F242 wrote:.... неща по форумите, а не използваме компютъра си по истинското му предназначение?
Например:
1. Да си пуснем хубавия скрийнсевър докато се обичаме
2. Да използваме емулатор за PS за да играем шедьoври като Silent Hill, Resident Evil, Final Fantasy 7 и 8 и първия MGS
3. Да го изключим и да:
Пуснем любимата си конзола и игра;
Прoчетем книга с истински хартиени страници, която ще изпуснем като заспим;
Послушаме любимата си музика, която е на някакво СД или касета:
Отидем на кино:
Да се срещнем и да се видим и да си споделим неща, които мислим лично - без посредниците на двоичната система, битове, байтове, аватари, nicks, P2P, WWW, MSoft и BGates.
Казано накратко, какво търсим (и намираме) в този начин на общуване?
Са, аз лично мисля, че по-зловещо самосиндикално пропиляване на живота от компютърните и конзолните игри НЕМА и висенето по форуми е много по-смислено занимание, тъй като поне има някакъв диалог и комуникация с други човешки същества, които понякога са много удовлетворяващи и обогатяващи.
Освен това какво е истинското предназначение на компютъра??? Може някога да е бил САМО машина за програмиране, работа, контрол на апарати и т.н., но сега в предназначението му влиза и киното, и музиката (сори, ма касетите не остаряват красиво като грамофонните плочи, а ЦДтата мога да си ги въртя на компа, както и правя - изобщо, машината ми пести място, което иначе би било заето с телевизори, видеа, ДВДплейъри, уредби и прочее шитз), и текстообработката, и помощ за различни видове творчески процеси. Всичкото това в една малка кутия с много широки възможности. Кво лошо?
Книгите все още си ги чета в хартиен вариант, защото не ми натоварва очите колкото взирането в монитора. Но ако измислят някакъв начин да си легна с компа и да се въртя от кълка на кълка с комфортно за очите ми устройство, ще е супер.
Колкото до срещите наживо - благодарение на IRC, форуми и прочее, активният ми кръг от добри приятели е над 50 човека. Не чак толкова добрите и по-далечните познати са много, много повече. А в един форум срещнах и любовта си. С тези средства човек намира лесно хора с неговите интереси, което е най-важната предпоставка за доброто приятелство и разбирателство и сдобива повече приятели, откоклкото по какъвто и да е друг начин. Досега ВИНАГИ сме решавали да се видим с хората, с които си пишем. В ИРЦ периода ми си правехме ежеседмични срещи с народа в борисовата градина - по 40-50 човека, беше адски яко. Сега с форумните братя също се виждаме постоянно. Освен когато съм в чужбина. А, да, казах ли, че по този начин държиш ПОСТОЯННА ПОЧТИ БЕЗПЛАТНА ВРЪЗКА С ВСИЧКИ ХОРА, КОИТО СА ТИ ЦЕННИ, НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА, КЪДЕ СЕ НАМИРАШ? Май не. Ми казвам го.
Нищо не може да бие това.
Ето затова чета и пиша през компа и ще продължавам да го правя, докато мога. Точно щото съм супер комуникативна.