RRSunknown wrote:Roland wrote:Бате, честно, ВАЖНО ми е, че за теб не са
Не, сериозно, нямам нерви да споря с фенове на поредици. Хубаво, кефиш се на безумното изкачване на стълби и неконтролируемия скок - сантиментални чувства и т.н. А че ти си вадиш грешни изводи от писанията ми, е проблем главно твой все пак.
Не спориш

просто за игра която ЯВНО е правена като реверанс към феновете на старите поредици да изтъкваш като недостатък геймплейни решения които УМИШЛЕНО са заложени за да се кефят точно същите ФЕНОВЕ ми се струва доста странно.
П.С. Ще ми се някъде да направя оплюващо ревю на Final Fantasy X например за да разбереш какво имам предвид

Нищо във FFX не е направено с цел "реверанси" към стари фенове. А прочее, като всяко FF преди XII, и тя се играе повече ВЪПРЕКИ геймплея си (или поне файтинг частта му), отколкото заради него.
Като цяло ми се драйфа от "реверанси" и ми е странно, че само японските чикиджии го правят, най-вече в джей-рпг-тата. Смисъл, дай да държим играта ЛОША, ама такова НАРОЧНО, щото пред 10 или 15 години бяха така и феновете ше се кефят.
Lost Odyssey например дали вече не трябва да е един тънък намек, че времето на походовите битки отмина?
По същия начин - да ми се обяснява, че неконтролираният скок и неадекватните стълбища били запазени заради някакъв олд-скуул фийлинг... еми ок, добре, от това играта не става по-малко изпепеляващо слаба.
Армагедоне, ясно, макар че не го виждам и сега, като го казваш, ма така или иначе минало-заминало

And you can't dance with a devil on your back...