13 pm

RRSunknown, и как точно "явно" са виновни лагеруващите? Ти да не си бил там и да си чул какво са казали? Защото от моя личен опит, хората които правят подобни преходи (все пак не става въпрос да отидеш до Алеко с лифта) обикновено са много по-свестни от средното, и не си търсят белята от едното нищо.

Добавено: Не знам дали си прочел петицията, явно не си, но единственото, които тези хора искат е въпросният хижар да бъде отстранен и да си понесе последствията. Никъде не видях някой да иска и стотинка обезщетение.
This signature is not yet rated

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Jul 10, 2008 5:16 pm

RRSunknown wrote:А какво трябва да става- побой над хижарите и гавра с тях така ли?
Аз съм сигурен че битите първоначално са тръгнали да се правят на много отворени и да заплашват чичката - и той естествено е събрал 5 човека и ги е наказал.
Ако ще да са го напсували мръсно на майка, това не оправдава да пребиеш човек! И какво значи "много отворени" - дали според теб са тръгнали с вулгарни изрази, като и двамата очевидно с приятелките си?
А и е факт, че той няма повече права над поляната от тях.
прекалено явно са виновни и двете страни за да даваме оценки- аз съм виждал и гадни копеленца хижари , виждал съм на нагли туристи които си мислят че планината е тяхна. И когато две такива страни се срещнат винаги имат проблеми.
Пич, с какво са явно виновни туристите - с това, че са искали да опънат палатки, както са правили и преди точно там? И дори да са виновни, не са толкова виновни. Все едно някой да те настъпи в рейса, а ти да му избиеш зъбите, понеже е "явно виновен".
Ти прочете ли описанието на случката? Съзнаваш ли колко трябва да е бит един човек, за да е окървавен и една от жените да легне върху него, та да не го бият? Що за чудовища ще направят това? Дори да ги е напсувал, това не е възпитателен шамар, това е чиста жестокост и садизъм.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either