Имам нужда от малка сборка фонова музика

Ми то името като че подсказва... търнокопи, хидродинамика и всякакви ортопедични приспособления...
Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Jul 09, 2008 11:22 am

Пффффф, аз пък се сетих да я видя тая тема... Мкей, ето тук някои от нещата, които аз си слушам, когато ми се прислуша просто фонова музика - основно инструментали, но не само:

1. Mike Oldfield, два албума - "Music Wonderland" и "Islands" - почти само инструментали, макар че в "Islands" има и прекрасни песни.

2. Ordo Funebris - аз лично препоръчвам "Songs From The Enchanted Garden", но и друго да си намериш, пак става - прекрасни тихи средновековно-звучащи инструменталчета. И мрррррси на Аби :)

3. Саундтраците на две куестчета за Атлантида - каквото и да вземеш, няма да сбъркаш. И мрррррси на Виша :)

4. Хубава подборка хубаво танго :)

5. Андро Стубел - може би някой го помни от "Екзитус", може би някой му е виждал или слушал и соловите изяви; има си цяло солово албумче "Алтер Его" - малко е странно, но на мен страшно много ми помага точно като фонова музика.

Така, дотук бяхме с основно инструменталите. Ако искаш да пуснеш и мъничко приятно пеене:

6. Демис Русос - почти всичко от албума "My Friend The Wind", специално внимание на "In My Dreams", "Come Waltz With Me", "My Friend The Wind", "Marie Jolie", но и другите много стават.

7. "Мельница" - почти всичко можеш да си харесаш :) Най-добре пробвай с песни от албумите "Дорога сна" и "Зов крови", другите са малко по-малко подходящи за целевата ти аудитория. И мрррррси на Волкоса, Лина, Спас и Яна :)

Абе мога и още много да изброя, ама май засега по едно-две-три парчета от това може и да ти стигне, пък може и заедно с подборката на АлДим :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Jul 09, 2008 11:45 am

А, за Атер Его-то на Стубел и аз си мислех...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Wed Jul 09, 2008 11:48 am

Роумъре, прощавай, че ще задам тъп въпрос, но... Интересува ме примерно "Мельница" от това дето си изредил. Но виждам, че може само да се прослушват он-лайн. Има ли неква програмка да може да си ги смъкне човек сиромах :oops:

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Jul 09, 2008 11:52 am

Ми най-простият вариант е да не цъкаш върху файла с левия бутон на мишката, а да цъкнеш с десния и да кажеш "Save as" :) Да, малко е сложно за много файлове, едно време слагах и архивчета с всичко наведнъж, но пък хм, не съм много запознат с нещата в Windows-света, няма ли някакви FlashGet-ове и такива неща, на които да можеш да им кажеш "вземи всички файлове от тази страница и ги запиши"? Едно време имаше щуротийки като Teleport (и Pro), които правеха и много повече неща, но можеха и за това да бъдат ползвани... аз лично си ползвам "wget -mr" от командния ред под едни други операционни системи :)

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Wed Jul 09, 2008 12:06 pm

Тц, десния бута само save link, а FlashGet-a ти го записва като html и толкова :?

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jul 09, 2008 12:07 pm

Не мое да нема ;р Ми откажи на флашгета и ше ти се отвори друг вариант за сейв?
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Jul 09, 2008 12:08 pm

Ми при мен не дава такива неща, отвори го през експлорър... И десен бутон на файла, не на директорията...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roamer
Ascendent

Post by Roamer » Wed Jul 09, 2008 12:18 pm

И с Firefox, и с Opera, и с всичко десният бутон - като кликнеш върху отелните mp3 файлове де! - отваря меню, в което има или "Save target as", или "Save link as", или нещо такова. Всичките вършат работа :) Но, да, трябва да е върху отделните файлове :)

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Wed Jul 09, 2008 12:27 pm

Roamer wrote:И с Firefox, и с Opera, и с всичко десният бутон - като кликнеш върху отелните mp3 файлове де! - отваря меню, в което има или "Save target as", или "Save link as", или нещо такова. Всичките вършат работа :) Но, да, трябва да е върху отделните файлове :)
Стана, да :D Десен, save target as... и FlashGet ги метна всичките :beer:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jul 09, 2008 10:55 pm

Опраихме работата в офиса що годе ;) Мерси за хелпа.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jul 10, 2008 11:14 pm

Саундтрака на Атлантис! Жив да си, Пенчев!!!!
This is it. Ground zero.

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Tue Jul 15, 2008 1:30 pm

Moridin wrote:Саундтрака на Атлантис! Жив да си, Пенчев!!!!
Взе ми думите от устата!!! Бог да поживи Пенчев!!! Имах само някои от нещата, намирани във времето по какви ли не пътища, и повечето с доста лошо качество. Мисля, че повечето са от времето на аудиогалакси. Лелееееее, как ще си ги дръпна от вкъщиииииии! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.